Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek! Titeket intellektu...

Fideszesek! Titeket intellektuálisan nem sért az a fokozhatatlan primitívség, ahogy a pártotok a világot láttatni akarja az emberekkel?

Figyelt kérdés

Vagy ahogy Bencsik mondta, ez az “elemi iskolai szintű sorosozás”.

Ha sért teged, akkor mivel lendülsz túl rajta?

2021. okt. 5. 13:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
33%

Én teljesen megértem, aki utálja a Fideszt. Azokat nem értem meg, akik az Összefogásban komolyan vehető alternatívát látnak.

A kommunikáció pont egy olyan dolog, ami teljesen ugyanaz mindkét oldalon, csak az egyik a Soros-Gyurcsány, a másik az Orbán-Mészáros vonalon támad.

2021. okt. 5. 14:49
 12/19 anonim ***** válasza:
77%
De engem mindig is zavart a butaság, a demagogia, de úgy voltam vele, hogy a cél szentesití az eszközt. Most jutottam el odáig, hogy elegem van a fideszből és többet már nem szavazok rájuk. Azon még gondolkodom, hogy büntetésképpen átszavazzak-e az ellenzékre, akik szintén undorítoak.
2021. okt. 5. 15:13
 13/19 anonim ***** válasza:
28%
Amíg jön a krumpli nem zavar
2021. okt. 5. 15:14
 14/19 anonim ***** válasza:
70%

Engem sért, de ugyanannyira sért az ellenzék demagógiája meg Orbánozása.

Leginkább az bánt, hogy ennyire buta nép vesz körül, akinek csak ez kell...

2021. okt. 5. 15:35
 15/19 anonim ***** válasza:
55%

Ne használj olyan szavakat, mint intellektuális vagy primitív. Ezeket a fideszesek nem értik.

Amúgy itt kezdődnek a problémák, amikor valaki nem tájékozódik. De igazából még a nemzet fogalmával sincs tisztában.

De akkor szép sorban.

"családi kedvezmények nélkül"

Ez nem tudom, hogy hogy jött, mivel pont mondták, hogy nem változtatnák meg.

"milyen jó lenne nekem, most bezzeg milyen rossz"

Ha valaki nemzetben gondolkodik, akkor nem NEKEM kell jónak lennie, hanem a nemzetnek.

Persze, a nemesek is így gondolkodtak a királyságban, hogy nekik legyen jó, de az sem egy nemzeti gondolkodás, hogy milyen jó, ha másokat kizsákmányolnak.

"A szavazók többségénél ez szerintem is ennyi"

A kúria kb. fél tucat esetben kimondta, hoyg a fidesz csal, így a szavazók többségénel nem ennyi.

Sőt, ha valakibe egy kicsi nemzeti érzet is szorult, akkor nála se ennyi.

Ez meg simán nem igaz. Más országban nem riogatnak.

Az képzeli ezt, aki nem járt külföldön soha.

"80-90 százalékban hasonlóan, ugyanúgy látom a világot, ahogy a Fidesz."

Mármint hogy jó dolog az emberek kizsákmányolása, a lopás és hazudozás?

Hát, lehet így gondolkodni, de nem leszel valami népszerű, és még csak gerincesnek se mondanám ezt a hozzáállást.

"ez politika, érdekek harca"

Ja, csak nem midegy, hogy kinek az érdeke. Egy maffiaszerűen működő szervezetnek, aki magát NER-nek hívja és az ország ellopása a célja, vagy esetleg az emberek jobban élése a cél.

"DE mi sem gyűlolhetünk Titeket, ha másképp látjátok a dolgokat, és Ti sem gyűlölhettek Minket"

Ezt mondjuk pár fideszesnek elmagyarázhatod, akik nem egyszer hangoztatták, hogy mindenki, aki nem fideszes hazaáruló gerinctelen szar.

"csak az egyik a Soros-Gyurcsány, a másik az Orbán-Mészáros vonalon támad"

Tényleg ugyanannak felel meg neked ez a kettő? Mármitn ugyanaz az, amikor pl. Tiborc esetében bizonyítottan loptak és nem történt semmi, míg Soros megállás nélkül kb. adakozik?

Hát, gratulálok.

2021. okt. 5. 16:00
 16/19 anonim ***** válasza:
29%

#15. "Amúgy itt kezdődnek a problémák, amikor valaki nem tájékozódik."

Az enyémtől eltérő vélemény = tájékozatlan hülye fideszbirka. :)

"Ez nem tudom, hogy hogy jött"

Mondjuk onnan, hogy már voltak kormányon, és hogy-hogy nem épp nem jutott eszükbe ilyesmi. Ellenben az átlagbér kétszeresét már buzgón tudták felső kulccsal adóztatni, elvégre a k. anyját annak, aki tanult, míg a minimálbérre bejelentett vállalkozók éltek, mint Marci Hevesen, be szép világ is volt. :)

"Ha valaki nemzetben gondolkodik, akkor nem NEKEM kell jónak lennie, hanem a nemzetnek."

