Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Értelmetlen az előválasztás?

Értelmetlen az előválasztás?

Figyelt kérdés

5 jelölt van, de csak 1 fog indulni, ugye.

Tegyük fel, Márki-Zay nyer az előválasztáson, pl 33%-al.

Ahhoz, hogy kormányra kerüljön, 2022-ben rá kell szavaznia azoknak is, akik Dobrevre, Jakabra, Karácsonyra, Feketére szavaztak most.

Így a nem tökmindegy, hogy most ki kire szavaz, ha a végén a másik 4 jelöltre szavazóknak is át kell szavazniuk, ráadásul úgy, hogy ők lesznek többen, akik nem őt akarták?

Tehát, a 67% a többség szavazzon arra akit nem akart.

2021. szept. 25. 06:21
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Nálam a Gyurcsányné nem nyerő, az tuti.

2021. szept. 25. 09:09
 22/26 anonim ***** válasza:

"Nálam a Gyurcsányné nem nyerő, az tuti."

Szíved rajta, akkor majd 2022-ben csak egyéni jelöltre szavazol, listára nem.

2021. szept. 25. 09:16
 23/26 anonim ***** válasza:

Nálam sem. A DK helyében nem is indítottam volna saját jelöltet, miként Karigeri helyében sem indultam volna.

Ez viszont nem indok arra, hogy a csüngőhasú szőlőbányászt és csapatát akarjam hatalomban tartani.

Ha az összefogás nyer, az amúgy is egy koalíciós kormány lesz, ahol a résztvevő pártoknak kompromisszumot kell tudniuk kötni egymással. A miniszterelnök ebben a kormányban csak egyetlen ember és nem az atyaúristen, mint jelenleg.

2021. szept. 25. 09:19
 24/26 anonim ***** válasza:

22

De de, akkor választok igazán meg pártot, ha Gyurcsányné nyer! De az nem az összefogás lesz!

2021. szept. 25. 09:26
 25/26 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom az elmúlt évek egyik legértelmesebb lépése volt ez az előválasztás. Én elmentem az első fordulóra és a másodikra is el fogok.

Sőt, most volt először, hogy az ATV-s vitát követően igazán elgondolkodtam melyik Péterre szavazzak, mert szerintem mindkettőből jó miniszterelnök lenne.

2021. szept. 25. 09:34
 26/26 anonim ***** válasza:

"De de, akkor választok igazán meg pártot, ha Gyurcsányné nyer! De az nem az összefogás lesz!"

Jól van, gratulálok, trollkodj máshol fidesznyik.

2021. szept. 25. 11:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!