Egyetértetek,hogy nonszensz,hogy egyes cégek dolgozói ilyen privilégiumokat kapnak?
Elsősorban a két Magyarországon levő nagy német járműgyártó cégről van szó.
Ezeknek a cégeknek vannak külön oktatási intézményeik, bölcsitől a gimnáziumi képzésig, ahova a munkavállalók gyerekei járhatnak.
Én ezt csak most tudtam meg, hogy ekkora privilégiumuk van.
És ezek az oktatási intézmények körülbelül egy elitibb magánintézménnyel vetekszik, színvonalban, felszereltségben is.Nem is a magyar oktatási rendszer szerint tanulnak.
"Ezek az intézmények elszívják a legjobb tanárokat."
Nem elszívják, a tanárok felteszem önként mennek ilyen helyekre, mert jobban megéri nekik. Nem az intézmények hibája, ha egyszerűen jobb munkahelyet biztosítanak, mint az állami oktatás. Ha tanár lennék, én is inkább egy ilyen vállalatnál dolgoznék.
"Ráadásul esélyegyenlőség szempontjából sem túl fair, hogy pusztán, mert valaki Audi vagy Merci dolgozó gyereke, ekkora előnnyel indul."
Ennyi erővel az se volt igazságos, hogy engem a szüleim több külön tanárhoz is járattak, míg más nem engedheti meg magának?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!