Hagyjuk ezt a bullshitet, aki a realitások talaján mozog, az tudja, hogy a választó a zsebével szavaz, nem az unalomis ismételt lózungokra kíváncsi. Mellesleg cuki, hogy azt gondolod, hogy a dolgozó középosztály támogatása, náluk több pénzt hagyni, náluk minél kisebb teherré tenni a gyerekvállalást és a saját ingatlanhoz jutást a nemzetellenes, bezzeg a többkulcsos szja-t bevezetni, hogy megint a semmittevő lumpenprolik élhessenek mások pénzéből és újra beinduljon a megemelt csp-re, meg az alanyi jogon járó segélyre épülő "cigánytenyésztés", a szürkegazdaságnak löketet adó adómentes minimálbér az meg a nemzeti. :) Annyira nem csodálkozom, hogy ezek a "szolidáris" balfékek lassan egy évtizede a parlamenti küszöbön bukdácsolnak. Láttuk a szép szavakat a gyakorlatban megvalósulni, köszöjük, de soha többet!

"A kúria kb. fél tucat esetben kimondta, hoyg a fidesz csal, így a szavazók többségénel nem ennyi."

Pontatlanul fogalmaztam, de itt a Fidesz-szavazókról beszéltem, tekintve, hogy listán valóban nem szerezték meg az összes szavazat 50%-át legutóbb sem (csak majdnem). Szóval tartom, hogy a többségük nem elkötelezett pártszavazó, egyszerűen úgy érzi, hogy a rendelkezésre álló lehetőségek közül Orbánékkal jár a legjobban, vagy a legkevésbé rosszul. Én éppenséggel meg tudom őket érteni.

2021. okt. 5. 16:59
 17/19 anonim ***** válasza:
33%

Amit leírtál az alapján tényleg ez jön le: "tájékozatlan hülye fideszbirka", de akkor megmutatom, hogy miért.

"Az enyémtől eltérő vélemény = tájékozatlan hülye fideszbirka"

Ha valaki tényeket tagad, akkor az nem eltérő vélemény.

Valaki itt leírta vagy célozgatott rá, hogy elveszik a családtámogatást. Ez nem vélemény kérdése, hanem ez tény kérdése, és tényszerűen tudjuk, hogy kimondták, hogy nem veszik el.

Vagyis aki ezt állította az vagy szabályosan hazudik, vagy csak simán tájékozatlan.

Én voltam jó arc és csak azt feltételeztem, hogy tájékozatlan, nem pedig az, hogy szándékosan hazudozó gerinctelen senki.

És amikor ilyen ténybeli hibákon alapszik a véleménye - ami az, hogy melyik pártot preferálja -, akkor azt nem lehet egyzerűen vélemény különbségként elkönyvelni.

"Mondjuk onnan, hogy már voltak kormányon"

Évszámmal együtt nevezd meg, hogy a jobbik, lmp, párbeszéd, momentum melyik évben voltak kormányon.

Ha nem tudod, akkor ezt úgy hívják, hogy hazudtál.

És tessék, most megint feltételezhetem, hogy tájékozatlan idióta vagy, vagy simán gerinctelen hazudozó.

Szerintem ezekközül jobban jársz, ha csak tájékozatlannak tartalak.

"Hagyjuk ezt a bullshitet, aki a realitások talaján mozog, az tudja, hogy a választó a zsebével szavaz"

Persze, csak azt nem hívják nemzeti érzelműnek, mivel nem az.

Másrészt, pont azt kellene felfogni - csak ahhoz agy is kell -, hogy sokszor, ha lemondasz arról az extra 10 ezerről, amit a kormány a zsebedbe nyomna a szavazatodért, akkor talán 10 év múlva sokkal gazdagabb ország lennénk.

Szerinted a finnek, hogy lettek gazdagok. Egy csóró országról beszélünk a '60-as évek előtt. Fogták a pénzt és nem választáskor mindig szétosztották, hanem belenyomták az oktatási, az meg annyira felhúzta hosszútávon a GDP-t a jó munkaerővel, hogy ma már gazdagok.

"azt gondolod, hogy a dolgozó középosztály támogatása"

Nálunk nincs középosztály, de cuki ahogy azt állítod, hogy tájékozott vagy.

"náluk több pénzt hagyni, náluk minél kisebb teherré tenni a gyerekvállalást és a saját ingatlanhoz jutást a nemzetellenes"

Jó, akkor menjünk végig a családtámogatási rendszeren, mert ez pont gyakori szokott lenni.

Egyrészt, nem segítette az ingatlanhoz való jutást, mivel teljesen beépült az árba. Az elmúlt 5 év alatt az ingatlanok ára alsó hangon megduplázódott, viszont a fizetések ezt nem követték le.

Gyakorlatilag az történt, hogy egy családnak ugyanúgy nehéz ingatlant venni, mivel annyival magasabb az ár, viszont egy család nélküli személyt teljesen ellehetetlenítettek, vagyis a támogatások rontottak a helyzeten.

Másrészt, a támogatások úgy lettek kitalálva, hogy azokat segítse jobban, akiknek erre nincs szüksége. Minél többet keresel, adózol, annál többet kapsz vissza, illetve tudsz használni.

Vegyük a 2.5 milliós autós támogatást. Az állam ennyit ad, ha te is mellé tudsz rakni legalább ennyit. Vagyis kell neked lennie 2.5 milliónak félretéve.

2019-es felmérések szerint a lakosság kétharmadának 330 ezernél kevesebb félretett pénze volt.

Akkor ki fogja tudni igénybe venni a 2.5 milliót? A felső 30%.

Az nem egy jó támogatási forma, ami azokon "segít", akiknek nem kell.

2018-as felmérés szerint az addig igénybe vett családtámogatások felét a felső 10% vette fel.

"többkulcsos szja-t bevezetni [...]"

Nem idézek mindent, de az egészre reagálok.

