Miért mondják, hogy rossz a kormány & kevés a fizetés, ha 436 ezer forintra nőtt az átlagkereset ?
Figyelt kérdés
Idei KSH adat.Ráadásul emelkedő tendenciát mutat az átlagbér is, hoppá. Az átlagkereset 436 ezer Ft. Ebből én kényelmesen kifizetem az albérletem és arezsit, marad 350 ezer marad. Ebből kényelmesen meg lehet élni. Finomakat kajálni, akár étterembe is minden nap. Kávéautómatából, gírosostól, pizzafutártól rendelni, nincsen szükség alapanyagokból szenvedni a főzéssel és még férerakni is lehet. Mi baj kérem?
Mondjuk én magam még a szüleimmel élek, így nem látok bele ki mire fizet, veri el a pénzét, de ennyiből én könnyen megélnék ha majd dolgozni fogok és ennyit adnának. Kérem hol itt a szegénység?
2021. aug. 31. 18:16
21/26 A kérdező kommentje:
Igen. Számítógépes pályára kell menni, az a szakma ad sokat
2021. aug. 31. 19:40
22/26 anonim válasza:
Realistán a többség, aki dolgozik ilyen 200-250 között keres.
23/26 anonim válasza:
Ha sokat akarsz keresni IT területen, akkor arra is figyelj, hogy versenyszférába menj, az állam nem fizet sokat az IT szektorban sem, a szakmai átlag alatt fizeti az állam az IT szakembereket kb 20-30%-kal.
24/26 anonim válasza:
És arra már senki sem figyel, hogy hiába emelgetik itt a béreket semmi értelme, mert ahogy emelik a béred úgy emelnek minden mást. Hiába emelik fel ha lassan 400 Ft 1 kiló kenyér és 50 Ft a tojás. Magyarán beleraknak az egyik zsebedbe 10 Ft ot a másikból kivesznek 20 at.
25/26 anonim válasza:
A 24-es jól mondja. A fizetéseket tényleg emelik. De az árakat jobban, és gyakrabban. Aki tud spórolni, az többet félre tud tenni. De ahhoz jó munka kell, meg semmi luxus. Aki egyedül él, annak sem éppen könnyű a helyzete. Más az, ha szülőkkel, falun laksz. Ott a lakhatás olcsóbb, viszont a bérek alacsonyabbak a városokhoz képest. Pest biztosan jól fizet, de ott azért nem akarnám a rezsit fizetni.
26/26 Vuk-91 válasza:
Én még bruttóba se hallottam ilyen fizetést senkitől, akit ismerek. Max ha valaki kocsmáros. Vagy Fideszes politikus illetve bérenc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!