Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem akarja egyik kormány...

Miért nem akarja egyik kormány sem megállítani a falvak,települések,kis városok népességfogyását ? Miért nem akarja senki sem megmenteni őket ?

Figyelt kérdés
Eladható és eladó házak tornyosulnak az ilyen helyeken és mégsem frissül és fiatalodik a népesség az ilyen helyeken. Alig akar valaki ilyen helyekre menni élni,lakni. Hiába falusi csok akkor sem !
2021. okt. 17. 17:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írták, ez egy kormányokon átívelő dolog.

Az egyik oka talán történelmi dolgokra és a sozcializmusra vezethető vissza: a magyar nép nem kimondottan "mobilis", nem hajlandó hosszú távon ingázni.

A legnagyobb foglalkoztatók és a jobb fizetések korábban is a nagyvárosokban voltak, a rendszerváltás utáni gazdasági visszaesés erre még rátett egy lapáttal így beindult egy belső népességvándorlás a lemaradó kistelepülésekről/kisvárosokból a nagyvárosok irányába.

Ez a folyamat valamennyire visszafordítható lett volna egy jobb tömegközlekedési rendszerrel, de a csok annyi felverte a vidéki árakat is, hogy elveszett a vidék előnye...

Amennyiben minden kormány hibáztatható: nem tettek meg mindent a modern és gyors tömegközlekedés kiépítésére ami segítette volna a munkaerőáramlást és lassította volna a folyamatot.

2021. okt. 17. 17:47
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Falun tele vannak autóval.

A Wc-re is autóval mennek,a rengeteg proli.

2021. okt. 17. 17:49
 13/22 A kérdező kommentje:
ja :) vettem észre,hogy szépen beépültek a csok az árakba még a fent említett helyeken is. Van amelyik 12 milla :D Na mondom te abból megyeszékhelyen veszel lakást vagy házat. Attól függ melyik városban kapsz ennyiért . El lehetetlenítette a vidéki falusi ,kisvárosi életet ez.
2021. okt. 17. 17:50
 14/22 A kérdező kommentje:
Nem vettem észre 12 . Pedig ahol lakom 1085 a lakosságszám. Van kocsi ,de nem mindenkinek. Erős túlzás 12.
2021. okt. 17. 17:53
 15/22 mindentudó99 ***** válasza:
52%
#12 Majd ha falun is 2 percenként jár a busz mint Pesten akkor azzal megyek addig marad a kocsi.
2021. okt. 17. 18:02
 16/22 A kérdező kommentje:
Ez akármelyik kormánynak mondhatod :D Egyik sem tesz érte
2021. okt. 17. 18:07
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező,és szerinted kinek van kedve ingázni?

Így is rengeteget dolgoznak az emberek.

Még utazzon is 1-2 órát a melóba?

Ráadásul a kertes házzal sok a macera,főleg fiatalok,nem erre vágynak.

A falu nyugdíjasoknak való.

2021. okt. 17. 18:22
 18/22 anonim ***** válasza:
66%

"The industrial revolution and its consequences..." (az ipari forradalom és következményei...)

Ez nem évtizedes trend, hanem évszázados. Magyarország csak azért maradt le ebben, mert itt 40 év stagnálás volt a komcsiknak köszönhetően. Meg lehetne fordítani, csak ahhoz vissza kellene térni a középkorba, és kB úgy élni mint az Amishok. Te akarod? Én sem.

2021. okt. 17. 19:03
 19/22 mindentudó99 ***** válasza:
51%
Amishokhoz? Mert falun élni azt jelenti?
2021. okt. 17. 19:12
 20/22 anonim ***** válasza:

Nekem legutóbb nem úgy tűnt, hogy a sávjciak úgy élnének mint az amishok,pedig ami sok az sok.

Svájcban nem rohantak ennyire előre az urbanizációval, rengeteg a kistelepülés tele iparral, munkalehetőséggel, bevásárlási és szórakozási lehetőségekkel, igaz ott ezen felül megteremtették a gyors és normális ingázás feltételeit is.

Nekem ott az is feltűnt, hogy a tehetősebb réteg sem a közepes vagy nagyvárosokat részesíti előnyben, hanem az ezek körül elszórt kisebb településeket: a telek és ingatlanárak között brutálnagy különbségek vannak. Amíg Zürichben egy új építésű 60-70 négyzetméteres lakásért elkérnek 1,1-1,5 milliós frankot, addig ennyiből onnan 30km-re két szintes villát veszel valami kistelepülésen. Náluk teljesen normális, hogy BMW kereskedés van egy 3500 fős faluban, mert olcsóbb volt odaépíteni mint a legközelebbi városba. El tudja azt valaki képzelni, hogy Magyarországon egy 25 000-res település helyett onnan 5km-re egy faluba épül fel egy autószalon? :D

Én ott ezeken a dolgokon nagyon meglepődtem, de nekik sikerült nem amish módon túlélni a globális urbanizáció elmaradását. 8,5 milliós ország, a legnagyobb településük is negyed akkora, mint Budapest..

2021. okt. 17. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!