Igen, az nemzeti, mivel normális esetben kapnak egy megfelelő oktatást mellé az emberek, és akkor rájönnek, hogy hosszútávon hülyeség minimálbérre bejelentetni magad, mivel nem lesz nyugdíjad.

A változtatások egymásra épülnek, egy megfelelő oktatással ez elkerülhető.

Érdekes módon nyugaton ez nem gond, csak nálunk, akkor velünk van baj és nem a rendszerrel.

"Láttuk a szép szavakat a gyakorlatban megvalósulni, köszöjük, de soha többet!"

Most is látjuk, mivel több nyugati országban is működik a rendszer.

"a rendelkezésre álló lehetőségek közül Orbánékkal jár a legjobban, vagy a legkevésbé rosszul."

Persze, ha valaki tájékozatlan, akkor nyilván így dönt.

Ha én is azt hinném, hogy minden migráns ember akar megerőszakolni majd, akkor nyilván máshogy döntenék.

2021. okt. 6. 09:24
 18/19 anonim ***** válasza:

#17. "Ha valaki tényeket tagad, akkor az nem eltérő vélemény."

Legfeljebb választási ígéretekről beszélünk az ellenzék részéről, a tények jövő időben nem értelmezhetők. A Fidesznél családtámogatási rendszerben hisz, és elképzeléseit meg is valósította, a balokról meg láttuk 2010 előtt, hogy ez mennyire fontos kérdés nekik, illetve hogy képzelik el a "szolidáris Magyarországot".

"Ez nem vélemény kérdése, hanem ez tény kérdése, és tényszerűen tudjuk, hogy kimondták, hogy nem veszik el."

Igen, ez olyan mint a "lassan mondom, nem lesz gázáremelés", aztán 15-ször emelték. Meg olyan, mint a Feri-Viktor vita, ahol előbbi elsütötte, hogy "Azt az igaztalan kampányt, hogy itt valaki receptfelírási díjat akarna bevezetni, nagyon kérem, vonja vissza!", aztán bevezették a vizitdíjat. Gondolom egészen addig ezek is tényeknek számítottak szerinted. :)

"Évszámmal együtt nevezd meg, hogy a jobbik, lmp, párbeszéd, momentum melyik évben voltak kormányon."

Szóval mikor úgy kényelmes, akkor mindenki együtt indul és összefogás van, amikor meg amúgy, akkor ezek teljesen elkülönült entitások, nem is lényeges, hogy a "bizonyított", nagy elqró exminiszterelnök vezeti a közülük legerősebb pártot és a felesége nyerte ugyanezen párt színeiben az előválasztást, ilyenkor mindenki csukja be szépen a szemét. :) Az a rossz hírem van, hogy mindenki látja, mi van. Ellenzéki győzelem esetén majd biztos az 1%-on álló Párbeszéd adja a parlamenti patkó nagyját, biztos nem is a DK. Ezt kellene most elhinni? :)

"Szerintem ezekközül jobban jársz, ha csak tájékozatlannak tartalak."

Sokadjára ismétled magad, mert láthatóan feszülsz, úgyhogy gondoltam itt már szólok. Szóval ne aggódj, nagyjából ballisztikus ívben szarom le, hogy mit lát egy hozzád hasonló világtalan a pöcegödör aljáról. Főleg, hogy elég nyilvánvalóan a te álláspontod áll igen gyenge lábakon, ezért is kell a szokásos ballib lózungok ismételgetésébe kezdened. Ezzel persze nincs semmi gond, teljesen megértem, amiért már nagyon hisztis vagy, hogy a "hülye magyarok" 2006 ősze óta minden vasárnap a Fideszt választanák meg. Az a rossz hírem van, hogy amíg Feriék erősítik soraitokat, ez nem is nagyon fog változni.

"Szerinted a finnek, hogy lettek gazdagok."

Egyrészt nem volt náluk 45 év szocializmus a XX. század második felében, a gazdasági fellendülés kiemelten erős évtizedeiben, másrészt rengeteget kaszáltak azzal, hogy ők voltak az összekötő állam Oroszország (korábban Szovjetunió) és Európa többi része között. Örülök, hogy segíthettem. Ha esetleg a progresszív adózásra gondoltál, ott szimpla ok-okozati tévedésben vagy. A nyugati országok nem azért lettek gazdagok, mert progresszíven kezdtek adózni, hanem gazdagok lettek, és megengedhették maguknak, hogy progresszív adózást vezessenek be. Maradjunk annyiban, hogy ha majd mi is úgy állunk, mint a finnek, akkor majd mi is progresszív SZJA-t fizetünk, oké? :) Tudod, náluk ez mondjuk azért is tud működni, mert nincs hova (jobb helyre) lelépni, ha úgy érzed, hogy szívat az adórendszer. Mert míg tőlünk simán odébbáll egy szoftverfejlesztő egy országgal nyugatra, ha nem elégedett az európai szinten amúgy sem kiemelkedő jövedelme sarcolásával, de mondjuk egy svéd vagy finn programozó legfeljebb a Szilícium-völgyben kereshet jelentősen jobban, mint otthon.

"Nálunk nincs középosztály, de cuki ahogy azt állítod, hogy tájékozott vagy."

Igen, az kiderült számomra, hogy szerinted itt szegények és gazdagok vannak (utóbbiak akár 500-600 bruttót is keresnek havonta), szép kis egybites világkép. :)

"Egyrészt, nem segítette az ingatlanhoz való jutást, mivel teljesen beépült az árba. Az elmúlt 5 év alatt az ingatlanok ára alsó hangon megduplázódott, viszont a fizetések ezt nem követték le.

