Kiderült, hogy ellenzéki az ördög ügyvédje, ráadásul Gyurcsány embere?
#10 Kár, hogy már sose fog kiderülni, ki szivárogtatta ki az Őszödi beszédet. Engem nagyon érdekelne ez is, hiszen igen nagy politikai válságot idézett elő vele, ami még rendesen le sem csengett, mire oldalba kapta a gazdasági világválság. Érdekelne, hogy ma miként vélekedik erről, újra megtenné-e, érez-e némi felelősséget a közvetlenül ezután történt dolgok miatt, vagy mindet áthárítja az akkori miniszterelnökre. Úgy sejtem, utóbbi lenne, hiszen automatikusan jönne a válasz, hogy "minek hazudott. Ha nem teszi, nem történik meg", holott épp az az érdekes, hogy ekkor rohadtul igazat mondott arról, hogy addig hazudott. Ma ilyen nincs, szerintem a jelenlegi miniszterelnök még négyszemközt sem mer teljesen és nyíltan kimondani bárminemű dolgot vagy nagy igazságot, pláne ha azzal ellentmondana a hivatalos kommunikációnak, és pláne, hogy valószínűleg irtó nagy paranoiája lehet. Hosszú távon én ezt is az őszödi-nek tudom be, jelzésértékű volt minden későbbi országvezető számára, hogy az ellenségeid mindenhol ott vannak, de az is lehet, hogy egy barátod árult el, ezért soha, de soha többé ne mondj igazat, csak tartsd fenn a látszatot (vagy keress más délibáb-ellenségeket, ahogy azt manapság teszik).
Szóval azt akarom itt kinyögni, hogy szép és jó, hogy ennyire nyomoznak az után, ki buktatott le egy polgármestert, de vannak itt még ennél fontosabb és nagyobb horderejű, megoldásra váró feltárandó dolgok is, mint egy kis hajós félreszex és némi pia (meg tán kokó). az a szivárogtató viszont azóta sincs meg, és lapít, mint tehéntrágya a magas fűben.
Épp ez a szivárogtatás lényege. Hogy feltáruljon az az igazság, amit nem a nyilvánosságnak szánnak. Ez igaz az őszödire is, a jachtos kurvázásra is, meg a wikileaks dokumentumokra. De ezért nem a szivárogtatót kellene meghurcolni, akárki is legyen az, hiszen fontos munkát végez: az óvatos, vagy adott esetben akár párttól, kormánytól függő sajtó helyett kiteregeti a kellemetlenségeket.
ezért olyan "érdekes", hogy a Fidesznek akkor jó a szivárogtatás, akkor hős a szivárogtató, amikor nekik kedvez a cucc, de ellenség és eltaposnivaló, amikor nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!