Tetszett az egész, kicsit hosszú volt, de különösen szimpatikus, hogy olyan sokan vették a fáradtságot és felszólaltak, ezáltal is megköszönve az embereknek a támogatást.
Nagyon nagyon remélem, hogy lesz lehetőség rá szavazni a második fordulóban. Ritkán kap az ország egy ilyen embert, élni kellene vele.
"Rettegek, hogy ő lép vissza."
Pedig az a logikus lépés, ha ő lép vissza, már ha nem vagy Dobrev fan:
Ha MZP visszalép:
1. Karácsony (MZP szavazatait megkapja, de a Jobbikot max részben)
2. Dobrev
Ha Karácsony lép vissza:
1. Dobrev (felszívja a Karácsony szavazókat)
2. MZP (felszívja a Jobbikot, de ez nem elég, mert a Karácsony szavazók többen vannak)
Garantált a Fidesz győzelem, igaz nem 2/3-dal, de ők fognak győzni.
"Ha Karácsony lép vissza:
1. Dobrev (felszívja a Karácsony szavazókat)
2. MZP (felszívja a Jobbikot, de ez nem elég, mert a Karácsony szavazók többen vannak)"
Ezt hallottam már, de szerintem nem igaz. Nem számol ez a számítás azzal, hogy a kiábrándult Fideszesek, illetve a bizonytalanokkal, akiket vagy MZP szólít meg, vagy senki.
"Nem számol ez a számítás azzal, hogy a kiábrándult Fideszesek, illetve a bizonytalanokkal, akiket vagy MZP szólít meg, vagy senki."
A kiábrándult fideszesek a jobbikos kategória, vagy eleve MZP-re szavaztak. A bizonytalanok meg bizonytalanok, lehet Dobrevre szavaznak...
Dobrevre nem szavaznak bizonytalanok. A DK szavazói szavaznak maximum rá. Előválasztást lehet velük nyerni, a Fideszt nem lehet vele leváltani. Én minden ellenszenvem ellenére szavazok rá, ha őt tudja az ellenzék kiállítani, azzal a biztos tudattal, hogy ismét 2/3-ot kap a Fidesz, de ennyi.
Karácsony lehet meg tudja nyerni az előválasztást. Talán a választást is. És bekerül egy olyan kormányzási helyzetbe, ahol a rendőrség, az ügységszség és minden fontos pozíció embere a Fideszhez lojális. Láttuk mit tud kezdeni ellenszélben Budapesttel. Semmit.
MZP ellenben fejlesztette Hódmezővásárhelyet. Ő nem csak nyerni tudna, de utána is tudna kormányozni.
No de mindegy is. Hamarosan eldől.
A kiábrándult fideszesek nagyon kevesen vannak. Most is masszívan 45-50% között mozog a fidesz támogatotsága. A "kiábrándult fideszes" egy százalékokban kb. nem is mérhető.
A 4-essel egyetértek. Karácsonyra szavaztam, ha Karácsony lépne vissza, Dobrevre szavazok. Jobboldalira semmi szín alatt nem szavazok, Karácsony szavazóinak a többsége így van ezzel.
"Karácsony szavazóinak a többsége így van ezzel"
Ez nem igaz. Nem mindenki olyan csőlátású, hogy csak jobb- vagy baloldalt lásson maga előtt. A jövő nem ebben van, hanem egységben, előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!