Ha népszavazás lenne a energia hordozók piaci díjszabásáról mire szavaznál?
Ezek közül egyikre sem, nem mennék el.
Az én ideálisabb vízióm egy sávos díjszabás, a kis fogyasztást egy pontig alacsony árakkal jutalmaznám, de a luxusfogyasztókat pl. aki garázst meg kétemeletes házat meg medencét fűt az, meg megkapná akár a piacinál magasabb árakat is.
Tehát pl. X köbméter földgázig maradnának a mostani piaciál kedvezőbb árak a fölött meg mennek a többszöröse az arra eső részre.
Én olyanra szavaznék igennel, hogy azt fizetem amit az óra mutat. Gáz esetében pl köbméter után, nem egy ellenőrizhetetlenül számított fűtőérték után.
Mellette persze szabályoznám, hogy mi az a minimális fűtőérték amit a szolgáltatott gáznak el kell érnie.
Annyit szeretnék fizetni, amennyit fogyasztok. Ehhez viszont kell az is, hogy megoldják a fűtéskorszerűsítést, a társasházak szigetelését.
Áramból átalánydíjat fizetek, de csak a saját fogyasztásom szerint, évente egyszer ellenőrzik az órát, és korrigálnak, ha kell. Amikor átálltam diktálásról, csodálkoztak, hogy csak annyi szokott lenni. Mindenből, amiből lehet, energiatakarékos berendezéseim vannak. A fűtés nálam távfűtés, gázzal csak a tűzhely működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!