Orbán tényleg hisz abban, hogy fontos a kereszténység, nacionalizmus, hagyományos családmodell, vagy csak a hatalomért/pénzért épp ilyennek tetteti magát?
Orbánnak három elem szerepel az értékrendjén:
hatalom, pénz, önimádat
Akiknek fontos "a kereszténység, nacionalizmus, hagyományos családmodell," azok rá szavaznak - mert szerintük/szerintem Orbán számára is fontosak.
Azok szerint nem fontosak ezek Orbánnak, akiknek eleve nem fontos "a kereszténység, nacionalizmus, hagyományos családmodell,".
Szerintem azoknak a véleménye számít akik hisznek ezekben az értékekben és nem azoké, akik el akarják ezeket pusztítani.
Nem látunk a fejébe. Amit tudunk, hogy gimnáziumi évei alatt KISZ-titkár volt, a rendszerváltás korában liberális, első miniszterelnöksége (1998-2002) alatt polgári konzervatív, most pedig nacionalista-populista.
Én azt feltételezem, hogy konkrétan semmilyen konkrét értékekben nem hisz. Hogy mikor éppen mit vesz a szájára, az az érdekektől függ. Mint amikor a forma 1-es pilóta a kanyarhoz lassítva lejjebb vált. Nem aszerint vált lejjebb, hogy erkölcsileg melyik sebességi fokozat a helyes, vagy hogy mitől lesz jobb az országának. Hanem aszerint, hogy hogyan tudja leghatékonyabban bevenni a kanyart.
A kereszténységet csak érdekből nyomja mint híres elődje szent istván.
A kereszténység egyik legalapvetőbb tanítását tiporja minden nap. Belerúg az elesettekbe a szegényekbe a hátrányos helyzetű emberekbe.
Egy szociálisan érzéktelen hatalommániás ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!