Mi lesz azokkal a településekkel, országgal, ahonnan elmennek az értelmes fiatalok? A baloldal kormányváltás után visszaviszi őket?
A baloldal idején szökött magadra munkanélküliség, és utána volt nagy kivándorlási hullám. Most visszavándorlási hullám van.
Ha a baloldal ismét hatalomra kerülne, jöhetne újabb kivándorlási hullám.
"Folytatódott az elmúlt évek kedvező tendenciája a nemzetközi vándorlásban, 2020-ban is többen tértek haza a korábban elvándoroltak közül, mint ahányan elmentek – derül ki a KSH friss demográfiai kiadványából. "
Igaz, én budapesti voltam, de ezek a területek nagy eséllyel elnéptelenednek majd. Miért maradna bárki ezeken a helyeken, ha talál jobbat (akár országon belül is)? Mivel a helyzet romlik, egyre kisebb az esélye, hogy ezeken a helyeken pozitív változás menjen végbe.
Három éve jöttem ki külföldre, nincs az a pénz, hogy visszamenjek Magyarországra, ugyanis messze nem (csak) anyagi okok miatt költöztem el. A legtöbb velem egykorú ismerősöm, vagy szintén így tett, vagy Budapesten, esetleg Debrecenben maradt. Ezek azok a helyek, ahol el tud helyezkedni az ember, vidéken jóval kevesebb a lehetőség, miért menne így bárki oda?
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!