Gyakorlatilag az történt, hogy egy családnak ugyanúgy nehéz ingatlant venni, mivel annyival magasabb az ár, viszont egy család nélküli személyt teljesen ellehetetlenítettek, vagyis a támogatások rontottak a helyzeten."

Gyakran hangoztatott mese, hogy a családtámogatási rendszernek köszönhetően nehéz ma ingatlant vásárolni. A valóságban a CSOK már csak egy reakció volt az őrült ütemben növekvő ingatlanárakra épp abból a megfontolásból, hogy ne az legyen, hogy "senki sem tud" ingatlant vásárolni, hanem legalább a gyereket vállaló középosztály tudjon egy kicsit könnyebben. Hogy mennyire nem a Fidesz intézkedései a felelősek az ingatlanárak növekedéséért, az leginkább abból látszik, hogy pont azon minigarzonok árai emelkedtek a legnagyobb mértékben, amire nem is vehető igénybe a CSOK. Az önrész amúgy hatalmas segítség egy gyereket vállaló családnak még akkor is, ha valóban drága az ingatlan. És ha választani kell, hogy ugyanannyira legyen nekik nehéz saját ingatlanhoz jutni, mint egy olyannak, aki nem kíván gyereket vállalni, akkor bizony elég sokan arra fognak szavazni (már csak a társadalom egészének érdekeit is szem előtt tartva, tudod, "nemzeti", meg ilyenek), hogy nekik valamivel könnyebb legyen. Pláne, hogy egy gyermektelennek kisebb, olcsóbb lakás kell átlagosan, ráadásul anyagilag még az összes támogatás dacára is mindenképpen az fog rosszabbul kijönni hosszú távon, aki gyerekeket nevel, ezt talán be lehet látni. Budapest ingatlanai az előző évtizedben kezdtek valós értékük közelébe felértékelődni, persze még így is összehasonlíthatatlanul könnyebb itt ingatlanhoz jutni, mint Nyugat-Európa fővárosaiban. Ott nincs problémád azzal, hogy "ezt a fizetések nem követték le"?

"Másrészt, a támogatások úgy lettek kitalálva, hogy azokat segítse jobban, akiknek erre nincs szüksége. Minél többet keresel, adózol, annál többet kapsz vissza, illetve tudsz használni."

Imádom, mikor előtör a bolsevik vér. "Nincs szüksége" b+, ott tartunk, mint 2010 előtt, simán elkezdted gazdagnak csúfolni azokat, akik merészeltek mondjuk tanulni meg rommá dolgozni magukat mondjuk péntek esténként is egy multinál, és nem átallanak ezért hazavinni akár még az átlagbér 2-3-szorosát is ezek a gaz burzsoák. :) Úgyhogy nekik nyilván a qrva anyjukat, tőlük azt el kell venni, és oda kell adni azoknak, akik kevesebbet tanultak, kevesebbet dolgoztak, de azért a több pénzt azt "megkívánták". Mert velük nem kell szolidárisnak lenni, akik kb. a hátukon viszik az országot, hanem az ő sarcolásukkal kell azt a réteget támogatni, akik nagyrésze egész életében a szociális ellátórendszer kifizető oldalán áll (hátha akkor majd megint a balfékekre szavaznak). Ez nem nemzeti kisbarátom, ez undorító kommunizmus, ezt zavartuk el a p.csába 2010-ben, és attól, hogy ez sok országot ma is mérgez, még egy rohadtul igazságtalan rendszer volt. Tudom, te addig jutsz el, hogy egy nálunk szerencsésebb történelmű országnak, amely rabszolgatartó nemzet volt és sikeresen elkerülte az évtizedekig mérgező toxikus szovjet típusú diktatúrát, így ma gazdagabb, mint mi, annak automatikusan igaza van. Sajnos ez egy igen jellemző liberrált elmebetegség, de ezt most nem tárgyaljuk. :)

"Vegyük a 2.5 milliós autós támogatást. Az állam ennyit ad, ha te is mellé tudsz rakni legalább ennyit. Vagyis kell neked lennie 2.5 milliónak félretéve.

[...]

Az nem egy jó támogatási forma, ami azokon "segít", akiknek nem kell."

És akkor mit szeretnél? Autót alanyi jogon az "igazán szegényeknek"? Nagyon tetszik egyébként a logikai ellentmondás is, amit tolsz:

- Az új autó árából 5 milliónak az 50%-a mint támogatás az semmi (ha "szegényekről" van szó).

- Az új autó árából 5 milliónak az 50%-a mint támogatás az túl sok, hiszen ha valakinek már van 2,5 milliója, az tulajdonképpen úgyis gazdag, neki ne adjon az állam semmit, mert nincs is rá szüksége (ha a középosztályról van szó).

Pedig ha egy család autót akar vásárolni, bizony nagyon nem mindegy, hogy a 2,5 misi mellé adnak-e még annyit, vagy nekik kell azt is összegyűjteni. Undorító úgy tenni, mintha ezt már azoknak juttatnák, akiknek nincs is rá szükségük, de persze semmi meglepő nincs abban, hogy a baloldal már megint mások zsebében turkál, lásd még a pár évvel ezelőtti "minek eszik ingyen a gazdag család gyereke is az iskolában" kezdetű klasszikust.

