Az előválasztás alapján kimondható, hogy a DK lett a vidék pártja és a Jobbikot cafatokra szaggatta?
A korábbi Kelet-Magyarországi Jobbik-fellegvárakban a leglátványosabb mindez. (Heves, Nógrád, Jászság stb.) Az előválasztáson 40-50% között eredménnyel tarolt a DK és a Jobbik 1-2 választókerületi helyet kivéve ahol még mindig erős a szervezettségük mindössze 10% körüli szavazatot szerzett ezekben a vidéki körzetekben.
A Jobbik sok előválasztási egyéni választókerületi győzelme csak a DK-Jobbik paktumnak köszönhető, ahol vagy beállt a DK a Jobbik mögé, vagy eleve nem is indult a jobbikos jelölt ellen senki.
Az ellenzék szemszögből igen...
A globálisan nézem, akkor a vidék pártja a Fidesz.
Jövőre meg a Fidesz fogja cafatokra szaggatni a DK t!!
Sokkal érdekesebb és reálisabb lett volna az előválasztás eredménye paktumok nélkül.
A Jobbik és a DK hasonló eredményeket ért el vidéken és a fővárosban is.
De az is valószínű, hogy a DK paktum fordítva sült el. Inkább a Jobbiknak kedvezett. Jakab szereplése alapján a Jobbik gyengébb, mint amit a párt eredményei mutatnak.
#3!
Te meg abban tévedsz, hogy az ellenzéki vezető pozícióhoz éppen szét kell szagattni a többi ellenzéki pártot.
4 Abban tévedsz hogy én ezt gondolom. Ezt a dk gondolja és e szerint is cselekszik.
4 évvel ezelőtt még az mszp-nél kuncsorgott a dk. Ma már bekebelezték az mszp-t. Természetesen az mszp is aktívan tett a bukásáért tehát nem sajnálom őket. jobbik szintén hanyatló félben van 4 évvel ezelőtthöz képest.
Egyedül a Mmomentum fejlődött de közel sem akkora mértékben mint a dk.
#5!
Szerintem valamit nem fogalmaztál meg pontosan, ezért elbeszélünk egymás mellett.
A Momentumnak könnyű volt fejlődni a nulláról.
A 2019-es EU-s választáshoz képes ők is zuhannak már.
Lehet hogy én fogalmaztam rosszul az is lehet hogy te értelmeztél rosszul de a 2 közül valamelyik mert én se értettem a 4 es kiírásod miértjét.
Egyértelmű hogy kiindulópontból könnyebb a fejlődés. De sokan már ott elbuknak. A momentumnak sikerült túlélnie a tojáshéj időszakot. Az biztos hogy a Feketének nagyot zuhant a népszerűsége. Abban már nem vagyok biztos hogy az embereinek is zuhant e. De ha igen akkor ez is csak annyit jelent hogy csak a dk lőtt ki mint a rakéta.
#9!
Nézd meg, hogy a Jobbik körzetei mennyire nyerhetők! Nem azokat a körzeteket kapták, amelyek fele vihető lenne számukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!