Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzéki miniszterelnökjel...

Az ellenzéki miniszterelnökjelöltek választási vitájában miért kerülték a legfontosabb kérdéseket?

Figyelt kérdés

Magam is szeretném, ha a Fidesz le lenne váltva, mert nem jó, ha egy társaság túl régen van hatalomban, nagyon megnő az étvágyuk, kitaposódnak a korrupció csatornái, útvonalai, kidolgozódnak a módszerei.

Ellenben léteznek kardinális kérdések, mint a migrációhoz való hozzáállás, a kerítés, a kvóta, vagy a homoszexuális propaganda, amelyek kétségtelenül érintik az egész nemzet életét, ám pont ezekről semmit sem mondtak.

Pedig ez lenne a legfontosabb sok ember számára, bevallom jelen helyzetben nekem is, a többi hablaty, aminek jelentősége eltörpül az ilyen országos ügyek mellett.

Vélhetően azt jelenti ez a hallgatás, hogy feladják a jelenlegi Magyarország vezetőinek álláspontját és mi is beállunk a sorba ezeknek az Uniós hozzáállásoknak az akceptálásával?

2021. okt. 14. 14:39
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%

Én. Én nem szarom le. Ahogy én mások életét sem szarom le, a tiédet sem. Megértem, hogy te jót akarsz mindazzal, amiben hiszel, de ezzel csak fájdalmat okozol sokunknak.

Nem jártam óvodában mióta 1. osztályos lettem. Ha mennék sem mondanám el, hogy melyik nem vonz és pláne nem propagálnám a homoszexualitást, az óvoda nem az a hely, ahol ilyeneket beszél meg az ember. Iskolába megyek, ugyanis még oda járok.

Bele sem gondolsz, hogy milyen a mi helyünkben lenni. Hogy milyen mindenhonnan az undort hallani a melegekkel (velünk) kapcsolatban. Ismerek olyat, akit kitagadtak, olyat is, aki öngyilkos lett, olyat is, aki egész életét magányosan töltötte le és olyat is, aki egy házasságba kényszeríti magát. Könnyű minket mindennek elhordani azoknak, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy min megy keresztül egy meleg.

Nem azt mondtam, hogy Magyarországra is kéne egy szír államtitkár, én azt mondom, hogy a menekültek között is vannak olyanok, akik valóban hozzájárulnak az új hazájuk fejlődéséhez és az emberek jólétéhez. Nem minden menekült egy lusta dög terrorista, mint amilyennek sokan beállítják őket.

2021. okt. 16. 22:31
 32/46 A kérdező kommentje:

1 Senki ne mondta, hogy ne homokozz, magánügy!

2 Nem is minősített senki, a törvény meg aztán pláne nem

3 Senki ne mászkáljon az óvodákba, iskolákba és ne propagáljon semmit, ami korhatáros (heteró se)

4, Az, hogy valakinek mi tetszik és mi nem, az szintén magánügy.

5 Mindegy, mit gondolsz, ha törvény van, azt be kell tartani.

6 Magyarországon ne tüsténkedjenek a szírek, senki nem hívta ide őket. Muszlimra sincs szükségünk, voltak itt eleget, örülünk, ha már nincsenek itt. Mindemellett nem a kulturált, tanult, vagy hasznos emberek dominálnak közöttük, hanem az analfabéta bajkeverők. Robbantson a féreg, vagy nyilazzon ott, ahol idióták a politikusok.

7 Mi nem vagyunk gazdag ország, ha van felesleges pénz a büdzsében, akkor azt először annak kell adni, aki dolgozik, aztán akik gyermekeket nevelnek, majd a nyugdíjasoknak, akik hiába dolgozták át az életüket, mégis alacsony a nyugdíjuk, majd jöhetnek a nincstelenjeink, a munkanélküliek, a cigányok, a hajléktalanok.

Teszem azt, még az sem lenne igazságos, ha kapna a migráns a közmunkán a rendszeres ároktisztításért havi ötvenezret,mert a magyarnak sok helyen az, vagy az se jut, de mi közünk nekünk a migránshoz, nem tartozik itt senki érte felelősséggel, se kutyánk, se macskánk, többet meg aztán roppant igazságtalan lenne adni neki, mert mire fel, ha a magyarok meg ezt kapják? Van itt kinek adni a segélyt!

Lakást, bazki?

