Miért csak 600 - 700 ezer ember ment el szavazni, miért nem ment el több millió, amikor az ellenzék vezetője a cél?
Juhász Ferenc, Gőgös Zoltán, Hiller István, Gyurcsány Ferenc.
Ők lennének a rendszerváltó politikusok akik megtisztítják a közéletet a korrupciótól és visszaállítják a demokráciát ?
Csoda hogy ennyi ember elment szavazni.
Habár a 600-700 ezer kevésnek tűnhet, felülmúlt minden várakozást, ami bíztató. És ezt szakemberek állapították meg, gondolom megvan a megfelelő magyarázat, hogy miért, de a lényeg, hogy elvileg a 600-700 ezer nem is olyan rossz. A pontos választ megmondani én nem tudom neked, mert nem értek hozzá (biztos rengeteg oka van, és sok tényezőt figyelembe kell venni, amire nem is gondolnánk).
De lenne pár tippem:
Ez csak előválasztás, sokan vannak úgy vele, hogy ő nem megy el, majd a többiek eldöntik ki legyen, neki úgyis az a lényeg, hogy Orbán ellen fog szavazni 22-ben.
- Sokan nem tájékozódottak a politikában (fiatalok körében is sajnos)
- Sokakat nem érdekel a politika. (Én úgy vettem észre, a nőket kevésbé, ami szintén elszomorító.)
- Sok embernek annyi dolga van, hogy lehet még nem is hallottak erről az egész előválasztásról.
- Sok a fideszes.
- Sok az olyan ember, aki úgy gindolkodik, szarik bele az egészbe, "mert hát úgy se az én szavazatomon fog múlni, minek menjek el, csak időpocsékolás..." - Na az ilyeneknek kellene átélniük egy Észak-Korea típusú diktatúrát, ha már ők tényleg ennyire leszarják mi legyen...
PEDIG - nem hiába vana a mondás - Sok kicsi sokra megy.
Üdv. egy fiatal egyetemistától. :)
Hát mert ennyire érdekli az embereket...
A Stop Gyurcsány petíciót már 1,1 millió ember írta alá....az valahogy jobban érdekli a honpolgárt.
Tudod, itt is igaz, az ingatlan annyit ér, amennyit megadnak érte ( azaz a kereslet is fontos).
Mert mi közöm nekem az ellenzék vezetőjéhez? Ez az egész annyiról szó, hogy ki mennyi pénzt kössön el a jövőben - nem csak a kormányban csinálják. Orbánt nem fogják leváltani.
Értékesen is el tudom tölteni az időmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!