Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem vezetik be az...

Miért nem vezetik be az országba azt a törvényt, hogyha bárki belép a portámra akkor bármilyen felelősség nélkül agyonlőhetem?

Figyelt kérdés
Szerintem ezzel simán meglehetne állítani a cigánybűnőzést, meg a többi lopást. Lenne egy visszatartó ereje , hogyha bemegy a házba akkor meg is halhat...
2010. szept. 2. 22:43
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
45%

"és ha megölsz egy cigányt, szerinted te meddig élsz utána? szerinted nem nyirnak ki rövid úton, nem gyújtják rád a házat? pontosan tudják, hogy az államtól, rendőrségtől segítségre nem számíthatnak, tehát megoldják maguk"

Na és a becsületes állampolgár miféle segítségre számíthat rendőrtől, államtól, gárdától, f*szomtudjamitől? Semmilyenre, max. a helyszínelők majd foglalkoznak a hulláddal, mert még egy szaros zsebrevolver sem lehet nálad, amivel esetleg megvédhetnéd magad. A betörő meg pontosan tudja ezt, ezért nincs bennük semmi félelem.

Hányszor volt már az, hogy a védtelen öregembert a tolvaj agyonverte/leszúrta csak úgy? Ha lehet az embernek valamije, amivel hatékonyan megvédheti magát, akkor már megelőztünk ki tudja hány bűnesetet, mert a legtöbb bűnözőnek fontosabb a saját élete annál, hogy megkockáztassa, hogy betör olyan helyre ahol fegyver lehet.

És az elég gyenge kifogás, hogy ha az embereknek fegyverei vannak akkor a betörő is automatikusan gyilkolni fog, mert ebbe. nincs logika. Ha valakinél fegyver van, te mit csinálsz:

a: Nem húzol ujjat vele, mert az életedbe kerülhet

b: Kard ki kard, előre a harcba, győzelem vagy dicső halál!

Szerintem logikus, hogy a legtöbb ember mit választana.

2010. szept. 3. 13:16
 22/29 anonim ***** válasza:
2010. szept. 3. 19:05
 23/29 anonim ***** válasza:
30%

Előző,ha végignézted volna a filmet,akkor tudnád hogy Amerikában már olyan szinten szenzációhajhász a média hogy a híradó kb annyiból áll hogy ezt megölték azt elrabolták, stb.Egyszerűen olyan stressz zúdul a lakosságra a tévéből amit már nem bírnak levezetni,ezért már attól is bekattannak a gyengébb idegrendszerűek hogy este a mosómedve turkál a kinti kukában.

Ezért is akarja "porig rombolni a székházakat" Vona mielőtt mi is eljutunk erre a szintre (nem sok kell hozzá már).Nem tudom miért nem Finnországgal dobálózol vagy Svájccal ahol nagyon is liberális a fegyvertartás és mégsem ölik halomra egymást az emberek.

Ma Mo-n csak a bűnözőknek,a befolyásos-pénzes (pl Zámbó Jimmy ugye) embereknek lehet csak fegyverük,a törvénytisztelő jogkövető emberek le vannak sz@rva őket ki lehet rabolni,meg lehet ölni,agyon lehet adóztatni.

2010. szept. 4. 00:18
 24/29 anonim ***** válasza:
59%

no akkor újra edves kérdező:

"és ha megölsz egy cigányt, szerinted te meddig élsz utána? szerinted nem nyirnak ki rövid úton, nem gyújtják rád a házat? pontosan tudják, hogy az államtól, rendőrségtől segítségre nem számíthatnak, tehát megoldják maguk"

erre felelj nagy okosan!

2010. szept. 4. 02:41
 25/29 anonim ***** válasza:
59%
Az USÁ-ban a fegyvertartáshoz való jog a 2. alkotmánykiegészítés, tehát nem azonos hagyománya van mint Magyarországon. A másik meg: hozzátok hányszor törtek be eddig? Hozzánk még egyszer se vagy nemtom lehet elvittek olyat ami nem kellett és azóta se keressük. A harmadik meg ha otthon vagyok elvisznek pár tízezer forint értékben vmit, úgy h ne keljek fel rá szóval vélhetőleg nem az összes vagyonom. Nos számomra az a kérdés, hogy mi fontosabb egy ember élete vagy pár tízezer forint. Szal ha be akanak törni inkább vmi kurv@jó zárat szereltess fel ne fegyvert vegyél. Attól tartok, hogy ettől a törvénytől csak több hülyének lenne fegyvere és lövöldöznének orrba-szájba. Még arra akartam kitérni, hogy arányos-e a lopás az emberöléshez, illetve melyik a fontosabb a tulajdonhoz vagy az élethez való jog, de hagyjuk inkább.
2010. szept. 4. 07:30
 26/29 anonim ***** válasza:
30%

Utolsó: Ez egyéni vélemény mindenkinél. Szerintem arányos. Aki jogot formál a tulajdonomra az lemond az életre való jogáról.