Hogy én is mondjak egy példát. Nézd meg, hogy pörgött az otthonfelújítási támogatás. Hónapokra lekötve minden szakember munkája, alapanyaghiány, tavasszal őszig munka mindenhol. Az a sok szemét, gazdag család, ahol ki bírnak fizetni 6 milliót, hogy utána visszakapjanak 3-at, mi? :) Hol élsz te, ember?

"2018-as felmérés szerint az addig igénybe vett családtámogatások felét a felső 10% vette fel."

Ez így elhiszem, hogy megdöbbentően hangzik (:)) ), de hogy kicsit árnyaljam a képet (ha már te nem voltál hajlandó egy nyomorult linket beszúrni):

[link]

"Ahhoz, hogy valaki bekerüljön a felső tíz százalékba, az empirikus szociológiai vizsgálatok és az adóbevallások adatainak elemzése szerint 2014-ben elég volt mintegy 5-6 millió forint éves nettó háztartási jövedelem – még azzal a feltételezéssel is, hogy empirikus szociológiai vizsgálatok nem tudják befogni a teljes eloszlást, abból 5-7 százaléknyian kimaradnak."

Szóval azt a "felső egymilliót" csúfolod már megint gazdagnak, amibe már simán beleférnek olyan családok is, ahol pár éve két keresőt feltételezve a család havi bevétele megállt ~850-900 eFt-nál...bruttóban. És ez a kutatás szerint még egy fölébecslés is ráadásul. Az azt jelenti, hogy mondjuk mindketten árufeltöltők/kasszások az Aldiban, vagy Wolt-futárok, vagy anya óvónő, apa meg kamionsofőr. A rohadt, szemét gazdagok, mi? :) Ez még akkor sem valami sok, ha ez csak a két kereső között oszlik el, de ha nevelnek 2-3 gyereket, akkor meg még annyira sem sok. És ezek is csak a felét adják ki a családtámogatások igénybevevőinek (a kutatás szerint, amit nem linkeltél be). Megintcsak arról van szó, hogy a Fidesz nagyjából azokat igyekszik támogatni, akik jellemzően munkából élnek és valóban igyekeznek is haladni az életben, a "szociálisan érzékeny" baloldal meg azt mondja, hogy ezektől el kell venni. Mellesleg a támogatások igénybevételéből egyik kör sincs kizárva, legrosszabb esetben az történik, hogy aki nem tudja kihasználni a teljes családi kedvezményt, annak a bruttó fizetése lesz a nettója is. Erre jön a baloldal, hogy ezt ne csináljuk, inkább növeljük újra a családi pótlékot, hozzuk vissza a közmunka helyett a segélyt és ismét legyen egy réteg, akinek jobban megéri otthon ülni, mint elmenni dolgozni, a többiek majd szépen eltartják őket, az sem baj, ha kicsit belerokkannak. Köszi, majd elmegyünk és szavazunk ennek figyelembevételével is.

"Igen, az nemzeti, mivel normális esetben kapnak egy megfelelő oktatást mellé az emberek, és akkor rájönnek, hogy hosszútávon hülyeség minimálbérre bejelentetni magad, mivel nem lesz nyugdíjad."

Mennyi ökörség egyetlen mondatban. Hogy nem nemzeti, sokkal inkább kommunista, azt már tárgyaltuk, nem írom le még egyszer. A többkulcsos SZJA akkor lehet jó ötlet itthon, ha mellé határzárat is terveztek megint. Különben csak azt éritek el, hogy azok a képzett, jellemzően idegen nyelveken is beszélő emberek, akiket progresszív adóval akartok szívatni, vonatra szállnak és pár órával később Bécsben dolgoznak (ahol csak annyi fog változni a munkájukban, hogy eztán a büfében is angolul kérik a kávét), itthon pedig nem progresszív, hanem semmilyen adót nem fognak fizetni, ti meg kib@sztatok a szegényréteggel, akin eleve segíteni akartatok a "gazdagok" sarcolásával. Itt jön a képbe az oktatás, amire most sem azért nem költünk többet, mert arra már nincs pénz. A probléma azzal van, hogy már így is abban a helyzetben vagyunk az EU-s csatlakozásból eredő szabad munkaerő-vándorlással, hogy amíg az ember gyakorlatilag csak pénzben van az államnak, addig az a mi költségünk, aztán diplomaszerzés után, képzett szakemberként, amikor eljön az ideje, hogy befizető legyen az államkasszába és hozzájárulhasson az ország gyarapodásához, egy jól képzett szakember már most is elég könnyen előfordulhat, hogy nem nálunk válik befizetővé, hanem megérkezik nemzeti színű szalagba csomagolva Svédországba vagy Németországba és ott állít elő értéket. A dilemma az, hogy ugyan jó lenne több pénzt pumpálni az oktatásba és még jobb szakembereket még jobb színvonalon képezni, de az nagyon-nagyon rossz üzlet nekünk, ha azért képezzük a tehetséges diákjainkat, hogy még könnyebben tudják elhagyni az országot. Ez az, amit a ballib proli nagyjából úgy interpretál, hogy "összeszerelő üzemet akar a Zorbán, mert a hatalom retteg a diplomás bölcsészektől", a valóságban viszont ez egy nagyon-nagyon nehéz kérdés, és nálunk sokkal okosabbak sem tudják rá a választ. És akkor még a nyugdíj-ökörségedre nem reagáltam. Egyrészt de, ha az adórendszer teljesen elhibázott koncepció alapján arra ösztönöz, hogy minimálbéren legyen bejelentve a fél ország, akkor úgy lesz, a többit meg elteszik "zsebbe" és szarnak a nyugdíjrendszerre (illetve pl. a KATA-s vállalkozók ugyanez pepitában, csak persze legálisan). A valóságban még ez sem kell ahhoz, hogy szarjanak a nyugdíjrendszerre, épeszű ember ma nem bazíroz arra, hogy a ma befizetett járulékai alapozzák majd meg az ő nyugdíját, mert abból a mostani nyugdíjasokat fizetjük. Nevetségesek az érveid, de ha már, akkor én is beszállok: akit nagyon zavar, hogy az állam nem von el tőle elég SZJA-t, önmaga is megoldhatja a problémát, mondjuk úgy, hogy alapítványoknak adományoz. Ezzel:

