Fidesz-szavazók! Jó szívvel adjátok Mészáros Lőrincnek 30.000 forintotokat a Kelenföld-Ferencváros vasútvonal megépítéséért?
300 milliárd forinttal túlárazva építi, ami fejenként 30.000 forint a tízmillió magyar állampolgárra leosztva. Adófizetőnként 100 rugó.
Az ellenzéki szavazók biztosan sajnálják ezt a pénzt, de engem a Fidesz-szavazók érdekelnek. Engem személyesen nem zavar, mert nem vagyok adófizető, de ha az lennék, felmenne bennem a pumpa.
#19: Ez a beszéljünk többes számban egy emberhez stílus mikor jött divatba? "Nyomjátok", "hergeltétek", "nálatok", stb. Egyedül ülök itt, a gyerekek suliban, a feleségem a műhelyben.
Ha egy beruházás költségeit már más városok hasonló, vagy még nagyobb kaliberű beruházásainak költségeihez sem lehet hasonlítani, akkor mégis mihez lehet? Te például mi alapján mondod, hogy igen kérem, ez a költségterv reális és helyes, ez a meló bizony 338 milliárd forint, eggyel se több vagy kevesebb? A cikk tele van tételes összevetésekkel, leírnád, hogy melyek tévesek vagy igazságtalanok?
Azért kérdezem, mert kíváncsi vagyok, hogy honnan fakad a nyilvánosságra hozott számokba vetett bizalmad.
A túlárazás mértéke egy "a téma érzékenysége miatt név nélkül nyilatkozó szakértő" véleményén alapul, az összehasonlítások pedig tíz (vagy még több) évvel ezelőtti beruházásokon alapulnak. A cikk azt pedig meg sem említi, hogy a pályázaton még milyen alternatív résztvevők voltak, akik jobb ajánlatot tettek.
Bezzeg amikor a Lánchíd felújításáról volt szó, annyira hiperérzékenyek voltatok a pár év alatt lezajló áremelkedések miatt, most pedig ismét játszátok a hülyét, s úgy csináltok, mintha egy 2010-ben kezdett beruházás és egy 2021-22-ben kezdett beruházás költségei összehasonlíthatóak lennének.
Én ellenzéki szavazóként sem sajnálom ezt a pénzt. Még úgy sem, hogy a rokkantnyögdíjam csak 54000 forint!
Vannak olyan fejlesztések amikre szükség van. Ez pont olyan, oda már réges rég kellett volna a sokadik vágány!
Igen. Ezt az adót így is úgy is beszedi és beszedné mindenki (Gyurcsány is! 8 év alatt egyszer sem csökkentett adót!).
Így legalább épül-fejlődik belőle az ország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!