Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Talán a kormány megszüntetni...

Talán a kormány megszüntetni végre meg a nyelvvizsga maffiát?Az amnesztia ennek az előszele?

Figyelt kérdés

2020-ban és 21-ben is volt nyelvvizsga amnesztia, aminek én kifejezetten örültem, mert pont akkor diplomáztam.

Tudok angolul annyira amennyire kell a munkámhoz, meg a munkahelyi kommunikációhoz.Teljesen felesleges lepapíroztatni, meg értelme sincs, mert az oklevél már a szekrényben van.

Nyelvvizsgával próbálkoztam, de nem sikerült.Nagyon sok mindenre kell figyelni és nevetséges dolgokért levonnak pontot.

Én mérnökember vagyok nem pedig tolmács vagy nyelvnáci.

Az egész nyelvvizsga egy üzlet, egy maffia az egész.Képzeljük el,hogy ezek a vizsgáztató centrumok mennyire jól jártak, mennyire megszedték magukat, amikor évekkel ezelőtt bevezették,hogy nyelvvizsga papír nélkül nincs diploma.

Nincs még egy ország, ahol van ilyen értelmetlen törvény.

Az amnesztiákkal én azt látom,hogy ha lassan is kezd az egész abba az irányba menni,hogy visszavonják az értelmetlen és szűklátókörűség törvényt,hogy nyelvvizsga nélkül nincs diploma.

Remélem,hogy 2022-ben is lesz amnesztia, bármit alá kell írni ezzel kapcsolatban, én megteszem.

2021. okt. 23. 18:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha munkanyelvként tudod használni,akkor a hétköznapi nyelvként miért nem?

Egyébként is,egy értelmiségnek nagyon is illik hétköznapi nyelvként is használni az angolt,vagy minimum a németet.

"Én úgy vettem észre, sokan irigyek az "amnesztiásokra", mert mi úgy kaptunk diplomát, mint egy nyugat-európai országban.Azaz nyelvvizsga nélkül."

Nem irigyek sokan. Az alap az lenne,hogy egy értelmiségi minimum B1-es szinten beszéljen egy idegen nyelvet.

Nyugat-Európában ez alap a társadalomban,de pl.Svédországban az utcaseprő is tud angolul.

Ezért nem kérnek ott nyelvvizsgát.

2021. okt. 23. 19:44
 12/18 anonim ***** válasza:
83%
Az nem nyelvtudás, hogy szakszavakat ismersz. A nyelvben nyelvtan is van. Semmire nem mész a szakszavakkal, ha nem tudsz egy értelmes szöveget összerakni belőlük. A nyelvvizsga jóval egyszerűbb, mint a nyelv maga. Én internetes videók nézésével és egy jó tanárral négy év alatt emelt érettségit tettem, úgy hogy előtte egy mondatot alig tudtam összerakni. Ha nem tetszik az angol, keress más nyelvet. Ha 9 évig tanultál németet miért nem abból vizsgázol?
2021. okt. 23. 19:45
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, nekem égne a pofám, ha megjönne a külföldi mérnök/menedzser/nagyfőnök és nem tudnék elbeszélgetni vele semmiről, ami nem szakmai téma. Saját tapasztalatom, hogy mindenki, aki tud egy nyelvet, le tud belőle nyelvvizsgázni, de nem mindenki, akinek van nyelvvizsgája, tudja az adott nyelvet. Nyelvvizsgát szerezni SOKKAL könnyebb, mint ténylegesen megtanulni egy nyelvet.
2021. okt. 23. 19:55
 14/18 anonim ***** válasza:
53%
En egyetertek a kerdezovel. Bar nem tartom a nyelvtudast sem feleslegesnek sem hasztalannak. Egyet viszont muszaj leszogezni, hogy a nyelvtudas nem egyenlo a nyelvvizsgaval. Nagyon sok olyan emberrel talalkozni aki nyelvvizsgaval rendelkezik de eloszoban megszolalni sem tud, es ugy forditva is, nincs papirja de felsofokon beszeli. En azt gondolom, hogy egy olyan orszagban ahol a tanarok, orvosok, szakemberek tunnek el, nem ertelmetlen kovetelmenyeket kellene tamasztani, hanem valahogy megfogni es nem tekozolni a szaktudast. Hany olyan pl. Matek-magyar tanar lehet aki nem kap diplomat nyelvvizsga miatt, ugy, hogy egyebkent a szakmajahoz nem kell az orszagban meg mellekesen tanarhiany van. Ciki. Lehet itt jonni a kulfoldi szakirodalmakkal kivancsi vagyok hany elit vegzett diplomas bujja az idegen nyelvi forrasokat a munkahelyen. Egyik se. Erre megint csak azt lehet mondani, hogy akinek a munkakore megkivanja ugyis megteszi. Az idei keresztfeleveseknek mar pl. Kell nyelvvizsga, naluk ad hoc modon visszaallitjak a kovetelmenyt, visszamenoleg meg eltorlik? Hogy van ez? Total igazsagtalan. A nyelviskolak egyebkent meg megerdemeltek a kovidot, mert abban lelik oromuket, hogy valami szurrealisan apro hibaert szetszivassak a gyereket es jol lefejjek anyagilag. Szerintem ez egy szegyen.
2021. okt. 24. 08:59
 15/18 anonim ***** válasza:
60%

én is egyetértek a kérdezővel, s remélem idén is lesz amnesztia,

Szerintem indítani kéne egy petíciót, esetleg kérdező vagy valaki megtenné? Ahogy látom megint kezdik aláírni, de sokan a tavalyi petíciót (2021-est), mert nincs új.

2021. okt. 27. 14:08
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen,kellene egy petíciót indítani!

Nekem 2 felsőfokú nyelvvizsga kell a diplomához,sgy megvan,de a másik nem akar sikerülni.

Szakdoga és államvizsga mellett meg már nem is fog januárig..

Kész terror ami itt megy a nyelvvizsgákkal.

2021. nov. 4. 05:29
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
és csak Magyarországon kötelező, tiszta üzlet az egész...
2021. nov. 4. 07:51
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen..egyetértek.

Ismerősöm aki külföldön járt egyetemre,vígan lediplomázott nyelvvizsga nélkül..és szuperül beszél 2 idegen nyelven is..

2021. nov. 4. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!