Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lesz, ha tovább csökken a...

Mi lesz, ha tovább csökken a kétkezi szakemberek létszáma ?

Figyelt kérdés
Vállalkozásban magam is egy ilyen szakmát űzök. Szakmai csoportokban beszélgetve azt látom, hogy aki marad is a szakmában , bizony azok nagy része is elég felületes tudással rendelkezik. Ez meg is látszik a munka ellátottságon. Van, aki pár napra tud vállalni munkát, nálam meg minimum 2 hónapot kell, hogy várjon az ügyfél. Na, de nem is ez a lényeg. Nem kellene már valami hatékony rendszert kitalálni arra, hogy a hiány szakmákba kedvük legyen az embereknek elhelyezkedni / tanulni ? Szerintetek mi lenne ennek a módja ? Megoldható lenne, hogy amiből hiány van, azok adóját drasztikusan lecsökkenteni, míg a túltelített (sláger) szakmák adóját megnövelni ? Mit látok ? Orrba szájba kerülnek ki az egyetemekről ilyen olyan végzettséggel, majd a munkaerő piac nem képes felvenni a tanult szakterületére. Épp beszélgettem az unokatesóval, akinek építőipari festő vállalkozása van. Bement az iskolába, hogy majd onnan toboroz frissen végzett embereket. Azt a választ kapta , hogy 90 tanuló volt az egész országban, abban az évben. Hová fog ez vezetni ? A saját szakmám is ezzel küzd. Akikkel én együtt végeztem anno, a 30 fős osztályból ketten csináljuk csak. Egy rakás lóvét kidobtak az oktatásukra, aztán belőlük rendőr lett, meg tudom is én hol helyezkedtek el. Szóval tartható ez ? Angliában is mekkora cirkusz van most a kamionosokkal.
2021. okt. 1. 13:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Melyik ez a szakma?
2021. okt. 1. 14:23
 12/18 A kérdező kommentje:
Fémforgácsolás.
2021. okt. 1. 14:25
 13/18 anonim ***** válasza:
Semmi sem lesz, a kereslet-kínálat alapján ugyanúgy kialakul az egyensúly, mint bármely más piacgazdasági esetben.
2021. okt. 1. 14:43
 14/18 SZücsöm ***** válasza:

1 1 a probléma hogy ez csak akkor működik ha csak pár szakmánál áll fenn a hiány és ha elég humánerőforrás utánpótlás van.

Csak hogy itt kb minden szakmában egyenlő arányban van hiány és a magyar is fogy. Tehát így elég nehéz lesz feltölteni a munkaerő piacot.

2021. okt. 1. 14:57
 15/18 anonim ***** válasza:
14: ezért próbálja ukránokkal pótolni őket a kormány
2021. okt. 1. 15:23
 16/18 SZücsöm ***** válasza:
Ez tény. De ez eddig (tudtommal) csak a gyári szalagmunkásokra terjedt ki.
2021. okt. 1. 15:36
 17/18 anonim ***** válasza:
legnagyobb baj, hogy a szakmunkásképzés a béka feneke alatt van. A fiatalok nem tanulják meg rendesen a szakmát-
2021. okt. 1. 16:01
 18/18 peca1000 ***** válasza:

Büdös,koszos, nehéz meló a szakmunka, nem vonzó a mai fiataloknak, hiába lehet sokat keresni vele.

Mindenki youtuber, instamodell,influenszer stb szeretne lenni, mert azt sokkal könnyebbnek gondolják.

2021. okt. 1. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!