Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha marad a fidesz további 4...

Ha marad a fidesz további 4 évig, mi várható a tanároknak?

Figyelt kérdés

11.-es vagyok, a jelenlegi a 4. biosztanárom a gimi alatt, mert mind léléptek más pályára a jobb fizetésért.

Tavaly kaptunk egy pályakezdő tanárt , fiatal volt, lelkes és végre valaki, aki jól is tanított. Februárban elment a suliból. Utólag megtudtuk közös ismerősöktől, hogy azért hagyta itt a tanítást, mert nem bírta fizetni belőle az albérletet.

Akkor nekem utána a pedagógus bértáblának és megdöbbentett, hogy nettó 145 ezer a fizetése egy fiatal gimnáziumi tanárnak. A nővérem egyetemista, szóval tudom, mennyibe kerül az albérlet meg a megélhetés, ez a fizetés nevetséges.

Ha most a választások előtt mindenkinek hullik a pénzeső, a tanároknak miért nem?

2021. okt. 1. 21:03
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Szégyen, milyen keveset kapnak a tanárok.

Én diákként mondom. Nekik köszönhetjük szinte az érettségit, erre ezt kapják.

2021. okt. 5. 18:15
 22/35 A kérdező kommentje:

"Az ellenzék idején 85k nettó volt a fizetés magasbb rezsi mellett. Ezt akarjátok visza?"

Most egy garzonlakás Budapesten 120+ rezsi. Az ellenzék idején 30+ rezsi volt ugyanott. Én nem emlékszem rá, de apám pont ezen volt kiakadva, mikor a nővérének albérletet kellett találni az egyetem miatt.

2021. okt. 5. 18:15
 23/35 anonim ***** válasza:
+ pedagógus elbocsájtások is voltak dögivel
2021. okt. 5. 18:21
 24/35 anonim ***** válasza:
33%
A lakás, albi árakról NEM A KORMÁNY TEHET. Azt kapitalizmusban a piac árazza be
2021. okt. 5. 18:22
 25/35 A kérdező kommentje:

A csok miatt mentek fel az árak.

Én orvos szeretnék lenni, de még így is esélytelen a saját lakás, ha nem potsogtatom hármasával a purdékat.

2021. okt. 5. 18:26
 26/35 anonim ***** válasza:
Családokat támogatni pedig kell. Házasodj meg, alapíts te is.
2021. okt. 5. 20:00
 27/35 anonim ***** válasza:
Fidesz szimpatizánsok itt is összehordtok mindenféle ökörséget! Ezt kiválóan csináljátok. Bűnrészesek vagytok a Fidesz mellett az ország tönkretételében!
2021. okt. 5. 20:44
 28/35 anonim ***** válasza:
90%

19

"Napi 6 óra akkor lenne a munkaideje, ha a dolgozatokat meg a felkészülést az iskolai tanórákon csinálná, de ez nem így van ügye? Bizony otthon még órákat töltenek el ezekkel a járulékos dolgokkal. A nyári szünetben is van mit csinálniuk böven.

A befektetett idö így sokkal több lesz, mint ahogy az áru sem a boltokban terem, hanem azt valahol elöállítják és odaszállítják mire a kirakatba kerül, te már csak annyit látsz belöle hogy ott van. A tanárok is napi 6 órát vannak az iskolában tanórákat tartani, erre jön még amit nem látsz.

Tájékozódj mielött okoskodsz!"

Tájékozódtam, én is jártam iskolába, a rokonaim gyerekei is járnak iskolába... igen létezik az a tanár akiről te írsz... a mesében...

A legtöbb tanár nem készül az órára, és évente 2 dolgozatot irat..

A szünetben cigiznek, de a gyereknek meg be van tiltva hogy a folyosóra kimenjen a teremből! Kb mint a börtön. A mi korunkban nem volt ilyen borzasztó a helyzet, de talán 1-2 tanárom volt becsületes, a többi sz . rt bele, persze ha egyest kellett osztogatni, az nagyon ment nekik.

Van a rokonságban is tanár, tudom miről beszélek... pénteken 1kor már otthon van. Lehet hogy vasárnap néha dolgozatot javít... de szted más ember nem készül vasárnaponként egy-egy komolyabb meetingre? Kb a gyári dolgozó az, aki hazamegy és elfelejti a munkát. Minden szellemi dolgozó, dolgozik "agyban" otthon is, munkába menet is... ezért hülyeség beleszámolni egy-két dolgozat kijavítását.

És ha még nagyon becsületes, és mindennap plusz 2 órát tölt dolgozatjavítással, meg felkészüléssel.. akkor is van nyáron 2.5 hónap szabijuk.

Egyébként jó példa arra h mennyire nem visznek bele pluszmunkát a digitális oktatás kudarca... volt 1-2 aki komolyan vette, de szinte az ismerőseim 90% azt mondta, hogy a tanár kiküldte a feladatokat, óra nem volt megtartva... ezekután volt akit 2-esre osztályoztak.. ennyit erről..

persze erre megoldást jelenthetne az is, ha a lusta tanárokat kirúgnák, és csak a fiatal, szorgalmasokat hagynák meg.. akár úgy, hogy kevesebb legyen a tananyag.

