Ha igaz a vád, hogy fideszes szavazók is részt vettek az élőválasztáson, akkor nem nagyon kevés az összes szavazat?
Az első fordulóban 633.000 szavazat jött az élőválasztáson. Ha ebből még le lehet vonni X fideszes szavazót, akkor nagyon kevés az ellenzéki, akit érdekelt a dolog.
2018-ban majdnem 2.825.000 szavazatot kapott a Fidesz, az akkor önálló Jobbik 1.093.000 körüli szavazattal a második.
Nem irtó kevés ez a 633.000, ha ebben még fideszes is szavazott? Ennél mennyivel lehet több a második fordulóban?
Előválasztásra a rendes választáson résztvevők 8-12%-a megy el általában. Tehát a 600 ezer szavazat nem kevés. Hogy ha fideszesek is szavaztak, akkor nem kevés-e? Nem tudom, mennyi fideszes szavaztott? Pontosan, senki nem tudja hányan szavaztak és azt sem, hogy kire. Ha megoszlott a szavazatuk akkor meg végképp tökmindegy.
Szerintem egyébként a 2. fordulóban többen mennek el, mert aki az elsőben elment, annak fontos maga az előválasztás, így elmegy a másodikban is. Ezen felül a szavazók és a jelöltek is meg tudnak szólítani még több embert ezen felül, szóval én nagyobb réstvételre számítok.
Nehéz mozgósítani az embereket, de mindenképpen több embernek kellene mennie.
Aki anno a Jobbikra szavazott, abból sokan átmentek a Fideszhez és a Mi Hazánkhoz, vagy megkeseredett emberek lettek, akik nem igazán akarnak többé politizálni. A mai Jobbik nem azonos a régivel, legalábbis a tagságot és a támogatókat tekintve.
Gondolom, hogy az előválasztáson is legfeljebb egy kis része jelent meg a fideszeseknek.
1: "Előválasztásra a rendes választáson résztvevők 8-12%-a megy el általában." - ezt a mondatod mire alapozod?
Ha mondjuk 633.000 az 10% (8-12% között), akkor szerinted kb. 6.330.000 ember szavaz az Összefogásra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!