Ha Ügyfélkapuval ennyi mindent el lehet intézni, akkor szavazni miért nem lehet így online?
Figyelt kérdés
2021. okt. 17. 14:12
1/8 anonim válasza:
2/8 anonim válasza:
Mert a szavazások hitelesnek és titkosnak kell lenni, ehhez pedig két dolog kell:
- autentikáció, azaz hogy a szavazót egyedileg lehessen azonosítani (ne szavazhasson akárki és egy ember csakis egyszer szavazhasson)
- autorizáció, azaz megadni a szavazónak a szavazáshoz való jogot (sikeres autentikáció esetén)
Az ugye nyilvánvaló, hogy autentikálni csak valami egyedi azonosítás alapján lehet, pl. személyi szám, stb. De ekkor már nem titkos a dolog!
Ha pedig nem autentikálod, akkor nem autorizálhatsz, azaz nem adhatod csak úgy meg a szavazáshoz való jogot.
3/8 Jeffrey Spender válasza:
A névtelen kis zsákfaluk lakosságát hogy szólítanád meg, amikor náluk víz sincs bekötve, nemhogy elektromosság ?
4/8 A kérdező kommentje:
Miért kell titkosnak lenni? Ezt a marhaságot kellene megváltoztatni, hogy ne így gondolkodjanak az emberek.
2021. okt. 17. 14:24
5/8 anonim válasza:
Négyévente egyszer nem bírsz elsétálni a szavazófülkéig?
6/8 A kérdező kommentje:
De, viszont aki pl. dolgozik és nem ér rá, vagy emiatt sokat kell utaznia, vagy külföldön tartózkodik, nekik sokkal jobb lenne. Jó hogy nem még mindig nagy kövekkel fizetünk a boltokban is, kb. ilyen szinten van a gondolkodásuk azoknak, akik ellenzik ezt.
2021. okt. 17. 14:57
7/8 anonim válasza:
Nem én találtam ki, hogy titkos legyen. Én egy Facebook poszt alatt is simán leszavaznék, arccal, névvel, mindennel együtt.
8/8 A kérdező kommentje:
Így kellene minden embernek viselkednie, őszintén.
2021. okt. 17. 15:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!