Negyven milla egy lakás, most ment férjhez az unokám, a két család apraja nagyja tizenkettőt tudott nekik összeszedni, úgy, hogy lenulláztunk, aztán vagy húszat felvettek kölcsönt, amit életük végéig nyögnek kamatostól, meg bevállaltak gyereket is, így lesz majd nekik talán kéglijük, ha lesz és még bútorra sem nagyon telik belőle, a migránsnak meg ugye laknia kell és ingyen jár neki, hát elmegy ám a francba, az is aki kitalálta.

2021. okt. 16. 23:06
 33/46 anonim ***** válasza:
A 32-es válaszoddal nagyrészt egyetértek, csak az a gond, hogy bizonyos dolgokat úgy állítassz be, mintha gyakori, megszokott dolog lenne (akár itt, akár Nyugaton), holott abszolút nem az. Nyilvánvalóan nem mindennel értek egyet, de az alapelvnek rendben van. A migráns kérdés bennem egy kicsit ingoványos téma. Nem tudom biztosan, hogy mit gondoljak. Az biztos, hogy sok rossz ember van köztük (ahogy köztünk, magyarok közt is sok a rossz ember), de azoktól igazságtalanság megtagadni a jó élet esélyét, akik tisztességesen élnének itt. Gondolom azzal nincs bajod, ha Nyugatról jönnek ide emberek, vagy innen mennek Nyugatra (hisz, ahogy írtad, te magad is voltál), az ilyen emberek (mint például te) is migránsok.
2021. okt. 16. 23:24
 34/46 A kérdező kommentje:

Én nem migráns voltam, kikárem magamnak, hanem vendégmunkás, ami óriási különbség, fejtegettem ezt már az ukránok kapcsán is, akik egyszerű, de munkásemberek.

A vendégmunkás nem kap semmit az adott országtól, ahol dolgozik, csak kőkemény adót és biztos lehetsz benne, hogy nem ingyen kapja a fizetését, kihajtják a belét is, annyit dolgozik, hogy majd belegebed, a vége felé már nehezen bírtam magam is.

Az a tanult és kulturált migráns meg jobban tenné, ha otthon maradt volna, pláne ha orvos és odahaza munkálkodna a sajátjai életét jobbítva, mint jó politikus, ha az, akkor sokkal hasznosabb lehetne, persze ha tényleg rendes és becsületes ember.

Én láttam őket kint az utcákon, a munkahelyeken bezzeg egyet sem, pedig különböző pozíciókban voltam. Diplomás vagyok és előfordult, hogy ehhez megfelelő munkát sikerült szereznem, de a vendégmunkások sehol nem tudnak megmelegedni, ötösével, tízesével rúgják őket ki, ha csökkenteni kell a létszámot valamiért, ilyenkor rögtön elvállaltam ami adódott, ha betanított munkát, akkor azt, ha szakmunkát, akkor azt, mert életem során több mindent kitanultam és addig ott dolgoztam, amíg nem sikerült jobb munkát szereznem, az nemkönnyű, mert abban ritka az üresedés.

Külföldiek is voltak sok helyen, spanyol, olasz, lengyel, szlovák, szerb, vagy horvát munkatársam volt, több is, mint német, de sem arab, sem néger nem volt közöttük egy sem. Török az volt, de az harminc éve kint élt és ugyanúgy ment ki, mint mi, az is vendégmunkás volt és az sem kapott adón kívül soha semmit az államtól. Mellesleg az elég normális is volt és még csak nem is volt vallásos, talán azért.

Ezek arcátlan csavargók és a németek is utálják őket, mint a szart, nemhiába bukott meg a Merkel, aki csalogatja őket.

Sokkal rosszabbak, mint a cigók, azok között tényleg találtam normálist is, meg még diplomást is, bár ugye nem sokat forgok az észak.keleti megyékben, ahol tudtommal elég szar a helyzet velük kapcsolatban, se munka, se munkakedv, még a kerteket sem művelik, pedig abból majdnem meg is lehet élni, ha nem rest a gazdája.

Látod, integráció, szép szó, de már Mária Teréziának is volt roma programja, meg azóta is nemegyszer, a migránsok meg ennél rosszabbak, az is, aki nem szélsőséges, de lényegében mind az.

