Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok egy olyan program...

Támogatnátok egy olyan programot, hogy állami támogatást kapjanak munkanélküli tanárok, hogy otthon megpróbáljanak zsenit nevelni a gyerekükből a Polgár-módszer szerint?

Figyelt kérdés
Tehát, ha valakinek tanári diplomája van, de nem talál munkát, akkor fizetné azért az állam, hogy a gyereke magántanuló legyen és Polgár László módszere alapján oktassa otthon.

2021. okt. 15. 08:56
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Nem.
2021. okt. 15. 08:58
 2/10 anonim ***** válasza:
27%
Jó lenne
2021. okt. 15. 09:00
 3/10 anonim ***** válasza:
75%
Nem, menjenek el tanítani, állandóan megy a sírás, hogy nincs elég tanár.
2021. okt. 15. 09:01
 4/10 anonim ***** válasza:
82%

"ha valakinek tanári diplomája van, de nem talál munkát"

Jelenleg kb. 0 ilyen van Magyarországon.

2021. okt. 15. 09:22
 5/10 anonim ***** válasza:
79%
Van olyan, hogy munkanélküli tanár? Lasszóval kell fogni őket, akkora hiány van és csak rosszabb lesz.
2021. okt. 15. 09:26
 6/10 anonim ***** válasza:
80%
Semmiképp. Amúgy gyerekként számos példát láttam arra, hogy a korosztályombeli tanárgyerekek (=tanárok gyerekei) milyen nevelést kaptak, utóbb pedig látom, hogy hogy teljesítenek az életben. A többségükről azt tudom elmondani, hogy szorgalmasak voltak és jó jegyeket szereztek 18 éves korukig, utána viszont nem annyira jött be nekik az élet. Sőt, olykor kifejezetten elcseszettek lettek, amit például annak tudok be, hogy a köztiszteletben álló tanár gyereke a szülőjéhez hasonlóan kiemelt figyelemben részesült, környezetétől (elsősorban az iskola többi tanárától) rendre azt a megerősítést kapta, hogy ő kiemelten okos, tehetséges, különleges, stb. Azután sajnos nem egy példa van arra, hogy az ilyen gyerekek az egyetemen döbbennek rá, hogy teljesen átlagosak és semmi több, ekkor viszont már nagyon nehezen tudnak ezzel mit kezdeni. Ilyenkor nem ritka a félbehagyott egyetem, vagy egyenesen a kibukás sem, a húszas évek végiglébecolása, a céltalan bolyongás. Én azt láttam, hogy kifejezetten mérgező is tud lenni a gyerekre nézve, ha a szülő tanár, de persze láttam pozitív példákat is, ahol gyógyszerész vagy tehetséges mérnök lett a gyerekből a családjában elsőként, és két ilyen ismerősöm van, aki PhD-re is továbbment. De sajnos több olyanról tudok, akinél én alapvetően szerényebb képességűnek ítéltem magam, mégis sokkal többre vittem. Nem azért, mert én annyira jó vagyok, hanem mert ők csúsztak le piszokul. Ezzel szemben pl. az orvos- vagy jogászcsaládból származó ismerőseim gyakorlatilag kivétel nélkül helytállnak, sokkal több köztük a "zseni", mint a tanárgyerek ismerőseim között.
2021. okt. 15. 09:27
 7/10 anonim ***** válasza:
95%

Sok tanár gyereke ott tanul ahol a szülő tanít. Szerintem ez nem biztos, hogy jó. Mindkettejüket feszélyezheti az együttlét. Arról nem is beszélve amit a 6-os válaszoló írt. "kiemelt figyelemben részesült, környezetétől (elsősorban az iskola többi tanárától) rendre azt a megerősítést kapta, hogy ő kiemelten okos, tehetséges"

Talán nem is engedélyezném.

2021. okt. 15. 09:34
 8/10 anonim ***** válasza:
96%
4: van tanári diplomám, és jelenleg munkanélküli, néztem a tanári állásokat is, de felénk, megyeszékhely, ilyen szakost nem keresnek. Nagy bőség amúgy sincs, 1-2 angol, matek, és rajz tanári állás a kínálat.
2021. okt. 15. 12:13
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha diplomás tanár nem talál munkát, vagy nem is keres, vagy úgy szarik bele hogy inkább nem kell senkinek.
2021. okt. 22. 16:18
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem. A tanárok fizetésének nagy emelését, motiválását, a NAT teljesen újragondolását, és még néhány dolgot támogatnék inkább.
2022. jún. 15. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!