Miért mondják, hogy rossz a kormány & kevés a fizetés, ha 436 ezer forintra nőtt az átlagkereset ?
Idei KSH adat.Ráadásul emelkedő tendenciát mutat az átlagbér is, hoppá. Az átlagkereset 436 ezer Ft. Ebből én kényelmesen kifizetem az albérletem és arezsit, marad 350 ezer marad. Ebből kényelmesen meg lehet élni. Finomakat kajálni, akár étterembe is minden nap. Kávéautómatából, gírosostól, pizzafutártól rendelni, nincsen szükség alapanyagokból szenvedni a főzéssel és még férerakni is lehet. Mi baj kérem?
Mondjuk én magam még a szüleimmel élek, így nem látok bele ki mire fizet, veri el a pénzét, de ennyiből én könnyen megélnék ha majd dolgozni fogok és ennyit adnának. Kérem hol itt a szegénység?
Az hogy az átlagkereset nőtt ok, de mivel átlag ezért van aki jóval alatta keres az meg nem sok.Még sokat kell nőnie, 700 ezer átlag már jobban hangozna.
🙂
A statisztika szerint ez bizonyosan kijön,ez az összeg.Nyilván ez nem az átlagra vonatkozik,mert a vezetői bérek nagyon megnövelhetik az összeget.
Nagyon sok embernek a középvezetőtől felfelé sokkal több a bére,ez repíti fel az átlagbérszintet.
Az való igaz,hogy a látszat szerint nagy a jólét,rengeteg az új rendszámú autó,sokan vásároltak lakást,és ingatlanban is sokan fektetik be a megtakarításaikat.Ez a látszat,a széles tömegek mindennapi valósága az valami más,de erről nincs külön adat,pedig érdekes lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!