MKKP-sok egyéniben is MKKP-s jelöltre szavaztok, vagy csak listán?
[7̶0̶ ̶k̶é̶n̶e̶ ̶e̶g̶é̶s̶z̶ ̶p̶o̶n̶t̶o̶s̶a̶n̶, de ezt már előre is lehet sokaknál tudni, nyilván egyéniben nem sok (lényegében semmi) esélye lesz egyiknek se egyedül a listás 5%ban bizhatnak, csak érdekel hogy ezt tudják-e és e szerint hogyan szavaznak.] 2/ 2021. szept. 24. 18:37
↑
Az országos lista állításhoz egész pontosan 71, szavazólapra került egyéni képviselőjelölt kéne. És ez önmagában nem elég; tizennégy megyére és fővárosra kell eloszolniuk. ← 2011. évi CCIII. törvény az országgyűlési képviselők választásáról 8. § (1)
Komolyan arra vagy kíváncsi, hogy a kérdésedhez csatolt szavazáson résztvevők tudják-e, félév múlva mire jut ezügyben az MKKP, hogy ahhoz képest taktikázhassanak a két szavazatuk vonatkozásában?
Nem látok a jövőbe, csak azt látom, ami már volt.
’18-ban 50 egyéni képviselőt jelöltek, közülük 39-en gyűjtötték össze a szavazólistára kerüléshez szükséges ajánlást.
Azt valószínűtlennek tartom, hogy mind a 106 OEVK-ban lesz választható MKKP egyéni képviselőjelölt, így nem tudom, mi alapján dönti el itt bárki, hogy rá szavaz egyéniben?
És igen nagyot kell erősödniük ajánlott, és így szavazólapra kerülő egyéni jelöltek vonatkozásában, ha pártlistát szeretnének állítani.
És ’18-ban igen messze voltak az 5%-tól, 1,73%-ot értek el. Arra volt elég, hogy ne kelljen visszafizetni a kampánypénzt, és hogy erre a ciklusra kapjanak valamennyi állami pártfinanszírozást.
Nem látom, hogy javult volna az esélyük: nagyon elment a választási hangulat a FIDESZ-KDNP vs. ellenzéki összefogás területére. Akiknek nem tetszik ez az őrület, inkább nem mennek szavazni, ha mégis, csurranhat, cseppenhet az MKKP-nak és a Mi Hazánknak is (az a tippem, hogy utóbbinak több jut majd).
De először egy magasnak tűnő lépcsőn kell fellépnie az MKKP-nak: kellő számú, kellő ajánlást összegyűjteni képes és kellő területmegosztású egyéni jelöltet kell állítaniuk, hogy egyáltalán lehessen pártlistájuk.
Köszönöm a pontosításokat, a lényeg a kérdésben számomra az volt, hogy én ha Dobrev nyeri az elovalasztast elgondolkoznek, hogy a kutyakra szavazok listan mert szerintem ez esetben talán megugorják az 5%ot listán (sokan elpártolnak véleményem szerint az összefogastól ez esetben), de egyéniben egyértelmű hogy a fidesz leváltása vagy legalább gyengitese (ne legyen 2/3) fontos azt meg Dobrevvel is el lehet érni, szoval egyeniben mindenkepp a legeselyesebb ellenzekire szavzazok. Kivancsi vagyok mások hogyan látják ezt.
Mondjuk megnezem majd mennyit erosodik az MKKP valasztasokig ebben az esetben. Ha nincs meg az 5% semmilyen felmeresben lehet mind lista mind egyeni ellenzeki osszefogas lesz. Meglatom majd.
Igazabol zavar is ez az egyenieskedes, az indulasuk ugyanis a fidesz hatalommaradasat segiti elo az meg nem eri meg a kockazatot, hogy hatha bejutnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!