Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek Márki-Zay Péternek...

Felkelhetetle kérdése:

Szerintetek Márki-Zay Péternek sikerül úgy sarokba szorítania Gyurcsányt, mint ahogy Karácsonnyal is tette?

Figyelt kérdés
Nem vagyok egy nagy politikai elemző, de én MZP kommunikációjából azt szűröm le, hogy neki Gyurcsány eltávolítása a képből egy célja a választások előtt. Persze nyilván tudom, hogy Gyurcsány a vezére a legnagyobb ellenzéki pártnak és az eltávolítása szinte a lehetetlennel határos, viszont ő csak úgy tudja ,,megtisztítani" az ellenzéket, hogyha Gyurcsány ki kerül a képből, márpedig MZP nem szokott olyan dolgot ígérni, amit ne is tartana be, úgy gondolom hogy Gyurcsánnyal nem fogja tudni tartani az ígéretét, miszerint egy megújult ellenzékkel vágna neki a választásoknak.

2021. okt. 20. 13:30
1 2 3
 11/21 Andizsuzsi ***** válasza:
5%

"Szerintetek nincs felülértékelve a DK szerepe az ellenzékben?"

Nincs

MZP mögött nincs párt. Ha kijátsza az összefogást (márpedig másként Gyurcsányt nem tudja sarokba szorítani - szerintem úgy sem), akkor nem lesz miniszterelnök akkor sem, ha az összefogás nyerné a választást. MZP mögött nincs sokkal több ember, mint a DK mögött. Mögötte konkrétan annyi ember van, amennyi az első fordulóban rá szavazott. A többiek Karácsony visszalépése miatt szavaztak rá, illetve nem tudni, hány fideszes ment el szavazni azért, hogy ne Dobrev győzzön. A DK meghatározó parlamenti párt lesz akár kormányon, akár ellenzékben. MZP-nek érdeke, hogy a DK jól szerepeljen a választáson, mert ha nem, ő sem fog pozícióba kerülni.

2021. okt. 20. 14:08
 12/21 anonim ***** válasza:
25%

Nagy hülye lenne a DK ha adna valamit is MZnek a saját mandátumaiból.

MZ egy arrogáns pszihopata, nagggyon hasonlít Orbánra. Már most listázgat, nem tartja az ígéreteit, mi lesz még?

Nem is értem ki szavazott rá. Mit hitt?

2021. okt. 20. 14:17
 13/21 A kérdező kommentje:

9 Az érvelésednek van értelme, ugyanakkor, ha tegyük fel csak a DK indulna a Fidesz ellen akkor nyilván kapna 1 millió szavazatott, viszont az a többlet 500-700 ezer ember nem azért szavazna a DK-ra mert annyira támogatná a pártot, hanem mert annyira nem értenek egyet a kormánnyal, hogy bárkire leszavaznának.

Off: Nem sok DK-st látni, akik logikusan érvelnek, ezért tisztelet jár neked, a többi DK-s válaszolót inkább nem minősíteném, elsősorban emberség miatt, másodsorban valószínűleg kitiltanának. :D

2021. okt. 20. 14:35
 14/21 A kérdező kommentje:
11-es, ha azokat vesszük támogatónak, akik részt vettek az előválasztáson, akkor a DK-nak 283 677 szavazója van, a te logikád szerint.
2021. okt. 20. 14:39
 15/21 A kérdező kommentje:
11 Az első fordulóban sokan azért nem szavaztak rá mert esélytelennek tartották és nem akarták ,,kidobni" a szavazatukat.
2021. okt. 20. 14:40
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Márki Zay okos ember, DE egoista, és nincs mögötte párt.

Nyilván össze lehet valamennyire kovácsolni az ellenzéki szavazókat egy táborba, de az sem úgy megy, hogy 2+3+3 az 8. Az csak 5, vagy 6 maximum....sok DKs most éppen annyira utálja Márkit, mint pl Orbánt. Tudom, beszéltem velük...

Szóval akárhogyan nézem, Gyurcsány a főnök, neki lesz a legerősebb frakciója....

Márki azt játssza, mintha Gyurcsány Ferenc nem is létezne, mintha nem lenne tényező. Ez veszélyes.

Szerintem nem sikerül neki Gyurcsányt sarokba szorítani, sőt én belátható időn belül egy komoly ellenzéki szakadást jósolok, nem pedig összefogást...

2021. okt. 20. 14:45
 17/21 Andizsuzsi ***** válasza:
22%

"Az első fordulóban sokan azért nem szavaztak rá mert esélytelennek tartották"

Ugyan ilyen esélytelen lett volna a másodikban is, ha Karácsony nem lép vissza. Semmivel sincs nagyobb súlya most sem. Csak pockot kapott. De ez mind lényegtelen, nem tudja Gyurcsányt eltávolítani, nem is lehet érdeke és nem is hagyná a többi párt, bármennyire is rühellik. Mindenki pontosan tudja, hogy a DK nélkül nem tudnak választást nyerni.

2021. okt. 20. 15:24
 18/21 A kérdező kommentje:

17

Én azért bízom benne, hogy a jelenleginél előnyösebb helyzetet sikerül kialakítani, azért arra sem tett volna senkisem egy petákot sem, hogy Karácsonyt visszavonulásra kényszeriti.

Azért gondoljatok bele, milyen jó lenne, ha sikerülne kiiktatni Gyurcsányt a képből, a Fidesznek szó szerint semmi fogása nem lenne az összefogásra, győzelemre meg nem lenne semmi kétség. Abban igazad lehet, hogy a DK nélkül nehezebb választást nyerni, de akkor adódik a kérdés, hogy Gyurcsánnyal könnyebb? :D

2021. okt. 20. 15:32
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Én nem aggódom. Utat fog törni magának ez az ember, ha tetszik a gyurcsányrajongóknak,ha nem.
2021. okt. 20. 16:10
 20/21 Andizsuzsi ***** válasza:

"azért arra sem tett volna senkisem egy petákot sem, hogy Karácsonyt visszavonulásra kényszeriti"

Karácsony mentálisan labilis. Nem bírta a nyomást. Ez mondjuk teljesen alkalmatlanná is tette volna miniszterelnöknek lenni. A nyilatkozataiból tökéletesen le lehet követni.

"Fidesznek szó szerint semmi fogása nem lenne az összefogásra"

Hidd el, hogy találnának mást. A Fidesz sem ezelőtt, sem most nem a saját programjával kampányol, hanem Sorossal, Gyurcsánnyal és Karácsonnyal. Okozott is zűrt az űrben Karácsony kiválása. Keresnének és találnának mást.

"Abban igazad lehet, hogy a DK nélkül nehezebb választást nyerni, de akkor adódik a kérdés, hogy Gyurcsánnyal könnyebb? :D"

Jelen helyzetben igen. Persze lehet találgatni, hogy ha a DK ás Gyurcsány nem lenne, akkor az őket támogatók hol helyezkednének el, lenne-a a többi párt között, aki el tudná őket vinni. Amíg stabilan parlamenti párt, addig számolni kell vele. És innentől felesleges a "mi lenne volna, ha" típúsú kérdéseken gondolkodni.

Gyurcsány ugyanolyan meghatározó és megosztó alakja az ellenzéknek, mint Orbán a kormányoldalnak. Ugyanúgy elképzelhetetlen nélküle a DK, mint Orbán nélkül a Fidesz. Talán nem olyan autokrata, mint Orbán, bár ezt igazán azok tudják, akik benne vannak. De a DK élén elképzelhetetlen az a Canossa-járás, mint pl a Jobbikén.

Én így látom.

2021. okt. 21. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!