Lehet szidni Gyurcsányt, de a ő ideje alatt nem voltak ilyen magasak az élelmiszerárak?!
Kicsit össze tettebb mint az hogy hány Ft most egy kg kenyér és akkor, a fizetések vásárló érték kb. azonos, van amit most könnyebb megvenni... de az igazi csavart az adja, ahogy a fő szavazó bázisát kijátssza a kormány és nekik fel se tűnik.
A nyugdíjasoknál van a legnagyobb vásárló érték csökkenés, mivel a nyugdíjt a Ft inflációja alapján növelik.
DE! pl. a minimálbér emelés nem infláció, hanem adó emelés, és így fokozatosan beépül az árba, ezzel pedig vásárló értékét csökkenti a nyugdíjaknak, amit 1 havi (éves nyugdíj 8.5% -val) 1x megdobja így "milyen jó a mi Viktorunk" érzést add a nyugdíjasoknak, az hogy 1 év alatt 15% -ot drágultak a termékek a boltban, azt már fel se fogják így, mert mint a béka forrásba lévő vízben, szépen lassan hozzászoktak.
Jól ki van ez találva, mint a rezsicsökkentés. Egyik kezemmel adok, a másikkal a hátam mögött még többet elveszek. Sajnos sokan nem tudják vagy ném értik, hogy egy rendszert nem lehet kiragadott részeredményekkel jellemezni. Hasonló a probléma a klímaváltozás kérdésében, hidegebb van június 14-én mit tavaj, és kezdödik a kérdésáradat, hogy akkor hol van felmelegedés. Egy hétig erösödik a forint, és máris tapsolni kell a kormánynak, mert az nem számít, hogy tíz éve folyamatosan nagymértékben romlik.
Nem tudom mit várok egyébként, hiszen a reklámújságok is így operálnak, piros alapon kiírják ugyanazt az árat, mellé biggyesztik hatalmas betükkel, hogy akció, és máris rohan a nép hogy megvegye. Országunk lakossága megtanult napról napra élni, és sajnos ez tönkre teszi a hosszútávú gondolkodás képességét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!