Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jövőre a választások elképzelh...

Jövőre a választások elképzelhető, hogy a határontúli szavazatok legyenek a mérleg nyelve?

Figyelt kérdés

Elég megosztó téma, de ne menjünk ebbe most bele, lényeg, hogy várható néhány százezer szavazat külhonból.

A Fidesz már bejelentette, hogy határon túlra is ki akarja terjeszteni a családtámogatások egy bizonyos részét és a legutóbbi RMDSZ kongresszuson jelezte, hogy az eddigi támogatások fejében erős kampányolást vár el tőlük.

Ha Dobrev lesz a közös ellenzéki miniszterelnök jelölt, az lehet még jobban mozgósíthat külhonban és még inkább a Fidesz malmára hajthatja a vizet. Amúgy szerintem tuti a döntő többség úgyis a Fideszre szavaz, csak kérdés mennyien mennek el és mekkora arányt jelent majd ez.

2021. szept. 29. 10:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem akarok hangulatot kelteni, de a 3-as egy fidess propaganda troll aki ugyan ezt tolja mindenhova, miközben jól ismert módszer a buszoztatas a Fidesz részéről. És azt kell megerteni, hogy a zseniális benne pont az, hogy nem tömegre van szüksége, mert a kiszolgáltatott embereket oda viszi ahova kell a szavazat, ha kell Sopronig...

2021. szept. 29. 12:47
 12/15 anonim ***** válasza:
#11. A saját véleményemet írtam le, azért engedtem meg magamnak, hogy copyzzam, mert gyakorlatilag hajszálra ugyanez volt a kérdés valamelyik nap, így könnyen megtaláltam. Amúgy ha ezt másolnám mindenhová, nem írnám oda elé, hogy "egy korábbi hszemből másoltam", hogy ezzel támadási felületet adjak, de azért szépen rácuppantál. :) Nem mindenki troll, aki nem ért veled egyet, arról nem is beszélve, hogy amilyen durván felülreprezentáltak az oldalon a balos válaszok, az ember inkább azt kezdi gyanítani, hogy az ellenzék dolgozik vezényelt trollsereggel. Tartalmilag pedig sajnos nem sikerült cáfolnod a mondandómat, vagdalkoztál egy valóban gáz esettel, aztán aljas módon megpróbáltad összemosni azokat az összes határon túli magyarral. Ez így gyengusz. Szóval miért is dönti el szerinted a választást a határon túliak szavazata? Komolyan gondolod, hogy miattuk van a Fidesznek kétharmada?
2021. szept. 29. 12:55
 13/15 anonim ***** válasza:

Azért, amit leirtam.

És NEM a határon tuliak szavazata dönti el a választásokat, hanem a Fidesz visszael a rendszerrel és a határon túli szavazók közreműködésével befolyásolni tudja a billegő korzeteket könnyedén. És ez nem 2 mandátum, ahogy azt te beállítottad.

2021. szept. 29. 13:02
 14/15 anonim ***** válasza:
48%
#13. Oké. Honnan tudod, hogy ez hány körzetben, hány szavazatot érint? Hány ember kapott lakcímet és jött szavazni? Egyáltalán beszélhetünk ezres nagyságrendről? Mégis hány mandátum múlik ezen szerinted? :)
2021. szept. 29. 13:06
 15/15 anonim ***** válasza:

Lehet jönni ezzel a fidesznáci érveléssel, hogy honnan tudod? meg hány vót? meg hol a bírósági ítélet?

....

De amíg 2018-ban megtették a büntetőfeljelentéseket az ellenzéki pártok és a hatóságok egyszerűen nem foglalkoztak vele (annak ellenére, hogy pl. a kúria bizonyíttnak találta a csalást pl. itt: [link] ) Csak ez az egy ügy amúgy 1000-res nagyságrend, és ezen kívül több tucat helyen történetek hasonló bejelentések - szintén nulla eredménnyel, pl. Miskolcon is.

Ha a 2/3-os kormánypárt csalni akar akkor csalni is fog és nincs rá jogi mód, hogy ezt legálisan megakadályozza bárki.

Amúgy csak szólok, hogy a jelenlegi kormány 2/3-ad egyetlen egy mandátumon múlik. Egyetlen egyen. Tehát nem kell több tucat körzetet elcsalni, elég csak a billegőkből párat. És mivel a fidesz köztörvényes bűnözők gyülekezete, ezért nem riadnak vissza egy ilyen apró kis trükközéstől...

2021. szept. 29. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!