Egy feminista hogyan éli meg az előválasztási eredményt? Ismét győzött a patriarchátus?
Én feministaként nem vagyok csalódott, sőt. Bár alapvetően nálam nem az a szempont, hogy nő vagy férfi a jelölt. Kit érdekel? A feminizmusnak pont az az eredendő lényege, hogy a férfi és a nő is képes ugyanarra. Nyilván vannak biológiai határok és ebből következő fizikai korlátok, de ez egy szellemi feladatban nem befolyásoló tényező, és egy miniszterelnöki pozíció nem egy olya dolog, amihez bárkinek is jelentősen a fizikai adottságait kéne használnia.
Kezdjük ott, hogy a jelölt személye csak annyiban számít, hogy az egyszerűbb szavazót minél kevésbé taszítsa el, legyen nehezen lejáratható. Nem hazudok volt a fejemben egy sorrend, hogy kit mennyire preferálnék a saját értékrendem szerint, és egy másik, hogy az esélyeuk szerint. Igazából nekem annyi volt az alap véleményem, hogy ne Jakab Péter legyen, a többiekkel tudok azonosulni nagyobb részben. A többit a fejemben inkább esély szerint rangsoroltam. Jó az öt jelölt közül a számomra ellenszenves kiesett, meg két szimpatikus is. Fekete-Győr András a fiatalokat tudja megszólítani, nem túl előnyös ez egy öregedő társadalomban, túl új, nem lehet vele nyerni, Karácsony nem is akart igazán miniszterelnök lenni, csak bedobta magát a közösbe.
Maradt Dobrev meg MZP. Szerintem aki kicsit is logikusan belegondolva, nagyjából ugyanannyi szól mellettük, és egy-egy nagy érv van ellenük. Itt csak azt kell mérlegelni, hogy ki az, aki ellen kevésbé súlyos az ellenérv, kit kehet kevésbé lejáratni. MZP mögött nincs nagy párt. Dobrev meg Gyurcsány felesége, ami lássuk be nem egy jó pont, ráadásul nem is áthidalható. Könnyen le lehet járatni Dobrev Klárát a családja miatt. MZP-t meg mivel lehet, ugyanúgy keresztény konzervatív, mint a Fidesz. Most más kérdés az, hogy ki az, aki csak kamuzza ezt. Ezt most mivel járatná le a Fidesz? Nézzétek, itt ez az ember, aki nagyon hasonlít hozzánk, ne szavazzatok rá, szr lesz. Ezzel magukat is leszólják, független attól, hogy MZP-nél más nézőpont ez a keresztény konzervatív dolog.
Kérdező, Dobrevnek épp ugyanannyi esélye volt nyerni nőként,mint Márki-Zaynak férfiként . Innentől kezdve nem értjük miről beszélsz.
A feministák (a valódiak) tudtommal egy szóval sem állítják,hogy előjogokat szeretnének a nőknek, hanem ugyanolyanokat ,mint a férfiaknak. Férfiként tudnék mondani 100+1 területet az életben,ahol ez még mindig nem teljesül feltétlenül . Na ez a választás nem tartozott ebbe bele.
Az emberek túlnyomó többsége más szempontok alapján választ a neki szimpatikus jelöltek közül. Szép is lenne,ha elég lenne ennyi ,hogy mi van a lába között a jelöltnek.
Nem beszélhetek mások nevében, de én személy szerint nagyon örülök neki.:D Feministaként mindkét fordulóban Péterre szavaztam, és az eredményhirdetés után elképesztő reményt és boldogságot éreztem, amiért talán még menthető a magyar politika. Persze minden politikus akkor ismerszik meg amikor hatalomra kerül, de én a Márki-Zayt már több mint egy éve aktívan követem, és az interjúk alapján borzasztó szimpatikus, annak ellenére hogy nem vagyok se jobboldali, se konzervatív, se keresztény.:) Úgyhogy őszintén örülök a győzelmének, és sok sikert kívánok neki a továbbiakban.
Az pedig a legkevésbé sem bánt, hogy nem Dobrev nyert, hiába értelmes politikus, egy általa vezetett ellenzékre biztos nem szavaztam volna a jövő évi választáson.
14
"nem értjük"
miért beszélsz többes számban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!