Miért nem támogatja a kormány a pályakezdőket?
Már nagyon idegesítő, hogy minden munkaadónál elvárás a több év szakmai tapasztalat. Hogy konkrét példát mondjak: 26 éves vagyok, Megcsináltam mindent saját költségen, ami a sofőrködéshez kell: b,c,d,e kategóriás jogosítvány, páv2 vizsga, gki, sofőrkártya. De sehova nem vesznek fel dolgozni, mert nincs szakmai tapasztalatom.
Van másik szakmám is, azzal is hasonló a helyzet.
Miért nem jut eszébe a kormánynak, illetve egyik pártnak sem, hogy támogassa a pályakezdők elhelyezkedését(pl. adókedvezmény a cégnek, ha pályakezdőt alkalmaz,stb.)?
Egyedül a Mi Hazánk az, aki támogatja a pályakezdőket, de ők meg sajnos nincsenek az ogy-ben.
"Miért nem jut eszébe a kormánynak, illetve egyik pártnak sem, hogy támogassa a pályakezdők elhelyezkedését(pl. adókedvezmény a cégnek, ha pályakezdőt alkalmaz,stb.)?"
Bingó, van ilyen, de csak 25 év alatt. Ha 26 évesen kezded csak a munkát, akkor kilógsz a sorból...
Hidd el, ha tervbe van meg is valósul 22-ben, ahogy a gyerekes anyák esetében is.
A pályakezdőjre kérdezett rá általánosan és erre is reagáltam.
"De ha már emiatt is a kormánytól vársz segítséget (hamisítson neked szakmai tapasztalatot, vagy mi?) akkor valójában a fejedben van baj, nem kicsi."
Leírtam egy példát, hogyan lehetne ösztönözni a munkaadókat, hogy pályakezdőket alkalmazzanak. Az, hogy te nem tudod értelmezni, már ha sikerült odáig eljutni az olvasásban, az szerintem nem az én hiányosságom.
No de nem baj, jövőre megy a fityesz kormány a levesbe, hacsak nem lesz megint annyi hülye, aki megválassza.
1# Nem most kezdem a munkát, csak mostanra sikerült átképeznem magam és megtalálni azt, ami érdekel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!