A Fideszesek mit szólnának ahhoz ha kilépnénk az EU-ból?
Miért lenne jó?
Az egyetlen szerencsénk most is az, hogy nem dobhatnak ki minket, mert ha megtehetnék akkor megtennék.
Kövér Laci egyébként benne lenne, és Orbán is utalt már rá, hogy van élet az EU-n túl is.
Elővennék a zászlajaikat, lengetnék ezerrel, mindenhova-, minden hirdetési helyre csak Viktorta képét raknák ki. Majd amikor kezdik észrevenni, hogy nem csurran-cseppen már annyira a CSOK-pínz, az ingyen ótóka pínz, és hasonlók, akkor talán helyrekattannának.
De akkor már késő lenne.
Fideszesként NEM-mel szavaztam a 2003-as népszavazáskor, mert AKKOR és AZZAL a kormánnyal, AZZAL a szerződéssel nem kellett volna belépnünk. Amúgy az uniós tagságot én is akartam.
Mivel már bent vagyunk, a kilépés nem ugyanaz, mintha nem lépnénk be.
Most még mindig azon a határon vagyunk, hogy jobb bent lennünk az unióban mint kint, de ez nem biztos hogy jövőre vagy 2 év múlva is így lesz.
Magyarországon az egyik legnagyobb az uniós tagság támogatottsága az unió tagállamai között és a fidesz-kdnp-nek soha nem volt szándékában a kilépés. Úgy sem, hogy sok fideszes már 10 éve is azt pártolta volna hogy inkább kint kellene lennünk ebből a társulatból.
Most változóban van Európa és vele az unió is. Még van esély arra hogy egyben marad és megindul VISSZA afelé az állapota felé ami sikeres volt és amilyen unióba mi be akartunk lépni, amihez csatlakoztunk.
Ha viszont kiderül, hogy ez nem történik meg hanem az elmúlt évek balliberális ámokfutása folytatódhat a nyugati országokban, az uniós brüsszeli irányításban, akkor nem kell bent maradni. Kell egy újat csinálni ami nekünk jó és nem másoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!