- A pénze valóban oda kerül, amit támogatni szeretne, nem 20 cm-es kilátó épül az éhező óvodások etetése helyett,

- A pénze a lehető legjobb hatásfokkal kerül elköltésre - semmit nem lop el belőle a patásorbán,

- Segít abban, hogy megerősödjön ez a szokás az országban, és ténylegesen is kisebb állammal fent lehessen tartani a jótékonysági szolgáltatásokat,

- Büszke lehet rá, hogy segített,

- Végre befejezheti a mások zsebében turkálást, és fontosabb dolgokra fordíthatja az erőforrásait.

"Érdekes módon nyugaton ez nem gond, csak nálunk, akkor velünk van baj és nem a rendszerrel."

Sajnos tipikus szoci gondolkodás. Nézzük meg, mi van máshol, vegyük át bárminemű kritika nélkül, a hazai sajátosságok figyelmen kívül hagyásával és várjuk a jólétet, ami így sosem fog eljönni. Tanultunk ebből, ezt is elzavartuk a p.csába 2010-ben, azóta fejlődünk is a szomszédokkal együtt, azelőtt meg szakadtunk le tőlük, de jó is volt.

"Persze, ha valaki tájékozatlan, akkor nyilván így dönt.

Ha én is azt hinném, hogy minden migráns ember akar megerőszakolni majd, akkor nyilván máshogy döntenék."

A fenti IQ-negatív ostobaságaid alapján én a helyedben sokkal óvatosabban bánnék a "tájékozatlan" szóval. Ahhoz kicsit több kell, mint hogy a legelemibb ballib propagandaszövegeket mantrázd, reménykedve, hogy attól hátha megbukik a szemét kormány. A migránstémát külön vicces felhoznod. Biztos ezzel akarsz érvelni, amikor ezzel segítettétek kétharmados kormányra Orbánt 2018-ban, azóta meg már Európa számos országa ugyanazt mondja és csinálja, mint amit mi már 6 évvel ezelőtt (leszámítva persze, hogy emiatt csak mi voltunk a szemét nácik)? :)

2021. okt. 6. 11:43
 19/19 anonim ***** válasza:
0%

" a tények jövő időben nem értelmezhetők"

Értem, szóval a jövőben derül ki, hogy valaki mondott-e valamit, amiről amúgy felvétel van. :DDD

Logikus. :DDD

"Igen, ez olyan mint a "lassan mondom, nem lesz gázáremelés", aztán 15-ször emelték"

Amúgy ez jó példa. Örülök, hogy ezt felhoztad.

Fordítva miért nem igaz semmi se? Pl. amikor a fidesztől számonkérik, hogy miért nem csökkentik a benzin árakat, akkor jönnek a szavazóik, hogy a világpiaci árral nem tudnak mit kezdeni.

Csak az a helyzet, hogy ez korábban a gáz árával is így volt.

Vagy az miétr nincs a szemükre hányva, hogyha hazudnak? Valamelyik politikus, már nem is tudom melyik, azt mondta a járvány elején egy péntek reggeli rádió műsorban, hogy nem lesz digitális oktatás, majd aznap este már azt jelentette be, hogy lesz.

Amúgy a gázárának visszanézheted a mozgását. Nem a kormány emelt, hanem a világpiaci ár nőtt.

"aztán bevezették a vizitdíjat"

Igen, a recept miatt fizetted a vizitdíjat.

Kérlek, legalább a wiki cikket olvasd el mielőtt kommentelsz valamiről, mert csak magadat járatod le.

Nem akarlak elkeseríteni, de nem a recept miatt fizettél.

"Gondolom egészen addig ezek is tényeknek számítottak szerinted"

Nekem csak a tények számítanak.

Pl. tudtad, hogy 2002-ben az ausztriai GDP 31.68%-ának felelt meg a magyar GDP?

És azt, hogy ez 2008-ra - vagyis válság előttre - 36.74 lett? Persze a válság miatt visszaesett és 33.65 volt 2010-ben, amikor kormányváltás volt.

És azt - hogy azonos intervallumot nézzek - 2018-ra 29.51 lett 8 év konjunktúrában a fidesz kormány alatt?

Ezek mind tények.

"Szóval mikor úgy kényelmes, akkor mindenki együtt indul és összefogás van, amikor meg amúgy, akkor ezek teljesen elkülönült entitások"

Ha egy osztályban vagy és egyik osztálytársad megöl valakit, akkor te is gyilkos leszel? A logikád szerint igen. Az én logikám szerint viszont nem.

