A gimnáziumok képzési idejét miért nem csökkentik le 3 évre?
Teljesen felesleges 4 évig oda bejárni.
Elég lenne 3 év és utána érettségi.Utána mehetnének egyetemre a diákok és már 20 évesen meglenne a Bsc diploma.Ezáltal hamarabb a munkaerőpiacra kerülnének.
Az MSC képzést a többség úgyis levelezőn csinálja, én is így tettem.
Elvileg azért, mert addig se munkanélküli.
Amúgy tényleg vicc, hogy 15 év az oktatás, közben meg hamarabb is le lehetne tudni.
Nem felesleges a 4 év.
Senki nem tiltja meg hogy előbb érettségizz. De szupercuki hogy 17 évesen a gyerekeket a munkaerőpiacra küldenéd ahelyett hogy még iskolába járnak amikor bőven van mit tanulniuk.
Az iskola, a gimnázium nem csak az érettségiről szól és az érettségi tárgyakon kívül sok mást is tanulnak. Gondolom nem sokat tanultál a középiskolában hogy neked 3 év is elég lett volna belőle. Hova rohansz?
Mégis miért kellene hogy a fiatalok hamarabb kerüljenek a munkaerő piacra, mikor szerencsére sokkal tovább fognak élni és így vele dolgozni is majd?
3#
Nem a munkaerőpiacra küldeném,hanem a felsőoktatásba.
Középiskolában, csak a számomra érdekes tárgyakat tanultam, a többiből nem erőltettem meg magamat.Mégis, lediplomáztam.
Elég lenne a 3 év, nem tanulna mindenki mindent, hanem a képességeinek,érdeklődésének megfelelő mértékben a tárgyakat.
Olyan esti gimnáziumban voltam legutóbb, ami csak 3 eves volt. Vagyis 10. osztálytól indult, és a 9.-es anyagból különbözetit kellett tenni. (nekem nem kellett, mert korábban elvégztem a 9. osztályt máshol, külön).
Annyi jó van benne, hogy megvan hamarabb az érettségi. Viszont az a hátránya, nem teljes gimnáziumi képzés, amire rátesz az is, hogy esti iskola.
5#
Épp ez az.
Az érettségi 3 év alatt megszerezhető.
Igazából, az csak egy papír arra,hogy jelentkezhess felsőoktatásba.Másra nem jó.
Ha a papír megszerezhető hamarabb, akkor miért ne, hiszen nem szakmát tanul ott az ember, nem könyvelést vagy burkolást vagy akármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!