A Fidesz-nek miért állna érdekében leállítani az ellenzéki selejtezőt egy hackertámadással?
Zavaros közleményt adtak ki, hogy a karmelita urai a felelősek, csakhogy saját alkalmatlanságukat leplezték, azért mert már az első órákban összeomlott az ellenzék informatikai rendszere.
Egy előválasztást sem tudnak megszervezni, itt a bizonyíték! Mit csinálnának akkor az országgal?!
Gusztustalan, hogy ezt is a törvényesen megválasztott magyar kormányra és annak miniszterelnökére fogják, rajta kérik számon?! Alighanem direkt rendezték így, ez is a Gyurcsány-show része..
Miért állna a Fidesz érdekében, hogy áldozati szerepben tetszeleghessen az ellenzék, megmondaná valaki? Ebben semmi logika nincs!
"Az országgyűlési választásoknál is leállt az informatika rendszer, 2018-ban és 2014-ben is"
A kormány legalább tudomásul veszi, hogy online szavazást nem tud biztonságosan lebonyolítani. Az ellenzéknek viszont úgy tűnik nem probléma valami instabil tákolmány rendszeren keresztül inputot szolgáltatni a szavazatoknak.
"NEM VOLT RENDSZERLEÁLLÁS!"
De, volt. Maga a Nemzeti Választási Iroda elnöke mesélt róla:
"Nem is lehetett mert nincsen választási szavazórendszer amivel elektronikusan lehetne szavazni!"
Pláne szánalmas, hogy akkor még csak online sem lehetett szavazni, mégis leállt a rendszer. Amúgy senki nem mondta, hogy volt online választási rendszer, nem is értem, ez hogy jött most elő.
"Mindig papíron szavazunk, mindig urnában gyűjtik a szavazatokat..."
Ennek megint csak semmi köze ahhoz, hogy leállt a rendszer.
"a szavazás végéig és soha nincsenek szavazási adatok"
Dehogy nincsenek, folyamatosan, óránként jöttek adatok a szavazatok feldolgozottsági arányáról és az addigi eredményekről.
"Az online oktatásnál egyik napról a másikra minden tanár ugyanabban az időben kezdte használni a rendszer. Nem erre a terhelésre volt tervezve, de 2 óra múlva már működött rendesen."
Az online oktatási rendszer nem a vírus alatt lassult le, a Kréta folyamatosan szar volt előtte is. Az eredeti Kréta app, ami már nincs fent a Play Store-ban, folyamatosan 2,5-2,7-es értékeléseket kapott, mert egy kalap szar volt. És azt ÉVEK ÓTA (2014 óta) fejlesztette a sok évtizetedes tapasztalattal rendelkező SDA Informatika Zrt.
Amúgy Neptunban dolgoztál már? A webesben vagy az asztali kliensben? Próbáld ki egyszer, határozottan kellemes élmény.....
Karácsony önreklámra való költekezéseinek pedig semmi köze az előválasztási informatika rendszerhez. A rendszert minimális büdzséből fejlesztették, többnyire önkéntesek.
Kiemelendő:
A valasztas.hu eleve többmillió forintos költségvetésből készült, és többször is alávetették terheléses támadási teszteknek, amik szintén több millióba kerültek...
24
Akkor miért sipákoltok a 2018-as rendszerleállásra, ha ti is tudjátok, hogy nem online szavazás volt, és a szavazatokat is kézzel számolták, megfigyelők jelenlétében?
#24!
Látom, nem érted. Pedig be is linkeltél két cikket róla.
Nem a választási rendszer állt le, csak az a webes felület, ahol meg lehetett nézni a választás állását. Ez két különböző dolog.
A Krétát a tanárok szidták, mert meg kellett tanulniuk. Meg azok a szülők, akik csak annyira értenek a géphez, hogy a FB-ot használják. Persze nem tökéletes, de a célnak legalább annyira megfelel, mint a Neptun.
A Neptun is mindig behal, amikor sokan ráugranak. Azt sem 1-2 éve fejlesztik.
Van köze Karácsony költésnek ehhez. A HW vagy a szolgáltatás pénzbe kerül. Csak szeptember 15-én Karácsony és Dobrev közel 5 milliót költött önreklámra. Ez fedezte volna a költségeket és akkor nem lehet mentegetőzni azzal, hogy önkéntesek fércmunkája.
#24 Balázska, ne égesd már magad! Ott van benne az általad linkelt cikkben: első cikk: "Az NVI honlapjának összeomlásáról Pálffy azt mondta, nem az informatika, vagy a nemzeti választási rendszer omlott össze, csak a honlap." második cikk: "Pálffy Ilona, a hiba okát magyarázva, a választás utáni napokban többször beszélt arról, hogy nem a választási rendszer omlott össze, csak az új honlappal volt baj, ezért álltak át a választás napján, kevéssel reggel 9 után a régebbi változatra. "
Legalább olvasd már el ha belinkeled!
"Pláne szánalmas, hogy akkor még csak online sem lehetett szavazni, mégis leállt a rendszer. Amúgy senki nem mondta, hogy volt online választási rendszer, nem is értem, ez hogy jött most elő."
Komolyan ennyire hülye vagy? TE írtad le hogy leállt a VÁLASZTÁSI szoftver! Nem állt le mert nincs olyan. Pont amiatt mert NEM szavazunk elektronikusan. Hány éves vagy hogy még életedben nem voltál szavazni? Semmiféle szoftver vagy rendszer nem állt le.
"Dehogy nincsenek, folyamatosan, óránként jöttek adatok a szavazatok feldolgozottsági arányáról és az addigi eredményekről."
NEM!
Csak és kizárólag RÉSZVÉTELI adatok vannak és csakis a részvételi adatokat lehet nézni napközben. Inkább maradj csöndben és menj el végre egyszer szavazni, hogy minimális fogalmad legyen már arról hogy mi történik közben!
28
Szerintem ne erőltesd. Értetlen a srác, és ráadásnak troll is.
"TE írtad le hogy leállt a VÁLASZTÁSI szoftver!"
Nem, én nem írtam ilyet. Én azt írtam, hogy "Az országgyűlési választásoknál is leállt az informatika rendszer". Ott van a #13-as hozzászólásomban. Te miért akarod megmásítani a mindenki által visszaellenőrizhető, mindenki számára látható tényeket?
"Az országgyűlési választásoknál is leállt az informatika rendszer"
Ez megint csak hazugság. Szavazatszámláló bizottsági tag voltam 2018-ban is, mint ahogy az leszek 22-ben, óránként küldtük tovább az addigi biztos adatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!