Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Pilitikiailag hova sorolod magad?

Pilitikiailag hova sorolod magad?

Figyelt kérdés

2021. szept. 16. 22:02
A kérdező szavazást indított:
Jobboldal
Széső jobb oldal
Baloldal
Szélső bal oldal
Középre
Kívülálló vagyok
Számomra szimpatikusabb a jobb oldal, de nem gondolom, hogy minden fekete- fehér.
Számomra szimpatikusabb a bal oldal, de nem gondolom, hogy minden fekete- fehér.
Elutasítom mindkétoldalt és inkább hozzászólásban nyilatkozom.
Én úgy gondolom, hogy mindkét oldalon vannak hasznos értékek. A többit kifejtem válaszban.
43 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Reális, középen állónak - a legnehezebb, mert jobbról is balról is kapod az ívet. Mindkét oldalnak vannak előnyei és hátrányai is, vannak jó intézkedések mindkét oldalon és nagyon túltolt hülyeségek egyaránt.
2021. szept. 16. 22:14
 2/12 anonim ***** válasza:
10%

Nagyon trendi ez a "közép", de nincs semmi értelme.

Akarsz migránsokat vagy nem? Nem tudsz közepesen dönteni.

Engednéd, hogy az óvodákban LGBTQ propaganda lehessen? Mi itt a közép válasza?

Segélyt osztanál vagy munkahelyeket csinálnál? Nincs értelme egy munkahelyet létrehozni, ha közben dolgozás nélkül is jobban élnek az emberek.

Dönteni kell sajnos.

2021. szept. 16. 22:26
 3/12 anonim ***** válasza:
74%
Politikailag az értelmesek közé. Akik vagy baloldalika vagy jobboldaliak vagy enélkül is tudják, mit kell tenni.
2021. szept. 16. 22:37
 4/12 anonim ***** válasza:
21%

Egyik se, de ha mindenképpen be kell sorolni magam valahová akkor a baloldal közelebb áll hozzám, de ott is van sok minden amit ki nem állhatok, például a meleglobbi, fekete lobbi, feminizmus meg hasonló hülyeségek.

A különbség az, hogy amíg a baloldal ostobaságai szimplán idegesítőek, eddig a jobboldal aktívan teszi tönkre az emberek életét, lop, csal, adóztat orrvérzésig, növeli a társadalmi szakadékokat, ráadásul elmebeteg a propagandájuk is, így nagyságrendekkel károsabbak mint a baloldal.

Amúgy meg környezetvédő vagyok, azt meg manapság sajnos egyik oldal se túlságosan képviseli. Illetve tartom, hogy a sok ingyenélő, léhűtő, agyon fizetett politikus helyett szakértői kormányok kellenek, tudósokkal, mérnökökkel, közgazdászokkal, orvosokkal.

2021. szept. 16. 22:57
 5/12 A kérdező kommentje:
4# De akkor te a 8-as választ nem gondolod magadénak?
2021. szept. 16. 23:00
 6/12 anonim ***** válasza:
77%
De, arra is nyomtam. Bár az hogy szimpatikus a baloldal az túlzás, csak ahhoz állok közelebb ha muszáj választani a kettő közül. De én amúgy ezt az egész jobb-bal pólust felszámolnám, mert semmi értelme, mindkét oldalon vannak hülyeségek, káros dolgok, meg olyan dolgok is amiknek van értelme.
2021. szept. 16. 23:04
 7/12 anonim ***** válasza:
54%
4es, mondanál 3—4 olyan adót, amit a fidesz vezetett be? Lehetőleg olyat, ami személyesen érintett?
2021. szept. 16. 23:11
 8/12 anonim ***** válasza:
78%
#7 Csipszadó, külföldi rendszámú autók adója, így kapásból, de nem is az a lényeg mennyit vezettek be újonnan, hanem hogy mit mennyire emeltek. TB 2010-ben: 4950 Ft. TB 2021-ben: 8000 Ft. ÁFA 2021-ben: 27%, VILÁGREKORD. A banki tranzakciós díjakat ne is említsük, lassan egy utalás vagy pénzfelvétel egy ezres fölött lesz (és senki se jöjjön azzal hogy azt a bank rója ki, persze, mert a kormány rommá adóztatta őket, így a paraszton verik le a bevételkiesést - bezzeg a kaszinók azok adómentesek, vagy a focisták sokmilliós fizetése). És akkor most csak az adókról volt szó, a benzinárra, élelmiszerárakra, valutaárfolyamokra ki se tértem.
2021. szept. 16. 23:16
 9/12 anonim ***** válasza:
66%

Csipszadó EU-s kötelezettség.

Autók reg adója szintén EU-s.

TB tényleg nőtt, ahogy tulajdonképpen minden, ezt hívják inflációnak. (a minimálbér is a kétszerese lett)

Banki tranzakciók mindig is voltak. Amit a fidesz tett, hogy havi 150 ezer forintig ingyen felveheted a pénzedet - ez egy adócsökkentés pont. Ahogyan a 0-s alap bankszámla is, ami költség nélküli, szintén fidesz adócsökkentés.

A kaszinók nem adómentesek, ahogyan a focisták sem. Aki milliókat keres, milliókat adózik is.

A benzinárhoz és élelmiszerárhoz nincs köze a kormánynak. Ezek külföldön is ugyanúgy felmentek. (covid tönkretette az ellátási láncokat)

Amúgy élelmiszer, a fidesz csökkentette az alap élelmiszerek áfáját 5%ra.

Meg a sertéshúsét is.

Meg persze a rezsiket, azt, amit Gyurcsányék 2-3szorosra emeltek anno.

2021. szept. 16. 23:24
 10/12 anonim ***** válasza:
60%
Anti-orbánista
2021. szept. 16. 23:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!