2021. okt. 5. 21:46
 29/35 A kérdező kommentje:
21:46-os, én most járok gimibe és közé sincs a valóságnak ahhoz, amit leírtál. 11 tanár tanítja az osztályomat, ebből 9 nagyon jó, a másik 2 sem szar, csak őket emberileg nem bírom annyira.
2021. okt. 5. 22:29
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

"persze erre megoldást jelenthetne az is, ha a lusta tanárokat kirúgnák, és csak a fiatal, szorgalmasokat hagynák meg.. akár úgy, hogy kevesebb legyen a tananyag."

El vagy tévedve. Közelítsük meg máshonnan a kérdést. HA rendes fizetést kapnának, amiböl rendesen meg lehet élni, akkor bizony ök is több energiát fektetnének a dologba. Abszolút érthetö, hoghy nem akarnak éhb´rért dolgozni többet, mint amit muszáj. Te sem teszed oda magad, ha egy szar fizetést kapsz, ami nem elég az életre. Az ember bizony így müködik, minden ember. Talán kivételek az orvosok, ápolók, és egészségügyi dolgozók, mert ember életek múlnak azon, hogy dolgoznak-e vagy nem, tehát kevés pénzért is sokat fognak dolgozni. Ha abban dolgoznék én sem tudnám megtenni, hogy nem látok el valakit, vagy nem vállalok müszakot. Tudom, hogy sokan otthagyták mostanában, mert teljesen felörli öket a helyzet, ami saját emberi mivoltukat barmolja szét, ez is teljesen érthetö. Természetesen tanárok között is vannak semmirekellök, de ez elég ritka. Tanárok esetében megintcsak nem fizeti ki nekik senki a digitális tananyag elkészítését, a kedves kormány csak a lehetöséget nyújtotta ebben is, nem hozott létre digitális tananyag/tananyagdigitalizáló egységet, sajnos eddig egyetlen kormányunk sem támogatta a digitális tananyag ügyét. Jártam egyetemre, 2000-ben kezdtem, és már akkor is katasztrófálisan rossz volt a helyzet, néhány tanárom a szabadidejében fizetetlenül készített ppt elöadásokat, vagy pdf-jegyzeteket, de rengeteg újítás, új felfedezés, új kutatási eredmény nem volt elérhetö azon kívül, hogy az elöadáson egyszer elhangzott. Vehettük a méregdrága méregdrága könyveket. Mára viszonylag sok minden, pl. elöadás vázlatok elérhetöek, MERT az egyetemi oktatók a maguk belefektetett plusz energiájával megpróbálják fenntartani az oktatás színvonalát amellett, hogy a fizetéseik szánalmasak. Kedves állami vezetöink ezt magasról letojják. Ezek most kiosztják a pénzeket alapítványoknak, amik majd megmondják, hogy hogyan kell egy egyetemet finanszírozni és vezetni. Szánalmas. Ahelyett pedig, hogy a meglévö neves egyetemeinket hoznák vissza világszínvonalúra, kínai "elit" egyetemet építenének, ami rwengetegbe kerül a magyaroknak. Van, vagy legalábbis volt elit egyetemünk, több is, ahol a szerényebb anyagi háttér mellett is világszínvonalú oktatás folyt valamikor. Nem világelsö, de világszínvonalú.

Az, hogyha a gyereket 2-esre osztályozzák az a szülöt is minösíti, ha a gyerek többre lenne képes. Egy szülönek dolga és kötelessége foglalkozni a saját gyermeke fejlödésével. Ha nem tartják meg az online órát, akkor tanulni kell vele, nem CSAK a tanárokat szidni. Aki kettest kapott azzal nem foglalkoztak otthon, nem kérték számon, hogy tanul-e, nem segítettek neki megérteni. Ez például nem fizetés kérdése, hanem szülöi hozzáállásé.

Látom téged nagyon zavar, hogy másoknak több szabadsága van mint neked. Az a több szabadság megérdemelt, mert sokkal több felelösségük is van. Emberek jövöje múlik rajtuk, egy ország jövöje, a világ jövöje.

A nyári szabadságot emlegesd a törvényhozásnak és országvezetésnek. Ök is tartanak nyári szünetet, emellett naplopó a nagy része, pofátlanul magas fizetésért és juttatásokért. Havi másfél-több milliós fizetés mellé ruhapénzt és soförszolgálatot, mindenféle tiszteletdíjakat kapnak, miközben nekik sincs több igényük megélhetés terén mint másnak, hiszen ök is emberek mint mi. Nekik jár a luxusnyaralás? Nekik jár a hatalmas villa amiben alig találják meg egymást? Nekik jár a méregdrága magániskola?

Vedd már észre magad és azt hogy hol és miben élsz! Ne állj bele számodra elveszett vitákba, mert láthatóan fogalmad sincs arról, hogy mi történik körülötted. Ha valaki mond valamit azt próbáld meg a fejedben valahova tenni, és utána is figyelni, hogy úgy van-e, észrevenni a valóságot, egy kicsit rendszerben és összefüggésekben gondolkodni, mindemellett informálódni, mások véleményét meghallgatni.

2021. okt. 6. 07:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!