Fürjes Balázs a biodómmal kapcsolatban megint hazudik. Fideszesek miért nem fogadjátok el ezt a tényt?
"Nem tudjuk, hogy mi a késlekedés oka, nem tudjuk, hogy hogy áll a dolog, nem tudjuk, hogy hiányzik-e pénz, ha hiányzik, mennyi pénz hiányzik, miért hiányzik”- mondta Fürjes, aki szerint a kormány ebben a kérdésben nem kapott tájékoztatást a városházától."
Tehát ez, amit idéztél a hazugság, ha jól értem???
Mi ebben a hazugság... lehet, hogy pontosan ez az igazság!
Vagy másképpen, honnan gondolod, hogy ez hazugság?
A tárgyalások 2021 márciusában rekedtek meg, az akkori, a Fővárosi Önkormányzat által megküldött FKT határozati javaslatra nem érkezett kormányzati válasz.
A hatályos támogatási szerződés alapján rendelkezésre álló, szerződéses kötelezettségvállalásokkal jelenleg nem terhelt keretösszege megközelítőleg 6 milliárd Ft, a kormányzat többletforrást a projekt befejezéséhez nem biztosít.
Azt kezdeményezték, hogy telekalakítás után vegye át a Biodómot az állam.
Ehhez szükséges, hogy a Biodóm és a Pannon Park tervezett telke önálló, a Fővárosi Állat -és Növénykert történelmi területétől jogilag is elhatárolt terület legyen. A Biodóm és Pannon Park önálló ingatlanként történő kiszabályozása után a Biodóm telke a felépítménnyel együtt átadhatóvá válna az államnak.
Ez alapján, hazugság, hogy semmit nem tud Fürjes, hiszen március óta több javaslat is lett küldve a kormánynak!
Rendben, tegyük fel, én vagyok Karácsony Gergely, úgy döntök elk.rom azt a 6 mrdt is amit még adott a kormány a biodildóra. Be lesz fejezve ettől? Nem. Fenn kell tartani, tehát viszi a pénzt? Igen. Jön pénz a folytatáshoz a kormánytól? Nem tudjuk.
Nem lenne egyszerűbb a veszteséget elkonyvelni és továbblépni?
Drágám, olvasd már el újra a hozzászólást (feltéve, ha 15-ösnek írtad). Nem vagyok Fideszes és a tököm tele van a pénzszórással. Pont azt írtam, hogy ha én lennék a Karácsony, miket vennék figyelembe és feltenném a kérdést: nem lenne egyszerűbb leírni a veszteséget és kiszállni?
Olyan ez mint a tőzsde. Buktában vagyok erősen, de ahelyett, hogy beállítanék egy stop-ot, nem öntöm bele a pénzt egy tök bizonytalan és akár még nagyobb buktával járó befejezésbe.
Teljesen egyetértek, mindenkinek tele a hócipője az értelmetlen beruházásokkal és a pénzszórással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!