Aki ellenzéki szavazó, miért utálja a Fideszt? És ennek tükrében mi volt az amit Gyurcsányék különbül csináltak?
ma 09:02
A legkomolyabb index a témában, de ha ismersz jobbat, ne habozz megosztani :)
Na igen:
Amikor kiderült hogy Schmitt Pál 20 évvel!!! azelőtt csalt a szakdolgozatában (aminek semmi köze nem volt politikai tisztségéhez, és ez a kis betyárkodása eltörpült szakmai pályafutásához képest) le kellett mondania. OK.
De amikor Gyurcsány bevallotta, hogy meghamisították a Brüsszelnek is megküldött költségvetési adatokat és hazugságokkal nyerték meg a választásokat (aminek bizony közvetlen köze volt a politikai tisztséghez), és a jogos felháborodás szülte tüntetéseket pedig brutálisan leverte. Na akkor viszont nem kellett lemondani! (és ne gyere azzal hogy később lemondatták mert az már csak azért volt mert esélyeteken volt Gyurcsánnyal a következő választás)
És a liberális vezetésű EU érdekes módon nem fogalmazott meg aggodalmakat a magyar jogállamisággal kapcsolatban!
Na ennyit ezekről a demokrácia indexekről!
Tudod a koordináta rendszerek úgy alakulnak, hogy ki hova húzza a tengelyeket ott lesz az origó!
#22 Ráadásul Schmitt Pál esetében még csak nem is erről volt szó, nem volt csalás, csak a jelenlegi szempontok szerint nem lett volna megfelelő az a beadott dolgozat egy doktorihoz. Amikor Schmitt Pál készítette a doktoriját akkor az amit csinált az elfogadott és gyakori volt, megszerzett egy itthon nem ismert fontos szakirodalmat és abból megírta a maga doktoriját. Ami akkor egy olyan munkának számított amivel mások számára is elérhetővé, megismerhetővé tette az abban leírtakat, az ma már az internet világában, amikor szabadon bárki hozzájuthat angol nyelvű szakkönyvekhez és akár a google fordító segítségével még egy koreai vagy arab cikket is meg lehet ismerni könnyedén, az már plágiumnak számít. Akkor még nem volt az.
A bizottság aki a doktorijáról döntött az el akarta fogadni és ezért elfogadta úgy is, hogy nyilvánvaló volt hogy ez nagy részben egy könyv fordítása, ami másnak a munkája.
Ami hiba a történetben volt, hogy 2012-es szemlélettel próbálták megítélni egy 1992-ben készített doktori dolgozat tartalmát. Én pár évvel később voltam doktori iskolában és bizony nekem maga a témakiírásom is arról szólt, hogy szakirodalmakkal kell megismerkednem és javarészt azokból kell megírnom, mert Európa ezen részén beszéltük az oroszt, hozzáfértünk az orosz szakirodalomhoz, míg a másik felén ahol a témavezetőm volt az egyetemén és ahol a téma kutatása folyt, ott meg nem. Természetesen kellett hozzá egyéb kutatási rész is, nem csak elméleti, de hát én mérnök vagyok nem a sporttal foglalkozom, ahol mindezt nem lehet megcsinálni. De még a '90-es évek közepén sem volt olyan a technológia, hogy csak úgy hozzá lehetett volna férni cikkekhez az interneten, nem hogy fordításokhoz. Ami ma nekem 3 percembe kerül innen az asztalomtól, az akkor több hétig tartó folyamat volt és az eredménye egy oldalas szöveg megismerése amiben lehet hogy semmi érdemleges nincs is.
Mindegy. A lényeg, a bizottság döntött, nem érdemelte meg a doktoriját, visszavonták tőle, ezt el kell fogadni. Csak ne felejtsük el, hogy nem csalással szerezte meg, hanem az akkori lehetőségeknek, körülményeknek és szokásoknak megfelelően elkészítette a dolgozatát - amivel én is egyetértek hogy nem kellett volna hogy doktorihoz elegendő legyen - és akkor is ugyanígy egy bizottság döntött arról, hogy a dolgozata megfelelő a doktori fokozathoz.
Ha nem is teljesen, de legalábbis a 90es években még magától értetődő volt a plágium Magyarországon.
Azóta viszont a politika exportálta az amerikai módit, ahol viszont egy iskolai beadandót is kirúgással szankcionálnak ha a szakirodalom szövegét szóról-szóra tartalmazza min. 5 szó erejéig.
Tegyük, hozzá hogy Gyurcsány szakdolgozatának tartalomjegyzéke és a bírálat lényege is megegyezik a sógoréval. Ő meg röhögve mondta, hogy nem találja és véletlenül az egyetemi példány is eltűnt.
Akkor most komolyan kell venni vagy sem?
Ebben az esetben a plagizálást. Tehát Gyurcsány vagy tisztázni tudja magát vagy mehet a sunyiba.
De mondhatnék sok mindent ami az elmúlt 15 évben kettős mérce alá esett! Hogy a fent leírt esetről már ne is beszéljünk.
ma 10:15
Szóval nem ismersz jobbat :)
Mivel egyet sem ismerek...
A leírtaknak megfelelően semmiféle jelezősége nincsen!!!
De úgy látszik nem sikerült felfognod a lényeget!
Mivel nem ismersz más szakmai indexet, ezért kérlek fogadd el a hozzáértőkét :)
Természetesen vitathatod, de fogadd el, hogy hogy én részben ez alapján ítélem meg az Orbán-kormányt. Felsoroltam három tárgyilagos tényezőt, amiért nem szeretem az Orbán-kormányt, és amiknek tükrében Gyurcsányék különbek voltak. (Arról ne is beszéljünk, hogy 2022-ben nem Orbán és Gyurcsány között kell választani, szóval eleve okafogyott a kérdés.)
Szóval a válaszom hasznos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!