Terhel-e jogi felelősség adott személyt az alábbi esetben?
Nem találtam ennél megfelelőbb topicot ennek a kérdéskörnek, így hát ideírom.
A szilveszterre már harmadik évben szerveztünk meg egy bulit, amelynek keretein belül kibéreltünk egy éttermet, és x forint befizetése után korlátlan étel-és italfogyasztás illete meg a listára felkerülteket. Sajnálatos módon több olyan fiatalkorú szórakozótárs is volt, aki nem tudta hol a határ alkoholfogyasztás terén, így több esetben mentőt kellett hozzájuk hívni, hogy a detoxikálóban elláthassák őket. A kérdésem a következő: terheli-e buli szervezőit bármilyen jogi felelősség amiatt, hogy 18 éven aluli személyek is ki lettek szolgálva alkohollal? Fontos megemlíteni, hogy a pultnál már nem volt pénzforgalom, csupán a káosz elkerülése végett volt szükség kiszolgáló-személyzetre.
Előre is köszönöm a válaszokat! Boldog új évet!
én úgy tudom, hogy a kiszolgálót is, és a buliszervezőt is.
de nem biztos.
Sajnos igen terhel. Az előre fizetés miért mentesítene a törvény alól?? Ez csak technikai kérdés. 18 év alatt nem lehet alkohollal kiszolgálni senkit, függetlenül attól, hogy előre, egyidejűleg vagy utólag akarja rendezni a számlát.
De amúgy szerintem sem fog senki utánad nyúlni. Úgyhogy félned nem kell. Csak legközelebb legyél okosabb és közöld a fiatalokkal, hogy pia 18 év alatt nincs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!