Márki-Zay Péter tényleg a Fidesz beépített embere lehet?
Oké de ki állított olyat hogy a bal oldal szélsőség? Az oldalakról csak annyit hogy a fideszt jobb oldalinak hívják és ők pont hogy mindent amit csak tudtak államosítottak(nem épp jobb oldali politika). Az mszp meg pont hogy mindent privatizáltak amit tudtak(nem épp bal oldali politika).
Magyarországon már nagyon régóta populisták vannak hatalmon.
Azt állítottad, hogy ami nem szélsőséges, az már nekem centrum. Ez helytelen, attól, mert valami nem szélsőséges, attól még nem centrum. Egy sztenderd baloldali sem szélsőséges, de egyáltalán nem centrum.
A fidesz nem államosít, mindent néhány oligarcha magántulajdonába igyekszik átpasszolni. Mint most az autópályákat. Az autópályák üzemeltetését privatizálják for-profit cégeknek. A hulladékszállítással (is) ezt csinálták, elvették az önkormányzatoktól ezt a feladatkört (is), akik viszonylag olcsón elvégezték ezt a közszolgáltatást, és odaadták oligarcháknak, akik csilliárdos profitért végzik el mindezt. A fidesz nem államosít, az államot legfeljebb használja arra, hogy törvényesítse a köztulajdon oligarcháknak való átpasszolását. De nem társadalmi tulajdonba kerülnek ezek az erőforrások, hanem néhány oligarcha magántulajdonába.
Abban igazat írtál, hogy Magyarországon a baloldal is neoliberális, jobboldali gazdaságpolitikát folytatott. Ez igaz. Éppen ezért lenne szükség egy baloldali alternatívára, mert a jobboldali, neoliberális rendszernek csak egy szociális, baloldali alternatívája van. Annak nincs értelme, hogy egy jobboldali vezetést lecseréljünk egy ugyanolyan jobboldalira. Nem csak személycserére van szükségünk, hanem az egész politikának teljes tartalmában meg kellene változnia, meghaladva az elmúlt évtizedek neoliberális rombolását.
Az hogy mi centrum nem egy (teljesen) objektív fogalom. Mindig is az adott helyzettől/környezettől és az adott ember nézőpontjától fog függni hogy mi a centrum.
Azt hogy a fidesz mindent államosít én is idézőjelbe akartam írni de lemaradt.Pont arra akartam utalni hogy mind 2 fél csak bebújik a saját törzsi kasztjába/skatulyájába de igazából végső soron mind 2 populista és nyerészkedő tolvaj.
És a jelenlegi helyzetben ez a 2 fél uralja a politikát. Nekem egy ilyen környezetben ha jönne egy 3. fél aki abban különbözne a másik kettőtől amiben ők hasonlítanak egymásra nekem az már centrum. Nem érdekel hogy balra vagy jobbra húz a politikai elképzelése. Ha valóban van építő jellegű célja az országgal (tehát nem populista) és nem csak lopni akar + nem kretén akkor nekem az az alternatívákat és az utóbbi 30 évet figyelembe véve centrumnak számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!