Lejárt személyi igazolvánnyal szavazhattam volna az előválasztáson?
Nem szerencsés a 2-es válasz megfogalmazása, vagy ha így tudja az írója, akkor téves. (2021. okt. 16. 10:08)
A magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos, 2020. március 11. és július 3., valamint 2020. november 4. és 2021. december 31. időközben lejáró hivatalos okmányok - ideértve különösen a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi idejét, valamint a közreműködő intézmény által kiállított, diákigazolványra való jogosultságról szóló igazolásokat - a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek.
Az új érvényességi időt a nyilvántartásba nem kell bejegyezni és az okmányon nem kell feltüntetni.
Tehát, 2 hónappal csak azoknál hosszabbodik az érvényesség, akiknek 2021. december 31-én jár le. Például, akinek 2020. március 11-én járt le, és azóta nem cserélte, annak érvényessége már mostanra 19 hónappal hosszabbodott, és 2022. március 1-ig érvényes. A kérdező igazolványa a rajta szereplő lejárati időponthoz képest további 4,595 hónapig érvényes.
Persze, csak Magyarország területén, külföldön érvénytelen. És csak akkor 2022. március 1., ha nem hosszabbítják tovább a veszélyhelyzetet, mert ha igen, akkor tovább nő az érvényességi idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!