Előválasztáson résztvevő személyek: kire fogtok szavazni a második fordulóban?
De кurva sok aggódó baloldali lett a semmiből hirtelen, a Karácsonyék összeborulása óta. Hol voltak ezek eddig? Se a Thürmernél, se a Táncsicsnál, se a Moldovánál, se a TGM-nél, se a Schiffernél, se sehol. Volt az MSZP-nek (újabb nevén DK-nak) 30 éve, hogy baloldali legyen. Azt se értették, mi az. Mással se volt tele a fejük, minthogy jaj, istenem, de messze kerülünk Európától. Meg az alkotmányos ló_asz. Bocsánat, jogrend. Meg hogy mekkora autót vesznek maguknak, le tudjanak gázolni a Sváb-hegyről a plebsz közé. Jaj, drága Bolgár úr, hát mit fog hozzánk szólni az én berlini és párizsi társaságom, mikor vasárnaponként kiröppenek hozzájuk teadélutánra, hogy milyen csúnya balkáni antiajropéer diktátorunk van! Ezeket a fene nagy életproblémákat hallgattuk tőlük nap mint nap. 30 év ténykedés alatt először és utoljára baloldali problémafelvetést és baloldali hangvételt ettől a jobboldali-jobbikos(!) Jakabtól lehetett hallani. Hát hogy van ez? Hol baloldalibb egy mit tudom én Vágó István vagy egy Kálmán Olga meg a többi budai jóllakott egy Márki-Zay Péternél? Sehol! Az legalább nem mondja magát másnak, mint ami. Mondjuk ki, hogy mindkét ellenzéki szekértábor zsigeri érzésből "pofára" alakította ki a szimpátiáját, és ne hitegessük magunkat hirtelen jött baloldalibbsággal.
Nem akarok károgni, előválasztási eredménytől függetlenül mindkét jelöltnek tiszteletem és támogatásom áprilisban...
""Hol voltak ezek eddig?", eddig is itt voltunk. Szakszervezeti tag vagyok, minden évben van bónusztárgyalás, bértárgyalás. Hogy nem vagyunk elegen, és ennek a kultúrája Magyarországon nem alakult ki tömegesen, az pont a hozzád hasonlóknak "köszönhető", akik nem tudják, mi az a baloldal. Ha te jobbikostól hallottál egyedül baloldali problémafelvetést, akkor burokban élsz. Az otthoni munka kiterjesztésétól kezdve a túlórák pontos kifizettetéséig, az atipikus munkarendektől kezdve a közösségi költségvetésig (a XIX. kerületben már működik), az alapjövedelemtől kezdve rengeteg baloldali kezdeményezés van, legfeljebb a burokban élve nem tudsz ezekről. Az enm a mi, nem az ő hibájuk, hogy te nem hallasz ezekről."
Már bocsi, de a Jobbikos érvelésed nem azt jelenti, hogy aki magát baloldali pártnak vallja magát az nem folytat igazán baloldali politikát? Pontosan a baloldal hibája, hogy a Jobbiktól hall valaki ezekről először. Sajnos Magyarországon a szakszervezeteket szétverték a rendszerváltás után és addig sem önkéntes alapon működtek mint mondjuk Olaszorszáhgban. Ahol a mai napig bitang erősek a szakszervezetek.
55 Nem, az azt jelenti, hogy te vagy tájékozatlan. A közösségi költségvetést a Párbeszéd tolja. A 4 napos munkahetet és az atipikus dolgozói munkarendek rendszeresítését is ők vezették fel először. Az alapjövedelmet is ők támogatják.
Olaszországban (is) valóban bitang erősek a szakszervezetek.
"55 Nem, az azt jelenti, hogy te vagy tájékozatlan. A közösségi költségvetést a Párbeszéd tolja. A 4 napos munkahetet és az atipikus dolgozói munkarendek rendszeresítését is ők vezették fel először. Az alapjövedelmet is ők támogatják."
Te egy mérthetetlen 1-2%-os pártról beszélsz, az is főleg Budapesten létezik, de nem csak Budapestből áll az ország. Én nem tartom magam tájékozatlannak, te viszont elvakultan balos vagy. Szép ez a 4 napos munkahét, atipikus dolgozói munkarend , alapjövedelem, de egy ilyen képviselettel alig rendelkező párt nem tud semmit elérni. A 4 napos munkahetet amúgy hogy képzeled el? Munkaerőhiány van megint sok helyen, tehát kevesebb munkanap állna rendelkezésre ugyanannyi munkaerőre? Ezzel csak a munkáltatókat hoznád kedvedző a helyzetbe.
Azért állnak 1%-on, mert több oldalról foglalt ez a politikai közösség. Ha egyedül lennének a terepen, 25-30% között lennének. Nem 1% ért egyet ezekkel az elképzelésekkel.
Miért lennék elvakult? Dehogy vagyok elvakult.
Elsősorban magamat hoznám kedvező helyzetbe. Simán bevállalnám -20% fizetésért, de plusz egy szabadnapért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!