Értelmetlen az előválasztás?
5 jelölt van, de csak 1 fog indulni, ugye.
Tegyük fel, Márki-Zay nyer az előválasztáson, pl 33%-al.
Ahhoz, hogy kormányra kerüljön, 2022-ben rá kell szavaznia azoknak is, akik Dobrevre, Jakabra, Karácsonyra, Feketére szavaztak most.
Így a nem tökmindegy, hogy most ki kire szavaz, ha a végén a másik 4 jelöltre szavazóknak is át kell szavazniuk, ráadásul úgy, hogy ők lesznek többen, akik nem őt akarták?
Tehát, a 67% a többség szavazzon arra akit nem akart.
Nálam a Gyurcsányné nem nyerő, az tuti.
"Nálam a Gyurcsányné nem nyerő, az tuti."
Szíved rajta, akkor majd 2022-ben csak egyéni jelöltre szavazol, listára nem.
Nálam sem. A DK helyében nem is indítottam volna saját jelöltet, miként Karigeri helyében sem indultam volna.
Ez viszont nem indok arra, hogy a csüngőhasú szőlőbányászt és csapatát akarjam hatalomban tartani.
Ha az összefogás nyer, az amúgy is egy koalíciós kormány lesz, ahol a résztvevő pártoknak kompromisszumot kell tudniuk kötni egymással. A miniszterelnök ebben a kormányban csak egyetlen ember és nem az atyaúristen, mint jelenleg.
22
De de, akkor választok igazán meg pártot, ha Gyurcsányné nyer! De az nem az összefogás lesz!
Én úgy gondolom az elmúlt évek egyik legértelmesebb lépése volt ez az előválasztás. Én elmentem az első fordulóra és a másodikra is el fogok.
Sőt, most volt először, hogy az ATV-s vitát követően igazán elgondolkodtam melyik Péterre szavazzak, mert szerintem mindkettőből jó miniszterelnök lenne.
"De de, akkor választok igazán meg pártot, ha Gyurcsányné nyer! De az nem az összefogás lesz!"
Jól van, gratulálok, trollkodj máshol fidesznyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!