A szomszéd Szlovákiában is legális a fegyvertartás. Nem USA, hanem Szlovákia. Ott sem volt az nagyon sokáig, nincs benne 300 éve az alkotmányban, mégsem lövik egymást halomra az emberek, legalább is nem jobban, mint nálunk.

De fel ne hozza nekem valaki a pozsonyi ámokfutót. A férfi sportlövő volt és azért volt gépkarabélya, ahogy a pécsi ámokfutó is az volt. Az egyik egy olyan országban történt, ahol engedélyezett a fegyvertartás, a másik olyanban, ahol nem, szóval aki ölni akar az ölni is fog eddig is és ezután is.

2010. szept. 4. 12:55
 27/29 anonim ***** válasza:
44%

12:55

"Utolsó: Ez egyéni vélemény mindenkinél. Szerintem arányos. Aki jogot formál a tulajdonomra az lemond az életre való jogáról."

Az lehet, hogy szerinted arányos. De ha valaki jogot formál a tulajdonodra az lemond az élethez való jogáról azért az kemény:D Aki eddig lopott tőled mind meghaltak?:D

Nemhiszem. Hogyha látod, hogy lopják a biciklidet odamész és holtig vered? Ugyan. Nagyon nem is lenne igazságos.

Ezért van tilos és megengedett önhatalom. Önsegély: a már bekövetkezett jogsérelem önhatalmú helyrehozása. Tehát te megteheted, hogy aki menne el a bicikliddel azt lerugod róla még bele is taposhatsz az arcába félre fognak nézni, mert tudják, hogy hívhatnád a rendőrséget, de nincs értelme mivel soha nem lesz meg a biciklid ha leállsz telefonálni. Ezt lehet csinálni, de ha lelövöd azt aki lopja a biciklidet, akkor te igen sokáig börtönben fogsz szopni. Ezért írtam, hogy nem arányos és nem csak az én véleményem szerint.

Azért írtam a USÁ-t, mert ha jól tudom ott van hatályban hasonló törvény (ott se minden államban), mint amit a kérdező felvet.

Az lenne arányos, ha fegyveres tolvajt lehetne lelőni.

Túl sokat néztek erőszakos filmeket. Meg túl sok erőszakos játékkal játszotok.

Igazából nem olyan az élet, mint a Die Hard, hogy mindenkit lelövök aztán megmentem a várost is. És nem is a GTA h oké most lelőttem, van egy csillag de lerázom a rendőrt.

Mert mikor a GTA-ba játszásiból egy kattintással lelőtted a kalapos csávót (ő nem is élt soha) attól el tudtál aludni este meg nem vártad meg míg kijönnek a rendőrök, mentők aztán elvitték fel is kell bizony takarítani a vért meg elaludni se olyan könnyű tudva, hogy valaki miattad nem megy haza.

Amúgy minek kell lőfegyver? Boxkesztyűre nem kell engedély, viszont azzal keménység elkergetni a tolvajokat.

2010. szept. 4. 14:09
 28/29 anonim ***** válasza:
nem olyan könnyü embert ölni (már ha normális vagy, és volt apád-anyád aki szeretetben fel is nevelt) mint ahogy itt egyesek elfantáziálgatnak róla
2010. szept. 6. 12:20
 29/29 anonim ***** válasza:
24%

Hozzánk kétszer betörtek már, egyszer otthon is voltunk közbe. Úgyhogy harmadszorra már nem szeretném, hogy ha én és a családom szinte teljesen védtelenek lennénk.

"Igazából nem olyan az élet, mint a Die Hard, hogy mindenkit lelövök aztán megmentem a várost is. És nem is a GTA h oké most lelőttem, van egy csillag de lerázom a rendőrt."

Ez így van. És nem is olyan, hogy én mindent túlélek, mert én vagyok a hős. Nem is olyan, hogy engem megölnek, de semmi baj, van reload. És nem is ér ki minden betöréshez, utcai rabláshoz két percen belül a SWAT, vagy a Delta Force.

Most akik így okoskodnak, hogy minek a fegyver, attól hadd kérdezzem már meg, hogy ha az állampolgár nem védheti meg magát, akkor ki a jó büdös kókányolt lóf*sz fogja? Mert a Rendőrség, Polgárőrség, Gárda, Delta Force, f*szomtudjami nem fogja.

2010. szept. 6. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!