Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz jogosan fél, ugyanis...

A Fidesz jogosan fél, ugyanis már 2018ban többen szavaztak az ellenzékre mint a Fideszre csak akkor még nem fogtak össze és így sok párt kiesett és így vele együtt sok szavazat is?

Figyelt kérdés

[link]

Meglepő hogy 100 ezer ember több szavazott az ellenzékre... nekem ez hihetetlen, de most már összefogás van és most szerintem nagyobb a kormány ellenes hangulat mint 2018ban

2021. okt. 27. 09:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
65%
5ös,ezert a szép hozzászólásért választások előtt 10 dkg-al több krumplit fogsz kapni.Már fel is jegyezték.Még pár ilyen szép levezetés,és jövőre nem is kell krumplit venned,elég lesz egész évre.
2021. okt. 27. 10:37
 12/17 anonim ***** válasza:
16%
#11 Hát igen, így van ez. amikor a tények pofán csapnak, nem is tudsz mással viszaválaszolni, mint személyeskedéssel és mocskolódással. nagyon fáj te szegény? Mármint nem csak az hogy a tények pofán csaptak, hanem még mellé a hülyeség is.
2021. okt. 27. 10:42
 13/17 anonim ***** válasza:
62%

Az hülyeség,hogy az 52,9 nem egyenlő a 2/3-al???

Te mondtad,hogy a matematika egzakt tudomany ..

Meséld már el légyszíves,hogy hogy lett a felénel kicsivel több hirtelen 66,66....

2021. okt. 27. 10:51
 14/17 anonim ***** válasza:
34%

"Meglepő hogy 100 ezer ember több szavazott az ellenzékre"

A Fideszre szavazott 49,27%, a kamu és vicc pártokra szavazott kb. 3%, a maradék 47-48%-ból 120% szavazott az ellenzékre, vagy ezt mégis hogyan számoltad ki? 😂.

"52,9 nem egyenlő a 2/3-al?"

Aki a magyar választási rendszerrel annyira nincs tisztában, hogy nem érti, hogy tud 52,9-ből 2/3 lenni, az inkább ne is szavazzon.

2021. okt. 27. 12:27
 15/17 anonim ***** válasza:
51%

Tudom,hogy hogy lesz 2/3ad az 52,9ből.Töredékszavazatok,tisztába vagyok vele.Értő olvasási problémáid vannak,mert korábban írtam is!Általános iskola 2-3 osztály!

Mint ahogy azt is írtam,hogy a fideszes főmuftik harsogják,hogy a választók 2/3-a a fideszre szavazott.

Tanulj meg olvasni,pláne értelmezni,es utána ugazhatsz!

De ha a fidesz szerint 2/3ad szavazott rájuk,az 66,66...%,nem pedig 52,9.

Szóval még mindig nincs levezetve.

2021. okt. 27. 12:39
 16/17 anonim ***** válasza:

Na mi van,megállt a tudomány??

A fidesz-kdnp-re sohasem szavazott az urnákhoz járulók 2/3-a.

Töredékszavazatokból kaparták össze a hiányzó mandátumokat.Ezeket pedig úgy érték el,hogy választások előtt úgy alakították át a választási körzeteket,hogy nekik lejtsen a pálya.Pontosan már nem emlékszem,és sok kedvem sincs visszakeresni,de talán 2017ben is változtattak a körzeteken,mert előzetes felmérés szerint ha maradnak a korábbi körzetek,még töredékszavazatokkal sincs 2/3.

Számolgasd az egzakt tudományodat nagyokos.

2021. okt. 27. 14:28
 17/17 anonim ***** válasza:
34%

A mandátumoknak a 2/3-át szerezték meg, senki nem állított mást. A töredékszavazatok nagyon bekattantak nálad, '18-ban csak a Jobbik önmagában több töredékszavazatot szerzett, mint a Fidesz. A Jobbik 1 256 437 (töredékszavazat) + 1 863 (győztes kompenzáció)-t szerzett, míg a Fidesz-KDNP 304 856 + 913 662 töredékszavazatot szerzett.

Vannak olyan választási rendszerek is, ahol egyáltalán nincs lista, csak egyéni választókerületek vannak (az egyéni választókerületek azok, ami miatt 2/3 lett a 49,27%-ból). Az Egyesült Királyságban nem 2/3-al hanem 3/4-el nyert volna a Fidesz példaként.

Vesztesek mindig a rendszert okolják, csak sajnos te az a fajta vesztes vagy, aki még a rendszert sem ismeri és úgy szidja azt és csak hajigálózól azokkal a fogalmakkal, amit a szádba rágtak a különböző propaganda oldalak, de azt se tudod igazából, hogy mit akarsz mondani.

2021. okt. 27. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!