Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Karácsony és Márki-Zay mindenk...

Karácsony és Márki-Zay mindenképp megegyeznek a visszalépésről?

Figyelt kérdés

Karácsony nyilván megnyerte a fővárosi körzetek nagyrészét, de a vidéki kis- és középvárosokban épp hogy Márki-Zay szerepelt jobban. Utóbbiak pedig lényegesen nagyobb szerepet kapnak a Fidesszel szemben, mert Budapesten úgyis az ellenzék nyer, akkora a kormányellenes tábor túlsúlya.

Többféle véleményt is olvastam, de szerintem is ha egyikük nem lép vissza, Dobrev Klára győz, ami nagy öngól lenne az ellenzéknek.

Szerintem amúgy Márki-Zay nagyon megfogja kérni az árát a visszalépésnek, de végül még

is bele fog menni.

2021. okt. 1. 10:17
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem sem.

Mondjuk az azért egy politikai abszurd lenne, ha legerősebb baloldali formáció nem állított volna miniszterelnök jelöltet.

Akkor vélhetően az lenne az orbánista mantra, hogy még arra sem képesek.

2021. okt. 1. 11:00
 12/33 anonim ***** válasza:
77%
8# Értelmetlen a kommented. Annak, amit írtam, semmi köze nincs ahhoz, hogy megvan-e az egység. Van fogalmad arról, hogy miről szól egy előválasztás?
2021. okt. 1. 11:00
 13/33 anonim ***** válasza:
6%
Ez előre megírt fogatókönyv. Gyurcsány Dobrevvel nem nyerhet, tehát Karácsonyt fogja kirakni a kirakatba, miközben mindenhova az ő embere ül majd be. Karácsony jó báb, szófogadó és kellően buta, de az EU-ban elfogadott. Egyértelmű, hogy Karácsony fog nyerni.
2021. okt. 1. 11:02
 14/33 anonim ***** válasza:
70%
#10 Hihetetlen, hogy a fidesz undorító módszerein kívül más is létezik a világon, mi? :) Ezért kéne kimászni a barlangból és körülnézni, hogy mi van még a narancsködön túl.
2021. okt. 1. 11:02
 15/33 anonim ***** válasza:
81%
#11 Szerintem mindegy lenne a mantra, nem nyomna sokat a latba. Az ellenzéki összefogás viszont mindenképpen erősebb és hitelesebb lenne.
2021. okt. 1. 11:04
 16/33 anonim ***** válasza:
13%

Szerinted lenne a különbség ha Márki-Zay és ha Dobrev lenne a miniszterelnök? De komolyan.

Változtatna a parlament összetételén, vagy attól több mandátuma lenne a mai ellenzéknek?

Mert szerintem nem. 106 egyéni hely van és 93 listás. Ezeket választjuk és nem királyt vagy diktátort.

2021. okt. 1. 11:07
 17/33 anonim ***** válasza:
85%

#16!

Annyi lenne a külöbség, hogy MZP-nek vagy elege lenne, hogy neki parancsolgatnak, vagy a DK-nek lenne elege egy idő után, hogy nem parancsolgathat MZP-nek.

Dobrevnél tiszta lenne a helyzet, hogy a DK diktál.

2021. okt. 1. 11:24
 18/33 A kérdező kommentje:

A programpontok jelentik a lényeget, Márki-Zay gazdaságpolitikája sokkal kedvezőbb lenne és a prioritások is mások lennének.

A kormányzóképesség valóban jó kérdés, mert a DK elég sok mindenben domináns hangot ütne meg, de úgy jobban féken lehetne őket tartani.

2021. okt. 1. 11:34
 19/33 anonim ***** válasza:
0%
Az lenne a legjobb ha Dobrev Klára lenne a miniszterelnök. Egy igazi szexistennő soha nem volt még MO miniszterelnöke.
2021. okt. 1. 11:41
 20/33 anonim ***** válasza:
23%

#11!

Ez a politikai abszurd már több, mint 10 éve megy. Sőt, már 1994-ben sem volt megnevezve az MSZP miniszterelnök-jelöltje!

2010 után pedig ment a casting, mert nem volt az MSZP-ben olyan tag, akit kiállíthattak volna jelöltnek.

2018-ban is Karácsonnyal buktál el a választást. Sem az MSZP-nek, sem a DK-nak nem volt saját jelöltje.

2021. okt. 1. 11:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!