Mellesleg egy összefogás, együttindulás sem azt jelenti, hogy ugyanaz leszel, mint akivel együttműködsz.

Azt jelenti, hogy vannak közös pontok, amik mentén együtt tudtok dolgozni, de azért vagytok külön pártban, mivel egy csomó másik pontban meg nem értetek egyet.

Pl. meg tudod nézni a minimumprogramot. Abban értenek egyet, de ha megnézed, akkor láthatod, hoyg az eu bevezetése nincs benne, mivel azt pl. a jobbik nem szeretné.

"nagy elqró exminiszterelnök vezeti a közülük legerősebb pártot "

Ami amúgy miért releváns? Minden párt tudja blokkolni a többit, így kb. semmit nem jelent, hogy melyik párt a legerősebb.

"Ellenzéki győzelem esetén majd biztos az 1%-on álló Párbeszéd adja a parlamenti patkó nagyját, biztos nem is a DK"

De még mindig nem írtad le, hogy miért kellene a nagyját adnia.

Jelenleg úgy nézki, hogy a jobbik, momentum, dk és akár az mszp is fogja tudni blokkolni a kormányt, így minimum nekik kell majd megállapodniuk, ha törvényt hoznak valamiről.

"Sokadjára ismétled magad, mert láthatóan feszülsz"

Azért ismétlem magam, mivel elsőre sem fogtad fel.

Így arra az értelmi szintre helyeztelek, amin a fidesz kezel téged. Így ismételgetem, hogy hátha egyszer felfogod. :)

"Főleg, hogy elég nyilvánvalóan a te álláspontod áll igen gyenge lábakon"

Akkor erre a gyenge lábakon álló álláspontra miért nem sikerült rámutatni?

Én eddig azt látom, hogy felhoztál pontokat, nem az ellenzék ellen, a korábbi mszp-szdsz kormány ellen ráadásul olyan szempont szerint, amik a fideszre is igazak, általában sokszorosan.

Ha annyira gyenge lábakon állna, amit mondok, akkor nem ezt tetted volna.

"ezért is kell a szokásos ballib lózungok ismételgetésébe kezdened"

Kizárólag tényeket mondtam.

Pl. Gyurcsánnyal szemben mindig felmerül, hogy ő a kórház bezáró.

Ezzel szemben, alatt csak 2 kórházzal lett kevesebb nettó, míg a fidesz 8 éve alatt 12-vel:

[link]

"Egyrészt nem volt náluk 45 év szocializmus a XX. század második felében, a gazdasági fellendülés kiemelten erős évtizedeiben"

Tévedés, ennek nem volt hozzá sok köze hozzá.

A gazdasági fellendülés később jött, minthogy elkezdtek volna gazdagodni.

Max ráerősített, de nem ennek köszönhető.

"másrészt rengeteget kaszáltak azzal, hogy ők voltak az összekötő állam Oroszország (korábban Szovjetunió) és Európa többi része között"

Szintén nem igaz. Ez egy egyszeri bevételi forrás, ami egy országnak nem garantál hosszútávú növekedést.

"Örülök, hogy segíthettem"

Kösz, mostmár jobban látom, hogy milyen értelmi színvonalon vagy.

"azdagok lettek, és megengedhették maguknak, hogy progresszív adózást vezessenek be"

Hogyha ez a logika igaz lenne, akkor a bevezetése után mérséklődött volna vagy csökkent volna a növekedés, mivel a logikádból az következik, hogy ez a gazdaságnak árt.

Viszont nem, ahol bevezettek ott pont javultak a körülmények, illetve a hosszútávon a fejlődést is segítette.

"Tudod, náluk ez mondjuk azért is tud működni, mert nincs hova (jobb helyre) lelépni"

Tévedés, egy szoftverfejlesztő nem ostoba, és ha azt látja, hogy a fizetése lehet, hogy alacsonyabb ,de arányaiban itt is úgy megél, mint mondjuk egy országgal odébb, akkor nem megy sehova.

Csak nálunk nem történtek meg azok a gazdasági lépések, amik ehhez kellenek, és ezért mennek el.

"Igen, az kiderült számomra, hogy szerinted itt szegények és gazdagok vannak"

Igen, szerintem, véletlenül sem szakértők szerint. :DDDD

[link]

[link]

[link]

3 különböző év, szóval nem, nem szerintem, hanem minden értelmes ember szerint.

Sokat elmond, hogy erről se hallottál.

"A valóságban a CSOK már csak egy reakció volt az őrült ütemben növekvő ingatlanárakra"

Atyaég....

Tévedés, az ingatlan árak tényleg nőttek, de nem ilyen mértékben. Akkor még esélye volt egyedülállóknak is lakást venni.

Viszont a támogatás olyan szinten megdobta, gyorsította az ingatlanok árának növekedését, hogy nem jutottak előrébb a családok, viszont az egyedülállók rosszabb helyzetbe kerültek.

Így a támogatási forma nem segít, csak ront.

"Hogy mennyire nem a Fidesz intézkedései a felelősek az ingatlanárak növekedéséért, az leginkább abból látszik"

Hónapra pontosan nagyjából meg lehet mutatni az ingatlanárak növekedésében, hogy hol volt a töréspont, amikor épp új támogatási formát vezettek be, emiatt pedig gyorsult a drágulás, szóval de, a fidesznek köszönhető.

"még az összes támogatás dacára is mindenképpen az fog rosszabbul kijönni hosszú távon, aki gyerekeket nevel, ezt talán be lehet látni"

Ez mondjuk szintén nem igaz.

