Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most már egyre valószínűbb,...

Most már egyre valószínűbb, hogy bevezetik a feltétel nélküli alapjövedelmet?

Figyelt kérdés

Elon Musk szerint is szükség van rá: [link]

Ha megfigyeljük merre tendál a világpiac, szerintem is igaza van. Az is mérhető növekedést tud generál ha adsz pénzt az embereknek, hogy elköltsék azt, mivel ha elköltik, azzal forgatják a gazdaságot. A fizetésképtelenség = gazdasági csőd. Ha egy országban sok a fizetésképtelen, az a gazdaságnak is rossz, mivel a tehetős réteg kevés ahhoz, hogy kiváltsa a piaci rést.

Orbán is tanulhatna ebből, mert az a gazdasági politika, hogy elvonni mindent a szegényektől az hosszútávon összeomláshoz vezet. A Szovjet Unió is ebbe bukott bele többek között.

2021. aug. 31. 19:24
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
61%
Klárika ezt is rendbe teszi.
2021. aug. 31. 19:30
 12/54 anonim ***** válasza:
84%
Akkor én fityiszt mutatok a munkáltatómnak, aki pedig ha kirúg fizetheti nekem az alapjövedelmet. Köszi!
2021. aug. 31. 19:31
 13/54 A kérdező kommentje:

"Megvan már teremtve az ehhez szükséges robotika és mesterséges intelligenciák?"

Te melyik országban élsz, Idehaza irtó drága az energia. Ha olyan olcsó lenne akkor nem spórolna mindenki annyira akit ismerek. a magyarok többsége télen félig felfűtött szobákban tengődik pulóverben, nyáron meg egy szaunához hasonló 35 fokos szobahőmérsékleten izzasztja a tökeit. Ha olyan olcsó lenne az energia akkor nem lenne ez a fillér baxás minden kilowatton.

2021. aug. 31. 19:33
 14/54 anonim ***** válasza:
75%

Te mi a fszról beszélsz? Emberek helyett dolgozó robotokról, AI-kről van szó, nem kilowattokról.

2021. aug. 31. 19:38
 15/54 A kérdező kommentje:
Bo,cs #7-esnek szántam a választ erre: "Az alacsony víz,gáz,áram díjszabás is a szegényebb embereknek számít, nem Lőrincnek."
2021. aug. 31. 19:39
 16/54 anonim ***** válasza:
32%
Elkerülhetetlen.
2021. aug. 31. 19:40
 17/54 anonim ***** válasza:
0%
Egész Euróban nálunk a legolcsóbb az áram és a gáz.
2021. aug. 31. 19:41
 18/54 anonim ***** válasza:
88%

Jah, de GDP-ben is a legrosszabb Uniús ország vagyunk, szóval egál a helyzet.

2021. aug. 31. 19:42
 19/54 anonim ***** válasza:
5%
Négy hamburger ára a havi áramszámla, nevetséges.
 20/54 anonim ***** válasza:
8%
Klárika ezt jövőre rendbe teszi.
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!