Az ellenzéki szavazók nem félnek attól, hogy ha jövőre hatalomra juttatják a Gyurcsány-koalíciót; akkor az sokkal rosszabb lesz mint a mostani Orbán-kormány?
A kormány sajnos beengedte a terrorista migránsokat, ezért Márki-Zay Péterre fogok szavazni. Eddig én sem néztem így utána, de sajnos ez a valóság:
Ki mondta, hogy rezsit akarnak emelni? Ez csak egy kitaláció. Viszont nem kell ahhoz közgazdásznak lenni, hogy ha a világpiaci árak emelkednek, azt valakinek meg kell fizetnie. Ha nem a lakosság fizeti meg közvetlenül, akkor közvetve fizeti meg. Mert a vállalkozásoknak nincs rezsicsökkentés, ők a magas rezsit simán beleépítik az árakba. És akkor végső soron ki fizeti meg? A lakosság!!!
Akkor már nem lenne mégis jobb a fogyasztóknak közvetlenül kifizetni a világpiaci árat? Vagy legalábbis nagyobb részét? Ez takarékosságra ösztönözne, ami a környezetvédelem szempontjából is sokkal hasznosabb lenne.
Medencék fűtésére miért adnak rezsicsökkentést? A szavazatok, tehát a hatalom-megtartás miatt. Ez valamikor visszaüt. Majd az ellenzéki kormány issza meg mindennek a levét és ő lesz a rossz. Akkor megint lehet felgyújtani a tv székházat.
A lényeg, amit írtam, hogy végső soron mindent a fogyasztók fizetnek meg. Piacgazdaság van! Ha a gyártó/szolgáltató a világpiaci árak miatt kénytelen több költséget vállalni, akkor azt -- teljesen jogosan -- beépíti az árakba. Hiszen bolond lenne ráfizetni a vállalkozására. Ha viszont magasabbak az árak, akkor a fogyasztó, tehát mi, a lakosság, többet fizetünk, minden drágább, csak a rezsi nem. Ugyanott vagyunk. Ott vagyunk, ahol a part szakad. És az infláció is nő, mint ahogyan most is.
Nem mindegy, hogy drágább gázt veszel vagy drágább gyümölcsöt? Ugyanúgy rosszul jársz. Vagyis inkább a gáz legyen drágább és sokan telepítsenek napelemet. Mindenki jól járna.
24-es: igazad van, politikai öngyilkosság lenne megszüntetni. Akkor meg miért kérdés a kérdés? Miért mondják, hogy az ellenzék megszüntetné?
Bár szerintem ez a rezsicsökkentés csak egy propaganda eszköz, mert valakinek meg kell fizetnie a világpiaci ára.
És arra is gondolni kell, hogy hosszú ideig alacsonyabbak voltak a világpiaci árak, mint az úgynevezett rezsicsökkentéses ár, mégis verte a mellét a kormány, hogy rezsicsökkentés van. Holott többet fizettünk, mint kellett volna.
#26: Azért mondják, mert szokás szerint kiforgatták a szavait és így tálalták.
Egyébként szerintem is így van ahogy mondod. A gyakorlatban semmit nem nyerünk vele, hosszú távon pedig nem is fenntartható. Érdemesebb lenne a társasházak szigetelését, a megújulókat, napelemeket támogatni.
De hiába van így, kommunikációs szempontból nem mindegy. 10-ből 9 ember ebből csak annyit látna, hogy az ellenzék eltörölné a rezsicsökkentést.
Mi lenne, ha a nagycsaládosok adó-visszatérítése helyett a családi pótlékot emelnék? Akkor nem a gazdagok kapnának vissza tetemes összegeket, hanem minden gyermek részesülne a nemzeti jövedelemből. Egy szegény családba született gyerek nem tehet arról, hogy szegények a szülei. Minden gyermek egyenlő kell, hogy legyen.
És ha valaki azzal jön, hogy a szülei nem rá fordítják, az a válaszom, hogy ez nem az adórendszer kompetenciája. És nem is a szociális ellátásoké. Hanem a gyámügyé, amelynek a helyzet magaslatán kellene állnia ilyenkor.
Ez az adó-visszatérítés csak növeli a társadalmi feszültségeket.
A 25 év alattiak szja mentességéről még gondolkodom, jónak tűnik az induláshoz. De a járulékokat meg kell fizetniük, ugye? Ezt pillanatnyilag nem tudom.
MZP egy szóval sem mondta, hogy el akarja vonni ezt az adómentességet. Vagy rosszul tájékozódtam? Lehet.
Viszont, ha ez az osztogatás évekre fennmarad, az ország belerokkan. És ennek a gyermekeink/unokáink isszák meg a levét. Addig kell nyújtózkodni, ameddig a takaró ér. Az EU-s pénz nem fog örökké ömleni és hitelt sem lehet felvenni a végtelenségig.
Szerintem a jelenlegi kormány nagy bajban lesz, ha ő nyeri meg a választásokat, mert hatalmas lesz az infláció és az eladósodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!