Jelenleg egy gyerek átlagos felnevelése olyan 20 millió. Ennél többet ad a kormány jelenleg.

"Imádom, mikor előtör a bolsevik vér"

Imádom, amikor a fideszesnek a szövegértési szintje egy hatodikosával vetekszik. :DDD

Ja, annyira bolsevik vagoyk, hogy én is "gazdag" vagyok.

Nem, nem erről beszéltem, kedves fasiszta. Arról volt szó, hogy kik azok akik igénybe tudják venni a támogatást, azok akiknek SZÜKSÉGÜK VAN RÁ, vagy akiknek nincs.

"Ez nem nemzeti kisbarátom, ez undorító kommunizmus, ezt zavartuk el"

A legtöbb komcsi amúgy még mindig a fideszben van, persze jelenleg fasisztának mondják magukat, de ok.

Amúgy de, a nemzeti pont az, amikor felajánlod a pluszt annak, akinek nincs.

Rémlik, amikor valaki egy éves jövedelmét ajánlotta fel egy híd felépítésére.

Gondolom őt is komcsinak gondolod, kedves fasiszta. :)

"Nagyon tetszik egyébként a logikai ellentmondás is, amit tolsz"

PErsze, ha ostoba fasiszta vagy, akkor ezt látod bele, de nem ezt írtam.

Jó, akkor leírom mégegyszer, hátha egyszer felfogod. Mondjuk akkor biztos megint azzal jössz, hogy ne ismételgessem magam. :DDD

A fasisztáknak semmi se jó. :DD

Egy támogatási rendszernek úgy kell működnie, hogy minél inkább rászorul, annál többet kap. Szóval tőlem kaphat 2.5 milliót, aki évente 20 milliót keres, csak akkor amikor valaki hónapról hónapra él, talán ennek megfelelően kellene támogatni, hogy ő is tudjon autót venni.

"Pedig ha egy család autót akar vásárolni, bizony nagyon nem mindegy, hogy a 2,5 misi mellé adnak-e még annyit, vagy nekik kell azt is összegyűjteni."

Persze, csak az se, hogy egy család egyáltaáln tud-e félretenni vagy nem, mert az állam nem segít, a munkahelyen nem szart se fizetnek.

"Undorító úgy tenni, mintha ezt már azoknak juttatnák, akiknek nincs is rá szükségük"

Ja, amikor pl. valaki az 50 milliós kocsihoz veszi fel, akkor arra biztos nagyon szüksége van.

Nem takarodsz el? Hogy lehetsz olyan gerinctelen, hogy gyerek éheznek és te a gazdagokat tömöd ki?

Ekkora álkeresztény, álnemzeti fasisztát, mint te...

"Hónapokra lekötve minden szakember munkája, alapanyaghiány, tavasszal őszig munka mindenhol."

JA, ne zavarjon, hogy nem emiatt volt alapanyag hiány, hanem mert jött Kína és elkezdett felvásárolni egy csomó mindent. :DDD

Nevetséges...

"Ez így elhiszem, hogy megdöbbentően hangzik (:)) ), de hogy kicsit árnyaljam a képet"

Ez mondjuk a fideszes gazdaságpolitika teljes kudarcáról szól, de ne zavarjon. :)

Amúgy megint ott tartunk, hgoy neked az az érved, hogy aki gazdag az kapjon még többet, aki pedig éhezik az dögöljön meg.

Nemzeti, tényleg az. :)

"Hogy nem nemzeti, sokkal inkább kommunista, azt már tárgyaltuk, nem írom le még egyszer."

Nem is kell, elsőre se volt igaz, kedves fasiszta. :)

"vonatra szállnak és pár órával később Bécsben dolgoznak"

Tévedés.

Egyrészt, én is ebbe a rétegbe tartozom, több ismerősöm is, és senki nem menne el. Akkor terveznek elmenni és végleg, ha legkésőbb 2026-ig nem váltják le a fideszt.

Másrészt, több felmérés is volt a kérdésben, ahol mindig az jött ki, hogy a többség hajlandó többet fizetni a gazdag rétegben, ha az tényleg jó célra megy és nem azért, hogy Mészáros ellopja.

"egy jól képzett szakember már most is elég könnyen előfordulhat, hogy nem nálunk válik befizetővé"

Amin amúgy pont változtatna az, ha a fasiszta kormányt, akit támogatsz, azt leváltanánk.

Egy értelmiségi rétegről beszélünk, akik pont, hogy akkor hajlandóak adott esetben kevesebbet keresni itthon, ha látják, hogy őket, a munkájukat megbecsülik.

Igen, mindeki le fog lépni, amíg olyan gerinctelen emberek vannak hatalmon, mint amilyen te is vagy. Amíg orrba-szájba hazaárulózzák ezt a réteget.

"az nagyon-nagyon rossz üzlet nekünk, ha azért képezzük a tehetséges diákjainkat, hogy még könnyebben tudják elhagyni az országot"

Csak nem hagynák el, ha látnák, hogy az állam törődik velük.

Arról nem beszélve, hogy magas végzettséggel reldelkező dolgozókat foglalkoztató cégeket vonzana be, mivel tudnának együtt dolgozni az egyetemekkel, így pedig a diákok is maradnának itt, mivel lennének cégek.

Továbbá ez a GDP-t is tolná, így gazdagodnánk viszonylag rövid távon is.

2021. okt. 6. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!