Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem támogatja a kormány...

Miért nem támogatja a kormány a pályakezdőket?

Figyelt kérdés

Már nagyon idegesítő, hogy minden munkaadónál elvárás a több év szakmai tapasztalat. Hogy konkrét példát mondjak: 26 éves vagyok, Megcsináltam mindent saját költségen, ami a sofőrködéshez kell: b,c,d,e kategóriás jogosítvány, páv2 vizsga, gki, sofőrkártya. De sehova nem vesznek fel dolgozni, mert nincs szakmai tapasztalatom.

Van másik szakmám is, azzal is hasonló a helyzet.

Miért nem jut eszébe a kormánynak, illetve egyik pártnak sem, hogy támogassa a pályakezdők elhelyezkedését(pl. adókedvezmény a cégnek, ha pályakezdőt alkalmaz,stb.)?

Egyedül a Mi Hazánk az, aki támogatja a pályakezdőket, de ők meg sajnos nincsenek az ogy-ben.

2021. szept. 26. 12:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%

"Miért nem jut eszébe a kormánynak, illetve egyik pártnak sem, hogy támogassa a pályakezdők elhelyezkedését(pl. adókedvezmény a cégnek, ha pályakezdőt alkalmaz,stb.)?"

Bingó, van ilyen, de csak 25 év alatt. Ha 26 évesen kezded csak a munkát, akkor kilógsz a sorból...

2021. szept. 26. 12:49
 2/12 anonim ***** válasza:
92%
Ez sajnos ilyen, de ha más nem, legalább releváns tapasztalatot tudsz gyűjteni, például nehezen tudom elképzelni, hogy ennyi jogsival a zsebedben elhajtanának, ha mondjuk pizzafutárnak állnál először. Oké, tudom, nem ideális semmilyen szempontból és nem is erre vágysz, de valahol el kell kezdeni. Idővel jó helyismereted és tájékozódási képességed is lesz, amit szintén be tudsz majd dobni a munkáltatónál mint előny.
2021. szept. 26. 13:04
 3/12 anonim ***** válasza:
52%
A 25 év alatti SZJA mentesség nem az? vagy jobb szeretnél adózni?
2021. szept. 26. 13:07
 4/12 anonim ***** válasza:
81%
3-as 25 év alatti szja mentesség még be sem lett vezetve. Na meg a kérdező 25 év feletti.
2021. szept. 26. 13:09
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Mert nem szeretik azokat, akik sokat tudnak.
2021. szept. 26. 13:14
 6/12 anonim ***** válasza:
4%
Mert a pályakezdők többsége egy semmirekellő páva, aki a sorkatonai szolgálatát nem töltötte le, így támogatást sem érdemel.
2021. szept. 26. 13:15
 7/12 anonim ***** válasza:
90%

Hidd el, ha tervbe van meg is valósul 22-ben, ahogy a gyerekes anyák esetében is.

A pályakezdőjre kérdezett rá általánosan és erre is reagáltam.

2021. szept. 26. 13:15
 8/12 anonim ***** válasza:
94%
" De sehova nem vesznek fel dolgozni, mert nincs szakmai tapasztalatom." Na ez az, amiről nem a kormány tehet. Amúgy minden szakmába nehéz a belépés, próbálkozni kell. Sokat, sokáig. Az összes mostani sofőr volt pályakezdő, és nekik lám, sikerült. Én is voltam pályakezdő, nem is egyszer (pályát váltottam), és nekem is sikerült. De ha már emiatt is a kormánytól vársz segítséget (hamisítson neked szakmai tapasztalatot, vagy mi?) akkor valójában a fejedben van baj, nem kicsi.
2021. szept. 26. 13:22
 9/12 A kérdező kommentje:

"De ha már emiatt is a kormánytól vársz segítséget (hamisítson neked szakmai tapasztalatot, vagy mi?) akkor valójában a fejedben van baj, nem kicsi."

Leírtam egy példát, hogyan lehetne ösztönözni a munkaadókat, hogy pályakezdőket alkalmazzanak. Az, hogy te nem tudod értelmezni, már ha sikerült odáig eljutni az olvasásban, az szerintem nem az én hiányosságom.

No de nem baj, jövőre megy a fityesz kormány a levesbe, hacsak nem lesz megint annyi hülye, aki megválassza.

1# Nem most kezdem a munkát, csak mostanra sikerült átképeznem magam és megtalálni azt, ami érdekel.

2021. szept. 26. 13:41
 10/12 anonim ***** válasza:
58%
Annál nagyobb lúzert nehéz elképzelni, aki egy kormányváltástól várja, hogy legyen állása. Ha ekkora bajok vannak nálad fejben, nem csoda, hogy sehol nem vesznek fel, a hülyeség azért kiderül egy felvételi beszélgetésből.
2021. szept. 26. 13:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!