Mi az oka, hogy Jakab Péter ennyire visszaszorult az előválasztások során?
Az első forduló után mindössze 14%-ra tett szert, pedig a közvélemény kutatások szerint, rá szavaztak volna a legtöbben.
Egy pár példa: [link]
szóval mi történt a kutatások között és a tényleges előválasztás között, hogy Jakab így visszaszorult?
Akkoriban nagyon sok negatív komment lett. Olyanok többnyire, hogy csalódott benne, mert a fidesszel szavazott, és hogy nem fogja támogatni.
Olyan hozzászólás is volt, hogy ezek valójában a fidesz trollok... aztán már látjuk nem azok voltak. Sokaknak okozott csalódást.
Régi Jobbikosként, attól még eltekintek hogy a szélsőjobból szélsőbal lett, de hogy hónapokig taktikázik a DK val, aztán amikor nem jut be neheztel arra aki taktikázik, és úgy tesz mint akinek megmondták "jó kutya, ül", az nem elfogadható számomra.
Jön azzal, hogy hát összefogás és szeretjük egymást, csakhogy elfeledkezik hogy ez majd akkor kell ha az előválasztások lezajlottak.
Most úgy hajtani a DK malmára a vizet hogy lapul és játsza a jófiút egész egyszerűen szánalmas!
Úgy látszik a nyugdíjasok körében nem végezték jól a felméréseket. Geri és Klárika felül teljesítettek.
A másik meg egyszerűen az, hogy MZP magasan nyerte a vitákat nagyon szimpatikis lett sokaknak, és ez Jakabtól vette el a szavazókat leginkább. Nálam ez utóbbi történt, engem is elvesztett. Én azért akartam végig Jakabra szavazni, mert róla láttam azt, hogy meg tudja szólítani azokat a szavazókat, akiket jelenleg a fidesz úgy befolyásol, hogy azt higgyék, ők a nekik legjobb párt, közben pont őket zsigereli ki leginkább, és tartja őket szegénységben, kétségek között. Aztán szar volt a kampány, mert ők is úgy látták, hogy őket kell megszólítani, és jött a parizer kampány. Most nagyon nem tudtam rá mit szólni én, mert pont azokra irányult a kampány, akiket be akart csábítani, és ami miatt én is a legalkalmasabbnak gondoltam.
Na szóval aztán jött MZP, és bebizonyította nekem, hogy ő nem ezeket az alsóbb osztályba tartozókat fogja tudni megszólítani, hanem a fidesz legnagyobb bázisát, a középosztálybelieket, a családosokat. Így viszont nagyot fordult a világ. Nem gondoltam volna, hogy mára itt tartunk, úgyhogy nagyon örülök neki. Tehát én mindenképp olyan embert akartam választani, aki nem csak az ellenzéket fogja össze, hanem képes szavazatokat lopni a fidesz tábortól is. Erre elsődlegesen Jakab volt esélyes csak, aztán megváltoztak a dolgok. MZP sok százezer átállót jelent az ellenzék számára. Én benne látom azt most, hogy végre nem egy kevésbé szart kell választani, hanem úgy tűnik, hogy egy jót. Lehet egy jó miniszterelnökünk!? 🤷♂️
(Jakabot amúgy őszintén nem is gondoltam 4 éves ciklusra. Így kb max 3 év alatt gondoltam volna helyrerakni a demokráciát, tehát ennyi idő alatt azért már illene egyik másiknak előzetesben lenni, nameg a hülyített szavazótábornak is ki lehet nyitni a szemét. És akkor egy előrehozott választás után normálisan egymásnak feszülhetnek a pártok - gondoltam. MZP-vel ilyenre nem tervezek, tőle 4 csodás évet várok, ha meg álasztódik.)
Főként a stílusért,amivel hamar népszerűvé vált,viszont legalább ennyi embernél ki is verte a biztosítékot.Mert hiába nyers,őszinte,sokan azzal értettek egyet,hogy Gyurcsány bohóca stb.
Ehhez hozzájött a lejárató kampány a melóssal,hiszen pont azt a réteget akarták ellene fordítani,akiket korábban megszolított.
Aztán ott volt a homofób törvény,meg persze a Jobbik radikális irányzata,ami már alapból sokaknak nem tetszett.
Nyilván az érvénytelen szavazatok is közrejátszottak még.
Én egyébként sajnálom,mert az előválasztás első fordulóját csak ő és a DK reagálta le a legkorrektebben,Karácsony helyett neki kellett volna lennie a másodiknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!