Milyen volt az élet 2010 előtt?
Akkoriban gyerek voltam még, nem igazán érdekelt a politika.
Gyurcsány korszakból lényegében semmi nincs meg, csak a zavargásokra, tüntetésekre emlékszem mert azt néztük a TV-ben :D meg valami tank beindítása is rémlik talán.
Milyen volt az élet amikor Gyurcsány volt hatalmon? Sokak szerint az egész ország utálja, és miatta lett 2010-ben fidesz 2/3.
Melyik jobb az a korszak vagy a mostani?
Aki visszasírja azt a korszakot, az azért teszi mert akkor tizenvalahány évvel fiatalabb volt. Da-ah.
Akkor egyetemista voltam, és a vonatjegyem ára egyik napról a másikra ugrott 90 Forintról 210-re például. - mert emelték is az árat, plusz a diákoknak járó támogatást levitték 67,5%-ról 50%-ra.
"Mutass nekem mondjuk 5termeket, aminek azota az ara 3szoros."
Ugyan nem a 19es válaszoló vagyok.
Ingatlan, autó, benzin, szolgáltatások, cigi, alkohol. Nem csak az élelmiszer van a világon. De mondok azt is ebből a KSH adathalmazból neked. Tojás, marhahús, sajt, étolaj, kenyér, krumpli, minden zöldség, minden gyümölcs....mennyit írjak még?
Akkora kreten vagy hogy a szamokat keptelennvagy egy tablazatbol leolvasni. 2006 benzin 277, talan ma 820ba kerul a literje?
Kenyer kiloja 179,most kb a duplaja, nem a triplaja.
Tojas 2006ban 22, most 50korul kaphato. Akcioban kevesebb is.
Sajt 1200 körul anno,most 2000.
Burgonya 100ft 2006ban. Most 250 de rendszeresen latni 200alatt akcioban hipermarketekben.l
Ez csak nehany megcafolt tetel..
Az elvezeti cikkek, mint dohany es alkohol meg irreleváns, elobbi amugy is hatosagi aras.
"A brutto minimalber 2006ban 62500ft volt, most 167000. Ez kb a 2,7szerese"
"Mutass nekem mondjuk 5termeket, aminek azota az ara 3szoros."
Akármennyire is háborogsz, hazudsz.
2006-ban a nettó minimálbér 54 ezer Ft volt.
2021-ben 111 ezer Ft.
Szóval rögtön nem kell itt HÁROMSZOROS eltérést keresnünk az árakban, elég szépen a KÉTSZERES emelkedés. És minden MINIMUM a kétszeresére emelkedett, úgyhogy az átlagember ugyanott tart mint 2010 előtt.
Ez a szomorú igazság.
En egy ketgyerekes csaladdal számoltam ahol mindket szulo minimalberert gurizik.
Tessek beleszamolni az adokedvezmenyt is. Azzal egyutt a bevetel 270k folott van. Ezzel maris megvan a kb 2,7szeres novekedes..
De ha mar bemasoltad, megnezhetned a realber novekedes tablazatat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!