A Fidesz jogosan fél, ugyanis már 2018ban többen szavaztak az ellenzékre mint a Fideszre csak akkor még nem fogtak össze és így sok párt kiesett és így vele együtt sok szavazat is?
Meglepő hogy 100 ezer ember több szavazott az ellenzékre... nekem ez hihetetlen, de most már összefogás van és most szerintem nagyobb a kormány ellenes hangulat mint 2018ban
Az hülyeség,hogy az 52,9 nem egyenlő a 2/3-al???
Te mondtad,hogy a matematika egzakt tudomany ..
Meséld már el légyszíves,hogy hogy lett a felénel kicsivel több hirtelen 66,66....
"Meglepő hogy 100 ezer ember több szavazott az ellenzékre"
A Fideszre szavazott 49,27%, a kamu és vicc pártokra szavazott kb. 3%, a maradék 47-48%-ból 120% szavazott az ellenzékre, vagy ezt mégis hogyan számoltad ki? 😂.
"52,9 nem egyenlő a 2/3-al?"
Aki a magyar választási rendszerrel annyira nincs tisztában, hogy nem érti, hogy tud 52,9-ből 2/3 lenni, az inkább ne is szavazzon.
Tudom,hogy hogy lesz 2/3ad az 52,9ből.Töredékszavazatok,tisztába vagyok vele.Értő olvasási problémáid vannak,mert korábban írtam is!Általános iskola 2-3 osztály!
Mint ahogy azt is írtam,hogy a fideszes főmuftik harsogják,hogy a választók 2/3-a a fideszre szavazott.
Tanulj meg olvasni,pláne értelmezni,es utána ugazhatsz!
De ha a fidesz szerint 2/3ad szavazott rájuk,az 66,66...%,nem pedig 52,9.
Szóval még mindig nincs levezetve.
Na mi van,megállt a tudomány??
A fidesz-kdnp-re sohasem szavazott az urnákhoz járulók 2/3-a.
Töredékszavazatokból kaparták össze a hiányzó mandátumokat.Ezeket pedig úgy érték el,hogy választások előtt úgy alakították át a választási körzeteket,hogy nekik lejtsen a pálya.Pontosan már nem emlékszem,és sok kedvem sincs visszakeresni,de talán 2017ben is változtattak a körzeteken,mert előzetes felmérés szerint ha maradnak a korábbi körzetek,még töredékszavazatokkal sincs 2/3.
Számolgasd az egzakt tudományodat nagyokos.
A mandátumoknak a 2/3-át szerezték meg, senki nem állított mást. A töredékszavazatok nagyon bekattantak nálad, '18-ban csak a Jobbik önmagában több töredékszavazatot szerzett, mint a Fidesz. A Jobbik 1 256 437 (töredékszavazat) + 1 863 (győztes kompenzáció)-t szerzett, míg a Fidesz-KDNP 304 856 + 913 662 töredékszavazatot szerzett.
Vannak olyan választási rendszerek is, ahol egyáltalán nincs lista, csak egyéni választókerületek vannak (az egyéni választókerületek azok, ami miatt 2/3 lett a 49,27%-ból). Az Egyesült Királyságban nem 2/3-al hanem 3/4-el nyert volna a Fidesz példaként.
Vesztesek mindig a rendszert okolják, csak sajnos te az a fajta vesztes vagy, aki még a rendszert sem ismeri és úgy szidja azt és csak hajigálózól azokkal a fogalmakkal, amit a szádba rágtak a különböző propaganda oldalak, de azt se tudod igazából, hogy mit akarsz mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!