Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Külhoni magyar vagyok. Elköltö...

Külhoni magyar vagyok. Elköltöztem Magyarországra, majd onnan kivándoroltam Nyugatra. Szavazzak-e?

Figyelt kérdés

Öt évet éltem Magyarországon (azon belül négyet Budapesten és egyet vidéken Csongrád megyében).

Noha előtte már felvettem a magyar állampolgárságot, mivel világéletemben magyarnak vallottam magam. Magyar anyanyelvű vagyok és otthon is magyarországi médiumokat olvastam és onnan tájékozódtam (nem, nem csak az m1-ről).

Azonban mivel Magyarország ugyanolyan élhetetlen putri, mint más kelet-európai országok, ezért gazdasági okok miatt elköltöztem innen Nyugatra. Egyszerűen lehetetlen becsületesen munkából tisztességesen megélni (akinek van budapesti ingatlanja az könnyen beszél).

Magyarországon két tömb van: akik vakon követik Gyurcsány Führert és mindent elhisznek neki és csatlósainak. Illetve azok akik Orbán Dúcsét feltétel nélkül imádják és istenítik.

A Führer-pártiak szerint a határontúli magyarok utolsó senkiházi betolakodó ingyenélő patkányok, akiktől mindent meg kell vonni és még külön kitüntetést is kell adni a román/szlovák sovinisztáknak ha azok félholtra verik a magyarokat. (Persze ha a bevándorlók illegális afrikai vagy muszlim migránsok akkor velük semmi gond nincs)

Saját személyes élményem, hogy pár éve amikor a Bosnyák-térre mentem zöldséget venni, akkor a DK aláírást szervezett a külhoni magyarok ellen. Odamentem pusztán kíváncsiságból. Láttam, hogy zömében nyugdíjasok egymást licitálva gyűlölködtek a külhoni magyarok ellen. Akármilyen hihetetlen, de én otthon még a legvadabb szerb nacionalistáktól se nagyon hallottam ilyeneket, még a szerb Šešelj-párti ultranacionalisták is megirigyelhetik a DK szavazóit, ami a külhoni magyargyűlöletet illeti.

Szerencsére nem mondtam, hogy onnan jövök, mert valószínűleg akkor most nem lennék itt és nem írnám ki ezt a kérdést.

Azonban azokkal a magyarországi magyarokkal, akik "Londonba mentek mosogatni" semmi bajuk nincs. Noha akár évtizedekkel ezelőtt kiemntek (és nem fizetik a tébét) de semmi probléma nincs azzal ha nem itt élnek de ide szavaznak.

A Dúcse-pártiak viszont fordítva állnak a dologhoz.

Szerintük aki kimegy külföldre dolgozni Magyarországról, az már nem szavazhat. Hacsak le nem mond a magyar lakcíméről, ami nem mindenkinek az esetében lehetséges. Tehát külhoni magyar csak lakcím nélkül szavazhat. Ez pedig megkülönböztetni a külhoni magyarokat a kivándorolt magyaraktól.

Sokan még külön hergelik is a népet olyan szövegekkel, hogy "menj csak! Húzz innen hazaáruló, majd elvágják a torkod a migrácsok ott kint!"

A kettő csoport között semmilyen átjárás nincs. Mert a politikában tilos használni az agy nevű szervet. Helyette kötelező a Führert vagy a Dúcsét (kinek ki a szimpatikusabb) mindig mindenben követni.

Tehát így alakult, hogy mind a Führer mind a Dúcse támogatói által kiutált vagyok.

A Führer-pártiak szerint azért, mert külhoni magyar vagyok, a Dúcse-pártiak szerint meg mert dezertált magyar vagyok.

Szerintetek életben maradhatok?

2021. szept. 27. 02:08
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
mi karpataljai jozan magyarok nem elunk azzal a "joggal"!! mi ugyanis itt adozunk itt szavazunk: de onnet se ugasson egyik se minalunk!!!!! coki haza!!
2021. okt. 4. 07:05
 22/26 anonim ***** válasza:

Te külföldön születtél, aztán honosíttattad magad Magyarországon, majd kimentél külföldre.

Mindenhol akarsz szavazni, ahol átutazóban jártál?

2021. okt. 4. 08:47
 23/26 anonim ***** válasza:

"mi karpataljai jozan magyarok nem elunk azzal a "joggal"!! mi ugyanis itt adozunk itt szavazunk: de onnet se ugasson egyik se minalunk!!!!! coki haza!"

Helyes, én is így gondolom. Magyarországon született és elő magyarként én sem szólok bele a külhoniak életébe, meg se fordulna a fejemben. Mindenki szavazzon ott, ahol él, dolgozik, adózik. Ha pedig nem ott él, ahol állampolgár, akkor ne szavazzon.

2021. okt. 4. 10:19
 24/26 A kérdező kommentje:

Szerbiában nem akarok szavazni, mivel sosem éreztem magam igazán úgy, hogy ehhez az országhoz tartozom, hiába születtem itt. Mivel csak azért születtem itt és lettem szerb állampolgár, mert nagyapám feje fölött áthúzták a határt.

Mindig is magyarnak vallottam magam, magyar híroldalakat olvastam és a magyar közéletet követtem. Ha megkérdezed, hogy ki Xy szerb színész/politikus valószínűleg nem fogom tudni. De a magyarországi pártok közül az összeset fejből felsorom neked a vezetőikkel együtt és még a pártok történetét és programjait is tudni fogom. Vagy ha kérdezel akármilyen jogi (adóügyi stb) kérdést, előbb fogok tudni magyarországi ügyekben válaszolni, mint szerbiai.

Tehát ha elmennék választani, akkor biztos magyarországi választásra mennék, mert ott naprakész, míg a szerbia közéletről kb semmit nem tudok.

Igazából még a német politikával kapcsolatban is sokkal naprakésszebb vagyok, mint a szerbbel.

De mint írtam, öt évet éltem Magyarországon is. Tehát pl Budapestet úgy ismerem mint a tenyerem (jobban mint egy átlagos budapesti).

Ezért tettem fel a kérdést, amit nem ártana elolvasni (még a válaszadás előtt)

2021. okt. 4. 13:41
 25/26 anonim ***** válasza:

Ne akarj leoltani, mert nem én vagyok döntésképtelen a saját dolgomban, hanem te.

2021. okt. 4. 14:52
 26/26 anonim ***** válasza:
Mégis milyen jogod lenne itt szavazni???? Itt adózol? Itt van lakásod? Mit tettél ezért az országért? Ne szólj bele az itteni ügyekbe, mert te csak érdekből éltél itt.
2021. nov. 3. 06:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!