A hagyományos családmodell mondhatni megbukott Magyarországon?
A mai magyar fiatalok egyszerűen nem házasodnak és nem vállalnak gyereket többségben. Nem veszik fel a régi (immár bukott?) családmodellt. A magyarság kihaló félben van.
A romáknál sosem lehetett pontosan tudni, hogy melyik gyereknek ki az apja, de ők nem is veszik ezt annyira komolyan. Ők úgy vannak vele, hogy mindenki mindenkinek a testvére egy adott körben. Kicsit más kultúra. Viszont egyedül a roma lakosság szaporodik még Magyarországon, a magyar lakosság erősen fogy.
Tehát akkor ki lehet mondani, hogy a klasszikus keresztény házasság: nő, férfi, gyerekek és hűség/monogámia család modell megbukott ebben az országban? Kevesen és egyre kevesebben követik már?
Jó,hogy nincs jövőkép.
Annyira aránytalan az egész élet.
Az elvárások az egekben.A fizetség egy nagy nulla hozzá.
Ebből még magadat is nehéz fenntartani,nemhogy gyereket vállalni.
Ha akarnék gyereket,sem vállalnék a mai világban,csak kicsesznék vele is.
Az lenne a jó,ha fokozatosan lecsökkenne a népesség.Megszűnne ez a hatalmas kiszolgáltatottság.
Mindenki hasznos munkát végezne,nem mások kihasználásából élne a felső X%.
Én gyerekként azt hittem,hogy mire én leszek 30 nálunk is hasonló lesz az élet,mint Németországban,de legalább Ausztriában.
De nagyon nem erre haladunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!