Jó jel MZPnek, hogy meglepően nagyon magas a részvétel az előválasztáson?
18-ban is azt mondták, hogy a magas részvétel az ellenzéknek kedvez, aztán láttuk.
Az ilyen részvételi becslésekben én már nem hiszek :D
Minél magasabb a részvétel annál tisztább képet kaphatunk róla hogy mit akar a többség.
Ha MZP lesz a befutó akkor a választók inkább egy jobboldali polgári magyaroszágot akarnak de az orbán féle korrupció nélkül.
Ha Dobrev a befutó akkor egy baloldali liberális felfogás a szimpatikus.
Kérdés, hogy mit szólnak a pártok ha a magyarok többségének a polgári magyaroszág korrupció nélkül a szimpatikusabb megoldás.
Hogyan fog így a DK lopni és a melegek érdekében lobbizni.
Nem feltétlenül.
A DK egy ugyanolyan vezérelvű párt, mint a fidesz, vagyis ha a főni mondja hogy menni kell, akkor menni kell.
MZP-nek ezzel szemben úgy kell összelegózni a szavazókat. Ha sikerül, az már önmagában komoly teljesítmény lesz. Pláne, hogy a politikai dinoszauruszok nagyon nem tűnnek érdekeltnek a győzelmében, mert nekik pont jó a langyosban dagonyázni. Azt ismerik, de egy egy agilis, akciózó vezetést nem. Ezért félnek tőle.
Egyetlen politikai pártnak sem érdeke, hogy a pártfüggetlen MZP beleszarjon a langyosvízbe és utána felkavarja.
A fickó kényelmetlen a fidesznek, a DK-nak, az MSZP-nek.
22-ben a DK fogja félreállítani bármit is tesz.
Csak ne Márki legyen a Orbán helyet, ha ez a 2 választási lehetőség lesz, akkor marad az MKKP...
Márki és Orbán ugyan olyan, nem hiszem hogy új Orbánra van szükségünk.
Én meggyőztem a három, 20-40 közötti tesómat, hogy szavazzanak Márki-Zay Péterre. Az első fordulóban nem vettek részt, és 2018-ban ők Fidesz szavazók voltak...
Lehet hogy a végén meg fog mindenki lepődni azon, hogy ki nyer, és milyen arányban. Remélem igazam lesz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!