2021. okt. 17. 00:01
 35/46 anonim ***** válasza:
A romám integrációja azért nem működik, mert a magyarok nagyon elutasítók velük kapcsolatban. Mindig is szeparált rétegként éltek. Itt, ahol élek még mindig van cigánysor, omladozó viskókkal. Magyar ember szinte sosem megy arra. És szerintem ez a gond, külön vannak választva, mintha egy külön országban élnének, ami párhuzamosan létezik itt velünk.
2021. okt. 17. 08:58
 36/46 anonim ***** válasza:

romák*

Meg azt lefelejtettem, hogy félreértettem, amit írtál. A vendégmunkás valóban nem migráns, csak az, aki letelepedik, viszont olyanból is van sok.

Régen is volt migráció, régen is jöttek Szíria környékéről is. Ez nem a 21. század sajátossága.

2021. okt. 17. 09:01
 37/46 A kérdező kommentje:

Na de miért vannak elszeparálva már fél évezrede? Magyarországra aztán mindenféle népek települtek, lengyelek, szerbek, románok, svábok, szászok főleg, egy csomószor alaposan megritkult az ország, de azokkal egyikkel sem volt semmi baj.

Ugyanez a folyamat kezd lezajlani Európában, félreismerhetetlenek a jelek, a migránsokban még az is plusz az elkülönüléshez, hogy teljesen más a felfogásuk mindenről, a vallásuk miatt. Az Iszlám egy totál fanatikus vallás és életveszélyesek a hívei, sosem lehet tudni, hogy melyik mikor kattan be.

A cigányoktól legalább nem lehet várni, hogy egyszer csak ripsz-ropsz felrobbantja magát, ahol a legnagyobb a tömeg.

2021. okt. 17. 10:38
 38/46 A kérdező kommentje:

Még annyi, hogy az elmúlt évtizedek alatt meglepően kevés magyar települt le végleg külföldön, a legtöbben hazajöttek végül és itthon vettek lakást, házat, nyitottak vállalkozást. Viszonylag nagy ismeretségi körömből kettőről lehet csak mondani, mindkettő megnősült kint, de az egyikről azt hallottam, hogy pár éve házat vett itthon, ám nem ők, hanem a lány szülei, a németek laknak egyenlőre benne, de már maga a szándék, vagy a tett elég beszédes...

Az, hogy valaki kint dolgozik, az semmit nem jelent. A túlnyomó többségük sosem tanul meg rendesen németül, nem is nagyon erőlteti, a zömnek még egy szótára sincs.

Brit területről nem sokat tudok, talán ott más a helyzet, egyszer voltam csak három hónapig Britanniában. Nekem nem (miden) tetszett, sőt, összességében inkább nem, bár volt, ami igen.

2021. okt. 17. 10:50
 39/46 anonim ***** válasza:
0%

Butaság hogy csak a Fidesz beszél a propagadlndáról. Ez Európa szerte téma. És nem is az aggasztja sokakat hogy ki meleg és ki nem. Engem sem érdekel személy szerint, hiszen mindenki azt csinál a hálóban amit akar. Ami aggasztó az a transgender propaganda. Angliában konkrétan má 12 éves kortól meg lehet kezdeni a nemváltoztatás fizikai részét mert a pubertás blokkoló hormon kezelést 16 éves kor előtt el kell kezdeni. Rengetegen megbánják. Spanyolországban azt hiszem 14.

De skóciában már 4 éves kortól (!) lehet az iskolában nevet és nemet változtatni (nyilván nem műtéttel egyelőre). Nyugodtan használhatjáknaz "ellenkező nem" mosdoját stb..

És a durva hogy mindezt a szülő beleegyezése nélkül. Mert arra ösztönzik a gyerekeket higy ne mondják el a szülőknek mivel az felesleges stressz lenne.

Ezek tények:

[link]

[link]

Na ezt akarja szerintem a Fidesz megelőzni. Mindenki csináljon azt amit akar 18 után a saját testével. De addig az olyan komoly dolgokhoz mint egy nemváltoztató hormon kezelés és műtét had legyen már beleszólása a szülőknek. És Pistike se mászkáljon be Juliskát kukkolni a lány wc-be.

2021. okt. 25. 12:16
 40/46 anonim ***** válasza:
53%

Mielőtt hülyeségeket írsz, legalább a google fordítót küld rá azokra a cikkekre amiket belinkelsz, aztán olvasd is el.

2021. okt. 25. 12:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!