Miért hoznak olyan törvényeket, rendeleteket, amiket nem is tudnak betartatni?
A gyilkosság is tiltva van,mégis megesik néha.
Most akkor ne legyen rendőrség?
Nem értem a kérdést. Doháynzással kapcsolatban milyen törvény az, amiről írod, hogy nem tudják betartani? Illetve a gyorshajtásról?
Gyorshajtással arra célzol, hogy tilos, mégis sokan csinálják, ezért a törvénynek semmi értelme? Most őszintén, pl. autópályán mikor nincs trafipax, se rendőr bejelölve, előfordul, hogy pl. hídon 100 helyett 115-el megyek, vállalom, hogy amennyiben elkapnak, kifizetem a bírságot, viszont ha mindenki gyorshajt, mégis biztonságosabbnak érzem menni a tömeggel, mint hogy engem kerülgessenek és sorozatosan balesetveszélyes szituációkat okozzak a szabály betartásával.
Dohányzásnál meg ha kifizetem a sok adót, miért ne szívhatnám? Egészségtelen? Tisztában vagyok vele, mégis pl. havi 1x sör mellé barátokkal jól esik (cigi vagy ennek alternatívái, vizipipa, e-cigi stb...).
Szerintem a magass adóval büntetett szokások, meg a pénzbírsággal járó szabályok nem betartása olyan dolgok, amiket ha valaki megszeg, nem kell megkövezni, hánynék egy olyan világtól, ahol a szabályokat mindenki úgy követi, mint a robotok. Mérlegeljen mindenki és vállalja a felelőséget érte.
De Pl. ittasan, drogosan vezetni bűncselekmény, az már teljesen más kategória, nem erről beszéltem.
Álszent szemfényvesztés az egész! Jól mutat, jól hangzik, azt sugallja, hogy "mennyi mindent megteszünk nap mint nap értetek", - pedig nem. A sebességtúllépésre is többféle alternatíva van, hogy meg lehessen szüntetni, - illetve arányait tekintve ezrelékeire lehessen leszorítani a jelenlegi esetszámokat, - de valódi változást nem akarnak azok, akik tehetnének ellene, elhemperegnek a különböző, zsírosan fizető beosztásaikban. Szabályozható, hogy milyen teljesítményű gépjármű helyezhető forgalomba egy országban, - bár ahogy a magyart ismerem, képes lenne ezt is egy "piros vonallal" leszabályozni - a fokozatos bevezetés helyett. -Tehát a rendeletet követő x év y hónapjától nem forgalmazhatnának olyan gépjárműveket az országban, amelyik nagyobb sebesség teljesítésére képes 130 km/h-nál. A régiek javítását pedig kiszerveznék - alkatrészhiánytól kezdődően sok egyéb részlet mentén... De ott van a folyamatosan mért átlagsebesség és a mért átlagsebességek kielemzése is. L szakaszon M a megtett távolság. Ha túlléped bárhol is, bármilyen mértékben a megengedett sebességet, kiszámolható - és megtörténhet a felelősségre vonás. Említhetném a szankcionálás intézményét is! -Abszurdnak tartom, hogy aki jómódú, az a hatóságot szemközt röhögve elküldheti - akár naponta is - a rá kiszabott bírság többszörösét is a hatóságnak cinikus vigyorral a pofáján. Ám nem biztos, hogy megmaradna ugyanez a vigyor az arcán, ha egy életre eltiltanák a vezetésre jogosultságtól - és ezt örökletesen, tehát ha nevet változtat, akkor is viszi magával a balhét az illető. Ehhez kapcsolódik az is, hogy a közúti gépjármű forgalomban sofőri minőségben részvételre pszichésen alkalmatlan embereket egyszerűen "legyalulnám" - hatósági jogkörömnél fogva - az utakról - és a jogsi megujjításával párhuzamban vizsgálnák újra a sofőröket. Kevesebb lenne a szlalomozó, erőszakos, analfabéta barom! Aki megteheti, fogadjon sofőrt magának, ha gyenge pszichésen a sofőri feladatokra! Aki nem teheti meg, az meg járjon tömegközlekedéssel, illetve gyalog, - esetleg ápoljon olyan emberi kapcsolatokat, amelyek hatására talál valakit, aki szívesen hozza-viszi.
Biztonsági öv? Ugyan már!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!