Az emberek jobban értékelik a szabadságot, mint a jólétet?
A kérdésre az a válaszom, hogy igen.
A levezetésed viszont baromság, rosszabbul éltünk és mindenki tudja, hogy tarthattunk volna előrébb is, ha nem szocializmus lett volna.
A társadalom nagyobb része jobban élt Kádár alatt. Egyedül a mai burzsoázia az, aki rosszabbul élt.
Az is egy hazugság, hogy fenntarthatatlan lett volna, ezt is a burzsoázia terjeszti.
Teljesen hamis a feltevésed.
A Kádár rendszerben sokkal rosszabbul éltek az emberek, mint most és nem erőszakoltak ki semmit, összeomlott a SZU, ebből következett a rendszerváltás.
A Kádár-rendszerben a nagyszüleim házat építettek, számomra meg egy panel lakás is elérhetetlen.
Ennyit arról, hogy rosszabbul éltünk e vagy sem.
Tulajdonképpen mit értünk “ szabadság” alatt? Nyilván az egyéni szabadsága mindenkinek fontos, de szerintem a legtöbben simán élnének bármilyen külföldi hatalom befolyása alatt, ha közben kényelemben, jólétben élhetnének.
Az emberek számára a létbiztonság a fontos elsősorban.
4#
A Kádár rendszerben mindenféle teljesítmény nélkül elérhetted azt a szintet.
Manapság teljesíteni kell, tanulni, ez fáj nektek.
Én simán vettem magamnak útépítésű lakást, pedig nem miller családból származom.Csupán tanultam, képeztem magam, tudatosan építettem karriert.
Igen, vettetek házat, de nem építettetek.
Egy normális ház, ma 80 millió. Ennyit alkalmazotti fizetésből nem vesztek.
"A Kádár rendszerben mindenféle teljesítmény nélkül elérhetted azt a szintet."
Ezzel a válasszal viszont el is ismerted, hogy nagyobb volt akkor a jólét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!