Bruttó 436 300 forintos átlagkeresetet. Ez miből jön össze?
Biztos vagyok hogy ez erősen torzított statisztikai hókuszpókusz. Az is lehet hogy hasraütésre készült.
Ön keres legalább ennyit? (csak az teljes munkaidőben foglalkoztatottaktól kérdem)
Ez az átlag, nem a medián! A medián valahol bruttó 300 körül lehet. Az mutatja inkább a valós viszonyokat.
Btw, bruttó 436 nem olyan sok. Nemrég még kb ennyit kerestem, aztán sikerült váltanom. Az a cég már egy süllyedő hajó volt és piszkosul alul voltam fizetve.
Ez az átlag a statisztikai átlagot jelenti, nem az "átlagembert". A statisztikatanárom mondta, hogy egy ember egyik kezét jeges, fagyott vízbe tesszük, a másik kezét pedig leforrázzuk, akkor átlagosan ő pont megfelelő hőmérsékletet érez. Az átlag azt jelenti, hogy mindenki bérét összeadjuk és elosszuk a keresők számával.
A mediánbér nos az mutat reális képet, hogy mennyit keres az "átlagember" valójában. Annál mintha tornasorba állítanánk minden kereső embert és középsőt kiállítjuk a sorból és megnézzük a fizetését. Ez mindig kisebb nálunk, mint az átlag.
"Egy jó mesterember naponta keres nettó 50 ezret"
Hányszor kell még elmagyarázni a fogatlan szivarkaszívó órabéres gyárimunkás prolinak, hogy az hogy egy vállalkozó mester egy napos munkáért 50 ezret keres, az nem azt jelenti hogy akkor ő 50ezer Ft napibért keresett. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!