Karácsony és Márki-Zay mindenképp megegyeznek a visszalépésről?
Karácsony nyilván megnyerte a fővárosi körzetek nagyrészét, de a vidéki kis- és középvárosokban épp hogy Márki-Zay szerepelt jobban. Utóbbiak pedig lényegesen nagyobb szerepet kapnak a Fidesszel szemben, mert Budapesten úgyis az ellenzék nyer, akkora a kormányellenes tábor túlsúlya.
Többféle véleményt is olvastam, de szerintem is ha egyikük nem lép vissza, Dobrev Klára győz, ami nagy öngól lenne az ellenzéknek.
Szerintem amúgy Márki-Zay nagyon megfogja kérni az árát a visszalépésnek, de végül még
is bele fog menni.
Szerintem sem.
Mondjuk az azért egy politikai abszurd lenne, ha legerősebb baloldali formáció nem állított volna miniszterelnök jelöltet.
Akkor vélhetően az lenne az orbánista mantra, hogy még arra sem képesek.
Szerinted lenne a különbség ha Márki-Zay és ha Dobrev lenne a miniszterelnök? De komolyan.
Változtatna a parlament összetételén, vagy attól több mandátuma lenne a mai ellenzéknek?
Mert szerintem nem. 106 egyéni hely van és 93 listás. Ezeket választjuk és nem királyt vagy diktátort.
#16!
Annyi lenne a külöbség, hogy MZP-nek vagy elege lenne, hogy neki parancsolgatnak, vagy a DK-nek lenne elege egy idő után, hogy nem parancsolgathat MZP-nek.
Dobrevnél tiszta lenne a helyzet, hogy a DK diktál.
A programpontok jelentik a lényeget, Márki-Zay gazdaságpolitikája sokkal kedvezőbb lenne és a prioritások is mások lennének.
A kormányzóképesség valóban jó kérdés, mert a DK elég sok mindenben domináns hangot ütne meg, de úgy jobban féken lehetne őket tartani.
#11!
Ez a politikai abszurd már több, mint 10 éve megy. Sőt, már 1994-ben sem volt megnevezve az MSZP miniszterelnök-jelöltje!
2010 után pedig ment a casting, mert nem volt az MSZP-ben olyan tag, akit kiállíthattak volna jelöltnek.
2018-ban is Karácsonnyal buktál el a választást. Sem az MSZP-nek, sem a DK-nak nem volt saját jelöltje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!